bloggkommentatorerna

Tidsbrist
Jag visade Mia en bild på en socialamediaperson som har rasat i vikt den senaste tiden och förmodligen har personen gjort en magsäcksoperation. Hade det varit jag så hade det nog inte blivit av. Jag förstår inte hur folk har tid till att göra så mycket skönhets- och utseendegrejer. Det opereras, fixas naglar, fransar, hudbehandlingar, klipps hår i tid och otid. Hur hinner ni? Jag är glad om jag lyckas fixa tid till mina barn för klippning. 

Själv får jag inte ens kraft till att ringa en frisör. Jag har ingen "egen" frisör som alla andra och det gör det svårare i och för sig. Det blir inte av helt enkelt. 

Innan fredag ska jag ha fixat klipptid! Får se om jag lyckas. 

Ni som har som jag, ett krävande jobb, extrajobb och gör det mesta hemma med barn och hem. Fixar ni att ta hand om er själva också? 😥

//Anna-Maria


#1 - Ppi

Jag jobbar som lärare. Har två småbarn. Är jättetrött och orkar/ prioriterar inte heller sånt. Vilja finns lite sådär halvt om halvt men inte riktigt motivationen. Pengarna och tiden kan gå till något vettigare känns det som. Typ barnen då😅

#2 - Malin

De tre senaste veckorna har jag tänkt boka klipptid men än har jag inte kommit dit. :-)
Jag snor din deadline, till på fredag ska det vara gjort.

Fattar inte heller hur folk har tid med alla behandlingar och hårföningar. Fullständigt obegripligt.

#3 - Emma - På Smällen!

Åh vad jag känner igen mig! Jag tycker det varit skitjobbigt att boka frisörtid, särskilt eftersom man måste ringa och hålla på och leta efter en tid som passar och mitt schema är alltid så fullt så jag vill helst bara lägga på luren för att jag känner mig så jobbig varje gång jag säger ”nej, då kan jag inte”. Men jag fick tips om en duktig frisör som man kan boka på bokadirekt och nu känns det faktiskt lite lättare. Dessutom är frisören så gullig att jag tycker det är kul att träffa henne. Jag vet att det här kommer låta som värsta reklamen nu, men det är det inte. Jag har inget samarbete eller personlig relationen till den här tjejen mer än att min mamma går hos henne också. Jag vill tipsa eftersom jag vet att ni bor i Göteborgsområdet.. Salongen heter Vacker och finns på Frölunda Torg, frisören heter Rialda. Kan varmt rekommenderas!

#4 - Agnes

Jag har inga barn men tycker inte jag hinner ändå. Har faktiskt tänkt på detta ganska mycket. Hur hinner alla?! Det är en ärlig undran. Jag har själv inget jätte busy life, men jag jobbar heltid, pendlar ca en timme om dagen, tränar tre ggr i veckan, har en ganska stor (obs ej skryt hehe) lägenhet att ta hand om. Och utöver det vill man ju hinna ha ett hyfsat socialt liv plus kunna känna att man inte är helt uppbokad jämt. Jag gjorde naglarna förut men slutade då jag blev stressad av att hitta en tid och avsätta nästan två timmar var fjärde vecka... hur hinner alla fixa naglar, fransar, färga håret mm (tar ju flera timmar)? Tar ni ledigt från jobbet för detta? Eller har ni flex så ni jobbar in det sen? Hade en tanke om att det bara är egna företagare/entreprenörer som kan bestämma över som egen tid, studenter eller de som jobbar deltid som hinner, men jag vet inte? Eller är jag helt knäpp som inte fattar? Hade gärna fixat naglarna igen för det älskade jag. Men känner att jag inte har tiden... kanske flera salonger som har öppet på lördagar i o för sig? "Min" nagelteknolog hade inte det...

#5 - trashfeelings.blogg.se

Vill du läsa om olycklig kärlek? Om texter som gör att man gråter inombords? Kika då in på min blogg.

