bloggkommentatorerna

Tre saker på en lördag
1. Varför kallar tidningen Connoisseur Isabella Löwengrip för maskrosbarn? Vet de inte vad det är eller har Bella överdrivit?

2. Kändisspaning på nära håll idag. Var i Göteborg på jobbfest igår och åkte hem idag. Då går jag rätt in i Paolo Roberto och hans stålblick möter min rödsprängda bakfyllesyn. Bra spaning ändå. För att vara Göteborg. 

3. Varför kör Alex och Sigge sina 300-livepoddar på vardagar? Jag vill inte jobba efter en sån tillställning. Kommer inte att gå dit. Synd. 

//Anna-Maria

(null)


#1 - S

I Uppsala kör de en fredag! Kom hit :)

#2 - Jannike

Vad betyder maskrosbarn? 🤔

Och under vilket inlägg var det några kommentarer om maskros-grejen? Hittar det ej. :(

#3 - Anonym

#2 Det betyder att man har vuxit upp i en familj med föräldrar som har psykisk sjukdom och eller missbruk. Men att man har klarat sig bra trots misären.

Bella la upp ett instamoment ur tidningen. Finns inte kvar nu. Hon har inte kommenterat det själv vad jag vet.

#4 - Anonym

#2 bloggbevakning tar upp saken rätt mkt, hela artikeln finns där btw

#5 - Emelie

Bella har tidigare kallat sig för maskrosbarn, det är en affärsstrategi från hennes sida - det ska ge mer klick och kunder till hennes företag.

#6 - Anonym

Bella har väl aldrig rent ut kallat sig för maskrosbarn? Jag har läst hennes blogg sen 2006 och sett hur hon sakta men säkert ändrat sin historia. Först va barndomen helt ok med charterresor, skidresor, fri tillgång till glass pga pappan körde glassbil och roadtrip i USA. När barnen va nyfödda önskade hon de samma barnalycka som hon själv haft. Sen en tid tillbaka låter det plötsligt som om de inte alls hade det bra ekonomiskt, att hon aldrig flög som liten och att hon aldrig hade stöd hemifrån. När hon i själva verket fick juristhjälp från sin pappa, valde att bo hos honom för att få bo ok Vasastan och om man har råd att åka på charter en gång o året är man inte fattig även om alla vänner har råd att åka två ggr. Allt detta går hand i hand med hennes önskan om att nå ut på den amerikanska marknaden där de älskar såna här historier. Det låter bättre att ett maskrosbarn blir superentreprenör än att en helt vanlig tjej blev en helt okej företagare... vi som följt henne sen start vet hur många ggr hon ändrat skepnad och skrivit om historien för att det ska passa rätt målgrupp.

#7 - Anonym

#6 maskrosbarn kan komma från alla samhällsklasser. Man kan inte flrutsötts att ekonomisk trygghet = välfungerande uppväxt.

#8 - Anonym

#7 mkt väl medveten om det. men att blondinbella kallar sig för maskrosbarn är ett rent hån mot de som faktiskt är maskrosbarn på riktigt

#9 - Anonym

När Bella intervjuades av Gina Dirawi erkände hon själv att hon inte var ett maskrosbarn utan hade bra förutsättningar i livet så det där med att hon har haft en jobbig uppväxt är en påhitt för att hon ska låta mer "superentreprenörig".

#10 - Anonym

Tillägg på det jag skrev i #9: jag vet att hennes pappa var en jobbig "stage dad" men hon själv ser sig själv inte som maskrosbarn så snälla börja inte tro att hon är det för att hon har bytt marknadsföringsknep den senaste tiden. Det är ett hån mot oss som är maskrosbarn.