bloggkommentatorerna

Dagens mordtips
De flesta poddarna om brott drivs av killar. Jag gillar flera av dessa poddar, men det finns också en tjej som driver en podcast om mord, som jag gillar. Det är Johanna Wagrell, som har "Vad blir det för mord?" där hon i varje avsnitt pratar med en annan tjej om någon gammal massmördare (oftast, eller något sorts mysterium) och jag tycker det är trevligt att höra på mordhistorier i ganska lättsam, fast ändå fördömande, ton, som variation till alla ödesmättade mordpoddar där myndiga stämmor berättar om skräckscener. Johanna har inför varje avsnitt nördat in på ett brott eller mördare och berättar helt enkelt om tillvägagångssättet. Jag tycker det är avkopplande, faktiskt. Särskilt eftersom de flesta brotten känns ganska diffusa på grund av att de utfördes utomlands för cirka 40 år sedan. 

Det var dagens mordtips. 

//Mia
#1 - Ellen

Finns också mord mot mord och partners in true crime som gör lite samma grej :)

#2 - Anonym

Mord mot mord är liknande men de pratar i ett avsnitt om Caroline Stenvall på ett oerhört smaklöst sätt. Sitter och fnissar och flamsar, sjukt vidrigt. Kommer aldrig lyssna på deras skitpodd igen.

#3 - Anonym

Rekommenderar All Killa No Filla

#4 - Anonym

My favorite murder 💟

#5 - Ditte

Mord mot mord och My favorite murder är liknande!

Men också bloggen Mörderier som skrivs av tre feminister. Blandar högt och lågt om mord, men alltid med en rimlig analys.
www.morderier.com

#6 - Pam

Tycker Vad blir det för mord är så bra! Min favoritpodd just nu. Lyssnar på Mord mot mord medan jag väntar på nästa avsnitt av VBDFM men den är inte riktigt lika bra. Den är lite flamsigare och grundare på något sätt. Tycker med om humorn i VBDFM, vill liksom vara vän med Wagrell. I senaste avsnittet hade hon Linnea Wikblad som gäst, en favoritmänniska bara hon!