bloggkommentatorerna

Olagligt hälsosam
Ni har väl inte missat att Katrin Zytomierska har varit ute och gapat om hälsa igen? I podcasten har hon tydligen berättat om någon kvinna som förstörde hennes matupplevelse på en snabbmatsrestaurang, genom att dra upp tröjan och trycka in en spruta. Hon förklarar det här, samtidigt som hon beklagar sig över att främlingar på stan lägger sig i saker som att hon inte satt på skor på sin bebis. Hon tycker att folk är bittra och letar saker att reta upp sig över, men hon själv ödslar en jävla massa energi både hos sig själv och människor som själva är drabbade, på att påstå att det är opassande att en "överviktig och uppenbart sjuk människa" sätter en spruta i sin mage på en restaurang. Hon blev helt rasande när en kvinna lade sig i att Falke inte hade dojor på sig mitt i vintern, men hon kräver att vi ska acceptera att hon själv kräver att överviktiga människor avstår från pommes. 

Det brinner i mitt huvud när folk är så inkonsekventa. 

Prinsessans Dagbok-Josefine (hon kallar sig Josefine Aamodt numera, men vill förtydliga under en övergångsperiod) skriver ett sakligt och riktat inlägg till Katrin, som jag tycker är bra och upplysande. Det ger en del att tänka på, som att vissa diabetiker kanske börjar hoppa över offentliga måltider om de upplever att omgivningens reaktioner på spruttagning är negativa. 

Däremot vill jag också våga påstå att även om det är diabetes 2 som personen på Max är drabbad av, så har hon precis samma rätt som alla andra att äta ute. Till och med äta snabbmat. För det första finns det inte hundraprocentigt samband mellan "felaktig" livsstil och diabetes 2. Arv och annat påverkar också. För det andra är det inte olagligt att vara tjock och/eller ohälsosam, faktiskt. Det är upp till var och en att äta vad den vill. Det ÄR faktiskt det.

//Mia
#1 - Hanna

Tack för denna typ av inlägg.

#2 - ab

"Men att jag ska äta middag med min son och ha en skrikande kvinna över mitt huvud som drar upp sin tröja och sätter en spruta i sin mage?" <--- Orkar inte lyssna på podden, berättade hon samma sak där?

Det är väl rimligt att anta att kvinnan tog sin snabbinsulinspruta och det hade hon behövt även vid en måltid som inte intogs på en fast food restaurang. Sedan behöver man inte glo på någon som tar sitt läkemedel för det var väl inte så att kvinnan ställde sig precis framför Katrin och tvingade henne att titta på?

#3 - T

Hon provocerar väl ändå, så korkad kan ingen vara?

Men det känns ju måttligt taktiskt när man har ett varumärke med hälsomat att värna om.

#4 - Anonym

Jag börjar tro att hob har en social störning. Har varit i kontakt med en pga ett jobb och hon är så fruktansvärt omständigt och otrevlig. Det jag kände efter va stt jag hoppas att jag aldrig mer behöver prata med henne.

Det är som att hon saknar de där spärrarna som gör att man inte säger allt man tänker.

#5 - Anonym

Alltså va mycket stavfel:

”Hon har en social störning” ”har varit i kontakt med henne pga”

Ska det stå 😁

#6 - Lina

Hon är inte riktigt klok faktiskt. Även om hon nu bara vill provocera och få mer trafik till sin blogg så känns hon obehaglig. Som i nedanstående länk.

https://stoppapressarna.se/svenskt/katrin-zytomierskas-kontroversiella-teori-om-anorexia

#7 - Hanna Karlsson

Alltså det där är ju helt galet. Tänker inte lyssna på podden eller läsa hennes blogg.

#8 - Francis Dollarhyde

Tycker synd om henne. Verkar ha en ätstörning (för jag är övertygat om att det inte var själva sprutan hon störde sig på, utan en tjock människas mage). Vad onödigt att vara så besatt av sin kropp. Hon är garanterat den enda människan som bryr sig. Vilket bortslösat liv.

#9 - Emma

Förstår faktiskt inte hur folk kan läsa hennes blogg? Vad får folk ut av den? Hon är en av Sveriges mest osympatiska människor, iallafall är det så hon framställer sig.

#10 - XoX

Jag gillar att läsa henne, inte varje dag men någon gång då och då, för hon skriver på ett behagligt sätt. Hon skriver som man pratar, men det blir inte ful text. Jag njuter av att läsa henne för jag är fascinerad av hennes teknik. Ibland har jag kunnat köpa att hon är elak för att hon ändå varit ärlig med det och konsekvent. Dvs hon har sagt ungefär att hon inte bryr sig om folk säger något elakt om henne "för det är deras åsikter, precis som jag har mina".
Men nu är hon inte ens konsekvent längre, nu är hon bara elak, och om folk kritiserar henne ska hon blocka dem. Och den inkonsekvensen som du skriver om också. Så jag antar att jag stör mig mer på inkonsekvensen än själva elakheten, som jag ändå hade vant mig vid från henne?

#11 - ab

#4 Hon behöver väl inte ha någon störning? Hon kanske helt enkelt är otrevlig/elak?