#6 - X

Jag känner mig fixad och fin bara jag duschar, har deo och trevliga kläder. Som en vanlig man alltså :) :) :)#7 - Ingela

Åh, jag trodde att det bara var jag som ser boka klipptid som ett nästan oöverstigligt hinder! Sedan ska man ta sig tid att gå dit också. Har faktiskt sparat ut långt hår nu för att minimera besväret...

#8 - Cissi

Jag hinner absolut inte, och inte har jag råd heller att gå till frissan var 6:e vecka, göra fransar, ansiktsbehandlingar etc. Det är ju tusentals kronor dessutom.

MEN jag bli lite ledsen att du bakar in GBP i resonemanget, det är INTE en skönhetsoperation utan något som sjukvården bedömer att man behöver för sin hälsa.

#9 - Hh

Ja blir ju lite skevt att jämföra tid för operation med att boka frisörtid. Hade jag varit tvungen att göra en operation pga hälsoskäl/livshotande tillstånd hade jag "bokat" det omgående. (Tror dock att man får en tid av sjukvården, inte att man väljer själv? Kan ha fel) men håret klipper jag typ en gång om året :)

#10 - Anonym

#8 och 9 Många gör magsäcksoperationer privat idag. Betalar för det som en slags skönhetsoperation. Det är problematiskt eftersom det är en riskfylld operation som jag anser inte ska göras på människor som har ett annat val.

#11 - Katja

Jag åker mycket buss/tåg. Babyn sover - jag bloggar och tuggar tuggummi för att hålla tänderna lyxigt vita. Eh det sista var ironi. Tuggar tuggummi för att inte börja stressnusa igen.

#12 - Anna

Hinner inte/har inte råd /inte barnvakt. Tvingade till slut min karl klippa av eländet. Blev helt ok o jag har det ändå alltid bara i en knut på huvudet. Kollade på kort häromdagen från när min sjuåring var bebis o började grina. Ej pga oj vad barnen växer vilket hade varit det rimliga utan pga fy fan vad jag var ung o pigg o fräsch då och vad jag ej är det nu. Blä. Vet ej hur jag ska angripa detta; börja älska mitt utseende (Hahaha) eller "prioritera annorlunda" och "äta plantbaserad kost" som blondinbella skulle ha sagt.

#13 - Anonym

Jag har jobb, företag och pluggar. Företag + plugg är på heltid (nej jag sover inte särskilt mycket) och jobb deltid men ska äntligen sluta nu i och med att företaget går så bra. Men jag hinner ändå operera mig (tuttarna bara, det tar ju inte så mkt tid, 3 dagar gick åt för att åka dit dagen innan, operera mig sen hem dagen efter) sen fillers 1-2 gånger/år (tar typ 30 min/gång) sminka varje dag osv. Enda jag är lite dålig på är håret, mitt hår tar 4 timmar för frisören att slinga/färga så drar mig för det + att det kostar nästan 4000...

Har ett barn också men min sambo (barnets pappa) och jag hjälps ju åt där.

#14 - Kamilla

Ett tips kan vara att boka hos en frisör som har bokning på nätet. Så slipper en passa in tider när de faktiskt jobbar för att få boka sin tid, utan kan göra det typ mitt i natten om en vill...

#15 - S

Jag blev också stressad förut av alla 'rutiner' som 'ska' upprätthållas, själv smörjer jag in mig efter duschen ca en gång i halvåret och går till frisören varannat år ungefär. Sminkar mig sällan och tar på nagellack på tånaglarna nån gång när jag får vårfeeling i maj.
Har börjat se det som en slags motståndsakt varje gång jag lägger tid och pengar på annat än 'skönhet', på saker som ger mig njutning, kunskap, glädje i stället.

#16 - Jenny

Kan ärligt säga jag aldrig varit i så dåligt skick som nu. Inte klippt mig sen maj-17, ögonbryne växer hej vilt kommer inte ihåg vilken årstid det var när jag noppade dem senast, fötterna är katastrof och benen inte rakade sedan julas. Jag skulle kunna ordna detta efter jobbet vid 20-21 på kvällen men då PALLAR jag inte.

