bloggkommentatorerna

Älskar andras trädgårdar
Det är bevisat att konstant uppkoppling och sociala medier inte enbart för gott med sig. En av orsakerna är att idealen och normerna befästs och ingen kan nå upp till allt de man möter. Det drabbas oss alla, mer eller mindre, om många är säkert inte ens medveten om det. Jag är verkligen inte alltid medveten om det. Jag tänker ofta att jag snarare inspireras än avundas, och så kan det ju verkligen vara i vissa fall.

Men en sak som jag blir nedbruten av att se är folks trädgårdar. De är så JÄVLA fina, på Instagram. Välskötta, mysiga, vackra, inbjudande, fylliga, trendiga, mixade eller stilenliga. Min trädgård är alldeles för stor för någon som är ointresserad av att påta. Altanen är gigantisk och ödslig. I två veckor nu i vår kämpade jag och min man med att göra altanen mysig och insynsskyddad. Det tog massa tid, kostade 8000 kronor och var sjukt slitsamt. Det blev fint. I ett hörn. Vi har alltså med mycket möda och pengar fått ordning på en promille av trädgården. Nu vill jag inte lägga mer tid, kraft och pengar för i år, så resten får vara fult, och tills nästa år kanske allt har dött. 

Sen måste jag klaga på det enda tipset man får om hur uteplatsen ska bli mysig. "Textil bidrar till myskänslan" är det sämsta rådet eftersom man måste springa in och ut med alla grejer på grund av att vi bor i världens sämsta hörn av jorden, där det regnar även på sommaren. Så då måste alla mattor, dynor, filtar och kuddar ligga på golvet i vardagsrummet i flera veckor sammanlagt. Ibland chansar man: "det är ju blå himmel och skitvarmt. Klart att dynorna kan vara ute medan jag åker till stan en snabbis." Sen kommer åskskurarna och sedan drar det in et lågtryck i flera dagar, så dynorna inte hinner torka och kanske möglar för man vill inte lägga blöta dynor på tork på parketten. "Textil ökar stressen under semestern". 

 
Såhär fint, som Sandblomman på Instagram har, kan man tydligen ha det. Nästan inga andra kan ha det, men låt er inspireras.

//Mia


#1 - Åsa

Om du behöver trädgårdsinspo såhar min mamma (@lottarunn på insta) Österlens absolut finaste och mysigaste trädgård, ingen textil men många blommor och olika ”rum”, vet inte hur hon gör det!

#2 - Hmm

Finns fina plastmattor som imiterar trasmattor. De fungerar fin fint även i regn. 😊👍

#3 - Hanna Karlsson

Jag drömmer om en vacker trädgård som prunkar av grönska. Hallonbuskar på baksidan vill jag ha och så vill jag ha mer blommor i rabatterna. Men det är ju det där med tiden. Jag har inte tiden att lägga timmar i trädgården vilket är det som behövs för att få det som jag vill ha det.

#4 - Maria

Men EXAKT!! Bor utanför Kungsbacka, och det kommer ALLTID en skur när man minst anar det och sedan precis det där med att det aldrig torkar....🙄

#5 - Helene

Håller så mycket med!

#6 - Anna

Älskar trädgårdsinspo! Orkar aldrig ta in dynor och mattor dock så de blir lite smutsiga men finns material som är lite halvt regntåliga. Enda jag tar in är filtar (tar inte mycket plats av vardagsrummet) och så tar man ut de och brer ut de över dynorna så ser det fint ut.

#7 - Jennie

Så fin trädgård

#8 - Anna

#2
Vi köpte en sån plastmatta för vi inte orkade släpa in å ut grejer. En soldag och den var helt bränd! Så snopet 😬

#9 - Anonym

Jag tar aldrig in min solstolsdyna och den har aldrig tagit minsta skada.