bloggkommentatorerna

Deppigt som vanligt
Jag blev så illa berörd av det här klippet som Cissi Wallin la upp på Instagram igår, när hon blir grillad av Uppdrag Gransknings Lina Makboul angående uthängningen av Fredrik Virtanen. Ville bara krama Cissi som blev så illa ansatt för att hon berättat om ett övergrepp och tänkte att nu återställs all den ordning som fanns innan Metoo. Back to normal. Världen där kvinnor smutskastas om de berättar om övergrepp. Men samtidigt undrar man ju varför en kvinna är så hetsigt otrevlig mot en annan kvinna som berättat om en våldtäkt. Idag klarnade det lite, när det visade sig att Lina Makboul är kompis med Virtanen. 

Hoppas verkligen att SVT tänker om innan de sänder programmet, och inte gör samma misstag som de gjorde när de sände en dokumentär som oskyldigförklarade en ridlärare som systematiskt utnyttjat barn i 30 år. 

//Mia
#1 - Bernt

Hemskt jävigt och jävligt av Lina och UG.

#2 - Johanna

Tar så illa vid mig och vill typ slita mitt hår. Har precis lyssnat klar om hästgården och förfasat mig över SVTs inblandning och nu samma vecka händer detta. Mailade uppdrag granskning för att göra något åt all frustration och hoppas att fler reagerar och protesterar åt alla håll.

#3 - Sonja

Vet inte vad man ska säga. Det är en sån pest. Heja Cissi Wallin!

#4 - Hanna Karlsson

Hur tänkte de där egentligen? Bra att sanningen kommer fram.

#5 - Klara Brodin

kika gärna in min blogg!

#6 - Alina

Har tänkt många gånger när jag sett UG (som jag över lag gillar) på att just Lina ofta är väldigt hetsig och i mina ögon rent otrevlig. Visst att den typ av program kräver ett visst pondus, men otrevlig och orimligt aggressiv tycker jag inte att man behöver vara.
Sen tycker jag samtidigt att me too gick över styr ett tag med uthängningar hit och dit... Men det är en annan historia.

#7 - SaraA

De är inte vänner. har det kommit fram.
Jag får känslan när jag ser klippet att reportern har fått reda på något som handlar om att Cissi inte varit ärlig. Reportern säger bland annat att hon inte spelar det spelet när Cissi tar upp en av hennes frågor som typisk att ställa till ett våldtäktsoffer. Reportern har försvarat sig med bla att dessa frågor ställs med tanke på material de har. Det känns som att reportern har material som gör att hon ställer sina frågor.