bloggkommentatorerna

Slimetime
Mina barn tjatar om att vi ska göra slime. Man behöver BARA linsvätska och rakskum säger de. 

Jag har gett dem nekande svar hela tiden. Det är liksom redan tillräckligt stökigt här och så ser jag framför mig hur katternas hår fastnar i kletet och bildar kletiga hårbollar som ligger överallt. 

Men så såg jag det här slimet hos Jennys matblogg som inte verkar vara så kladdigt. 

Man kanske ska glädja de små ändå? Vad säger ni. Vad är era erfarenheter av eget slime? 

//Anna-Maria
(null)

#1 - Elin

Min erfarenhet som lågstadielärare är att allt slime klibbar tillslut. Har infört totalförbud för bänkar, papper och händer var konstant kladdigt.

#2 - Anna

Har klumpar av slime i min vardagsrumsmatta som ej går bort. Det hamnar överallt och barnen kommer att bli som besatta. Just sayin...

#3 - Anonym

GÖR DET INTE!!!! (Eller var med hela tiden men släpp inte lös barnen själva på det!) Vi har infört totalförbud för slime här hemma, det var överallt! På golvet, i handfatet, på köksbänkar, på soffkuddar! Kulmen var när min tioåring tagit med sig två kompisar hem och gjort slime och det var mjöl (tydligen en ingrediens i just det slimet) överallt. Frågade vad de höll på med varpå ena kompisen svarade; ”vi gör slime, vi får inte göra det hemma hos oss!”
Förresten; ska det inte vara trälim i också?!

#4 - Angelica

De recepten med raklödder och linsvätska har ju givit många barn massiva allergiska reaktioner också, så var förstiktig ❤️ Stora fula utslag som gör ont.

#5 - Ida

Gör clear slime istället. Köp genomskinligt lim på systrarna Grene, blanda bikarbonat med vatten (1dl vatten 1msk bikarbonat) och sen linsvätska. Ta lim, lite bikarbonatsvatten, några droppar linsvätska och blanda ihop! Tillsätt mer linsvätska om det blir för kladdigt. Blir jättebra och man kan dekorera det snyggt med glitter 👍🏻

Gjorde med syskonbarnen igår, bästa påskpresenten enligt dem 😊

#6 - Carro Blomqvist

oh... de va ju en trevlig färg på de där iaf...

har aldrig provat, kommer aldrig prova, bara namnet får mig att känna... neeeej, nej, nej.

#7 - Line

Helt förbud efter det blivit helt stopp i avloppet. Förstod inte av vad först. Sen såg jag dem. Hundratals små kulor som inte var så små längre. De sväller.
Inte nöjd. Alls