bloggkommentatorerna

Förmöhippa
Nu har väl ändå det gått överstyr. Frida Fahrman har precis varit på sin egen möhippa. Hon skriver om del 1 här. Det låter som en jättefin möhippa. Lyxig, vänlig och jättemysig. Mycket mer än en vanlig Svensson-hippa någonsin skulle vara. Då åker man på spa till Falkenberg typ, om man bor på västkusten. 

Men inte om man inte är en Svensson för då finns det något som heter förhippa. Än så länge. Nu kommer det snart krävas att man börjar med det också. För att vara som innefolket. 

Så nu väntar vi på del 2. Som kanske även visar sig vara ett mittmöhippa? 

Någon ska vara först med den också. 

Vad ska en möhippa vara egentligen? Vad var det från början? Jag kan tänka mig att det var för att berätta för bruden om allt en fru måste tänka på och hur det kommer att vara på bröllopsnatten. Alla kvinnor i brudens närhet samlades för att "varna" och ge tips. Kanske även skrämma upp om någon hade Krösamajatendenser. 

//Anna-Maria 


#1 - Sandra

Från början var det väl att ge den blivande bruden husmoderliga tips om typ städning, matlagning och hushåll? Och att man sågs och åt middag typ.

#2 - Betty

För ett gäng år sedan var jag med på en av mina bästa vänners möhippa. Den blivande brudens barndomsvänner ville slå på stort och låtsades som om vi vore jetsets. Först ville de att vi skulle flyga till Cannes och köra stort en långhelg. Ingen av oss andra kände väl oss manade till det. Slutade med en helg i Stockholm (tur att man bor där och slapp lägga tusentals kronor på hotell) med aaaalllt man kan tänka sig. Jag backade ur de sista aktiviteterna men hamnade ändå på runt fem tusen. Helt galet. Tur att jag uppnått den åldern där vännerna är gifta. Eller så har man en slags "nu-är-skiten-slut-hippa" vid en eventuell skilsmässa.

#3 - Helena

Betty #2 - Haha! Gud vilken briljant idé! "Nu-är-skiten-slut-hippa"! Let's celebrate! :)

#4 - Anna

Haha 5 lax för en möhippa! Vad la man då på själva bröllopet undrar jag? Har hört nu att det inte är ovanligt med bröllop som kostar 500 tusen och mer, men har lite svårt att tro. Låter så himla mycket!