bloggkommentatorerna

Barbie-nostalgi
Jag skulle blogga nu, och satt och surfade runt. Hamnade hos Sandra Beijer som hade sminkat sig som en 60-tals-Barbie! Eller hur likt? Jag har inte tänkt på 60-tals-Barbies ögonskugga på väldigt många år, men nu kommer jag ju ihåg att den hade en ljust isturkos ton, och en massa eyeliner. 

Jag klickade på länken hon hade lagt in, och såg att hon googlat "60s Barbie", och plötsligt fann jag mig själv bli gråtfärdigt nostalgisk av googleresultatet av "80s Barbie", och jag tänker att Barbie var som snyggast på 80-talet, just precis när jag lekte med dem, och att det antingen är ren tur eller bara typiskt. Tycker alla att leksakerna man själv hade när man var liten hade det rätta utseendet? 

Nu har jag jämfört med Barbie från 50-tal och 70-tal och 90-tal och nutid (och insett att jag verkligen har rätt, hon var precis lagom gräll och bjärt när jag var i Barbiedocksåldern) och nu hinner jag plötsligt inte blogga mer, för nu ska jag se på vidriga Handmaid's tale, som jag gillar och mår dåligt av. 

//Mia
#1 - C

Tycker bäst om 90-tals Barbie. Men det är nog precis som du säger. Den man själv lekte med ser mest rätt ut.

Gud den serien. Vidrig. Men bra! Tipsar dig att läsa boken också. De är vidriga på olika sätt med ungefär lika bra!

Svar: Ja, jag hade nog rätt i den spaningen. :)
Jag läste flera Margaret Atwood-romaner när jag var tonåring, men hoppade över Handmaid's tale pga att den verkade konstig, har jag för mig. Eller för att omslaget såg tråkigt ut. Ångrar mig nu, men det är ju inte för sent.

//Mia
bloggkommentatorerna

#2 - Haha

Haha tycker också 90-tals-Barbie är helt klart snyggast! 80-talstjejerna ser ju ut som töntar! 💁

#3 - Katja

Åh, googlade nu min älskade 90s Workout Teresa (Barbies mörkhyade kompis som jag hade) och hon är sååå fin! Fan att jag pajat hennes look genom att försöka extra sminka henne med bläckpenna... :’(

Svar: Hahaha! Det blir aldrig bra när man försöker förbättra sina dockor själv. Min granne klippte av sina Barbie-dockors hår, för då hade hon hört att det skulle växa ut och bli mycket tjockare, men det fattade jag till och med som sexåring att hon hade fått om bakfoten.

Men Teresa var verkligen snygg, det såg jag nu.
//Mia
bloggkommentatorerna

#4 - Anonym

Min favorit från 80-talet: Barbie and the rockers. Googla på det! Så snygga.

Svar: Ja ja ja! Jag hade ju den med silvertights och en neonrosa tröja med silverstjärnor! Jättesnygg!//Mia
bloggkommentatorerna

#5 - Jess

Finns en dokumentärserie på Netflix som heter ”Toys that made us”, med ett avsnitt om Barbie och hur hon kom till och förändrades genom åren - faktiskt väldigt intressant!

#6 - Anonym

Mia: Ja hon är ju jättefin! Jag älskade min med rödbrunt lockigt hår, gigantiska gröna örhängen och gröna tights med stjärnor samt Ken i metallic-kostym.

#7 - Hanna Karlsson

Vilket roligt och nostalgiskt inlägg! Jag gillar 90´s, de dockor som jag själv lekte med och som Ida nu har ärvt. :-)

#8 - Anna

Lekte aldrig med barbie. Men fick någon barbie i glitterklänning av en avlägsen släkting när jag var 7-8. Skulle inte förvåna mig om den ligger ouppackad på mammas vind.