bloggkommentatorerna

Mästra och besserwissra
Bella är ju inte rädd för reaktioner när hon döpt ett inlägg till Uppfostran och beskriver vad hon varit stenhård med och vad hon låtit bero. 

Jag skulle just kasta mig på tangenterna och ifrågasätta varför hon funderar på att ta tag i samsovningsbiten, när varken hon eller barnen verkar ha några problem med det, men efter en snabb titt i kommentarerna så inser jag att jag inte ska lägga min näsa i blöt, för det gör redan alltför många. 

Kolla bara! Varenda punkt Bella nämnde finns det någon som har en åsikt om. "Varför gör du inte..." "Mitt barn är såhär och det funkar utmärkt" och "Själv skulle jag aldrig..." 

Det handlar ENBART om att mästra. Ingen bryr sig på riktigt. Ingen blir drabbad av att Bella behandlar sina småbarn på ett visst sätt. Men som sagt, jag tror inte att Bella lider så mycket av det. Hon hade kunnat undvika att skriva om saken, för "uppfostran" är nog det ord som väcker mest reaktioner i sociala medier. 

//Mia
#1 - cola

Lyssnat på senaste Schulman show där hon beskriver bloggstrategin vecka för vecka? Inget produktsläpp de närmsta dagarna mao!

#2 - Hmm

Nej det handlar om att Bella medvetet skriver inlägg för att få de kommentarer som hon får. Hon manipulerar dem till det. Allt är en strategi så jag tycker varken synd om henne eller känner för att skriva en kommentar varken åt ena eller andra hållet.

Det finns ingen på nätet som är så helt ogenuin och helt utan äkta substans som hon och hennes blogg. Allt är en teaterföreställning där hon själv erkänner att hon inte vet när den är igång eller när hon verkligen lever livet som är sant och på riktigt för henne själv. Allt hon gör in i minsta lilla millimeter är uträknat, så sluta tyck synd om henne. Det enda jag har sympati med är de regelrätta hot som hon får men det är inte friska människor och kan drabba vem som av oss alla.

I övrigt, sluta ömka henne. Det gör hon inte själv. Hon är helnöjd med varenda kommentar hon får.

Svar: Jag ömkar henne inte. Jag har följt henne i 12 år och vet vid det här laget att det hon skriver är väl genomtänkt. I två stycken i inlägget antyder jag också det.

Däremot kan jag känna mig rejält trött på hur folk hugger på andra mammors val att uppfostra sina barn. Jag tror inte det sker av välvilja, snarare tvärtom, och även om inte Blondinbella tar åt sig så är jag övertygad om att andra mammor gör det.

//Mia
bloggkommentatorerna

#3 - Anonym

Lämnade hennes blogg för många år sen. Men jag kan självklart inte låta bli att läsa de inläggen ni gör om henne. Och det får mig också att känna att det va ett bra val att sluta läsa hennes blogg. För ofta blir jag typ stressade bara av att läsa era inlägg

#4 - Hmm

Mia: Det köper jag. Att andra känner skuld och mår dåligt. Men hugg då på Bella som både släpper igenom och ser till att få de kommentarerna före dem som dresserade apor skriver det hon vill att de ska skriva.

Men lägg gärna den största skulden där den hör hemma. Bellas blogg. Bella har full kontroll över den. Bellas ansvar.

#5 - Cornelia

Har ni lyssnat på Schulman show med Isabella? Kan ni inte skriva ett inlägg om det?

#6 - Sofia

Jag tycker det är mest fascinerande att en gel generation av barn helt plötsligt "inte är mogna" för potträning innan 2 års ålder, här snackar vi uppåt 4 år! Det har alltid och kommer alltid finnas en variation men i detta fall måste ryssarna ha lagt något i vattnet då det i princip verkar gälla 90% av alla barn 😅

#7 - Anna

Haha, beror nog på målgrupp för ”uppfostran” väcker ingen reaktion hos mig.

#8 - Alexandra

Sen blir barnen äldre och så orkar ingen morsa eller farsa med mästrande och tävlingen om vem som är bästa förälder. Då har man fullt upp med att hålla koll på tweenisar och tonåringar... och blir lite nostalgisk när man läser om småbarnsåren.