bloggkommentatorerna

Njuter ni?
Njuter ni av värmen som är nu? Det gör jag, så fruktansvärt mycket. Det här känns som en belöning för att jag tagit mig igenom ett år till.

(null)

Under det här inlägget kommenterade några att det är obegripligt hur man kan uppskatta det här vädret, med tanke på miljöhotet. Tänker ni också så? 

Det här är mina tankar: jag är lika orolig för miljön som alla andra. Det är otroligt skrämmande med växthuseffekten och vart allt ska ta vägen. Jag förstår folk som blir helt lamslagna av skräck och inte kan se något positivt med någonting. Men jag njuter av att det är varmt i maj i år, precis som att man säkert gjorde för hundra år sedan också, för det hände ju att det var varmt även då. Här på västkusten har vi haft tre katastrofala somrar i rad, och det är inte så att man då har tänkt: "så skönt, detta tyder ju på att växthuseffekten är en bluff." Alltså, en ovanligt varm vårmånd eller en ovanligt regnig julimånad bevisar ingenting. Jag är skräckslagen över den stora bilden, men kan ändå njuta av värmande sol just idag. 

Jag tycks inte vara ensam. Herregud vad glada svenskarna på sociala medier är just nu. Tänk så mörkt och kallt vi brukar ha det. 

//Mia
Dagens mordtips
De flesta poddarna om brott drivs av killar. Jag gillar flera av dessa poddar, men det finns också en tjej som driver en podcast om mord, som jag gillar. Det är Johanna Wagrell, som har "Vad blir det för mord?" där hon i varje avsnitt pratar med en annan tjej om någon gammal massmördare (oftast, eller något sorts mysterium) och jag tycker det är trevligt att höra på mordhistorier i ganska lättsam, fast ändå fördömande, ton, som variation till alla ödesmättade mordpoddar där myndiga stämmor berättar om skräckscener. Johanna har inför varje avsnitt nördat in på ett brott eller mördare och berättar helt enkelt om tillvägagångssättet. Jag tycker det är avkopplande, faktiskt. Särskilt eftersom de flesta brotten känns ganska diffusa på grund av att de utfördes utomlands för cirka 40 år sedan. 

Det var dagens mordtips. 

//Mia
Lust att skapa
Något som jag tycker är kul är att sy. Men jag gör det väldigt sällan. Jag ser framför mig hur jag ska inreda vinden ovanpå garaget till skaparverkstad. Där ska jag sitta och sy, pyssla, måla och skriva. Men när ska det bli av? 

Nu fick jag jättemycket lust till detta när jag såg den här boken  Görfiffigt ju på ren göteborgska. Så gulligt också med den där lilla skjortklänningen. 

Så ni som också gillar att sy får härmed ett tips. 

//Anna-Maria