#17 - Anna

Jag bokar alltid klipptid på nätet. Förra veckan kom jag på att jag ville klippa mig när jag satt och tittade på en kollegas frisyr under ett informationsmöte, innan mötet var slut hade jag bokat en tid till eftermiddagen efter ;) Ska jag ringa någonstans blir det aldrig av.

#18 - Lillo

#16 Jenny: Men är verkligen DU i dåligt skick pga detta? Låter som vettig prioritering tycker jag!

#19 - Anna den håriga

Blev glad av att läsa kommentarerna! Så himla skönt att höra om folk som prioriterar viktigare saker (barn, jobb, träning, vila, ha det gött) än utseende. Tänk så mycket tid och pengar några lägger på utseende och som karlarna slipper. Inte klokt när man tänker på det, så jäkla orättvist. Och hur ska vi kunna konkurrera mot männen om de både har mer pengar och tid?

#20 - Mamma bläckfisk

Jämför dig med mig istället om du någon gång känner dig misslyckad för att du inte hinner allt det där som andra hinner (om de nu gör det, för kan det verkligen vara möjligt?). Jag hinner knappt klippa tånaglarna ens (gör det bara för att jag tycker långa tånaglar är så äckligt) och har i stort sett sluta raka ben och dylikt för att jag inte får tiden att räcka till det. Klipper håret gör jag några gånger om året, när det inte går att komma undan längre, och då alltid hos någon frisör där det finns drop in (vem har tid att hålla på och boka tid?). Någon "egen" frisör vill jag nog faktiskt inte ens ha (roligare med variation) för då skulle jag nog alltid skämmas lite för att jag inte följt hens uppmaning om att använda inpackning (har inte tid med det).

#21 - S

Eller hur Anna #19?!
Varje gång jag får nån impuls om att 'jag borde' (epilera benen/armhålorna, fila/smörja fötterna etc) så tänker jag:
1) har jag lust?
2) what would my man (any man) do?
Svaret på 1) är ca alltid 'nej', eller att jag har något bättre/roligare/skönare/intressantare att göra, och på 2) är svaret 'ingenting' - hans enda rutin är att ansa skägget och det behöver ju inte jag!

#22 - Amelie

Roligt om Engla svarat här med sitt vanliga "Det är bara att prioritera".... ;)

#23 - johanna

Frisör är verkligen det enda i form av "skönhetsvård" jag ägnar mig åt, och tycker även det är svårt att få till. Jag går inte många gånger om året men när jag väl går ska det både färgas, slingas och klippas och då tar det tre timmar, vilket gör att jag måste gå tidigare från jobbet – och hur fasen ska jag veta tre veckor i förväg om det just onsdag den 23:e funkar att smita iväg kl 15? Man vill ju heller inte vara den på jobbet som tackar nej till möten pga klipptid ;)

Så ja, att gå och "fixa" naglar, ögonbryn, kroppshår och hud är därför helt uteslutet. Dessutom kostar det ju en massa pengar och jag försöker ha i bakhuvudet också detta är inget JAG egentligen varken har lust med eller behöver, utan bara något patriarkatet vill få mig att tro att jag måste.

#24 - Eva

Pluggade och höll på till och från i ganska många år och hade kass ekonomi så när jag fick mitt första riktiga jobb (med riktigt menar jag vitt, kollektivavtal osv) så började jag att boka nästa frisörtid när jag är är där. Går således var tredje månad och så jäkla skönt att alltid ha en bokad tid. Utöver det går jag och gör fötterna ca varannan månad. Jag har nyligen börjat träna regelbundet oxå. Jag bara bestämde mig, höll på att jobba ihjäl mig, två hyfsat små barn osv. Kände att det här håller inte och nu är det min tur. Blivit mycket mer harmonisk och trivs bättre med livet nu. Man behöver verkligen inte göra utseendesaker om man inte vill men snälla tjejer prioritera er själva och era intressen, vi är värda det!