bloggkommentatorerna

Glöda
Katta Kvack skriver fint om hur det är att inte brinna för sitt jobb. Det är helt normalt, det allra vanligaste, tror jag. Det är bara sällan man hör det, eftersom folk som berättar om sina jobb ofta är offentliga, framgångsrika personer som arbetar med sin hobby. 

Katta kommer i alla fall på att hon brinner lite för bakning. "En lagom flamma sådär". Också fint. Man behöver ju inte vara helt besatt av något för att det ska räknas. Man kan ju tycka något är kul, och ibland tillfredsställande. 

Tyvärr känner jag mig lite låg, så jag kommer inte på någonting jag ens tycker är kul, just nu. Förutom att äta chips och lyssna på en podcast. 

Kom med tips på vad man kan brinna för. Helst inte hudvård, det är för vanligt. Jag vill vara mer unik än att tycka att höjden av lycka är att smörja in mig med olika salvor. 

//Mia
#1 - C

putsa speglar så de blir orimligt rena, och rensa avlopp. Jag älskar fan på riktigt att rensa avlopp.

Svar: Jag rensade avlopp i tre kvällar förra veckan. Med en avloppslang kopplad på en högtryckstvätt. Frustrerande bitvis, men tillfredsställelsen när det sörplade till, och kall och illaluktande luft plötsligt flög upp ur duschen var extremt härlig. //Mia
bloggkommentatorerna

#2 - MD

Läsa, segla och åka skidor. Spela brädspel. Testa nya restauranger. Jag hade nog kunnat vara väldigt lycklig om det var det enda jag gjorde i livet.

#3 - Sara

Gå med i ett civilförsvarsförbund! De hjälper till både vid krig och kriser. Tänker att det kanske är lätt att börja brinna för att bygga ett säkert samhälle? Ett tydligt och meningsfullt mål liksom. (Precis som lärare iofs, men kanske blir mindre njutbart när det också är krav att prestera?)

#4 - Ida

Jag älskar att cykla och bada. Utomhus. Sen älskar jag också som föregående talare att rensa avlopp. Mkt tillfredsställande.

#5 - Anonym

Snöa in på något smalt. Som Bea Uusma med polarexpeditionen. Förslag: Palmemordet, Marsha P Johnson, Hare Krishna (inte gå med, läsa om), Dag Hammarskiöld eller Doctor Who! Något du kan ägna timmar åt att googla, lyssna på gamla radioprogram om osv.

#6 - Hanna

Börja sälja saker på Tradera, det kan vara en beroendeframkallande hobby. Det kan faktiskt bidra riktigt bra till inkomsten också. Om man har t ex ett intresse för retro eller antika saker + ett fotointresse så kan det bli en hobby att åka runt till loppisar och fynda riktigt fina och billiga saker som sedan många lägger ett bud på tradera. Att sedan omsorgsfullt packa dessa är väldigt roligt!

#7 - Elina

Planera.. gärna renoveringsprojekt!

#8 - Anonym

Brinner för att sova, kramas med mina barn, se netflix och äta smågodis. Och resor men det är ju så dyrt så det gör jag bara 1-2 ggr/år.

#9 - Fatima

Jag tycker att du verkar brinna för allt möjligt (efter att ha läst bloggen i ett gäng år), t.ex. språk, lärande och jämställdhet?

#10 - Elin

Fråga till #3 Sara.
Är du med i något civilförsvarsförbund? Hur är det? Jag är alltså genuint intresserad.
Jag bor på Gotland där rysskräcken kom med modersmjölken och upplever att de som är med i hemvärnet är otroligt mycket mer uppskrämda än yrkesmilitärer. Ibland känns det även som att ”fel” människor drar sig till just hemvärnet och att den i information som presenteras välja ut för att skapa nationalism och oro.

Vore otroligt spännande om du vill berätta om din upplevelse!
(Sorry BK för kapat kommentatorsfält)

#11 - Lily Morningstar

Suck, typisk shaming. Jag älskar hudvård men jag, som många andra, är intresserad av vad det är i som fungerar.

De flesta med hudvårdsintresse är ganska insatta i ingredienser och studier kring hur aktiva ämnen tas upp av kroppen.

Men visst. Smörja salvor. Kul.

#12 - Anna

#11 men då är man väl intresserad av kemi? Hudvård låter som man bara är intresserad av det ytliga medan kemi är djupare om vilka aktiva ingredienser som verkar tillsammans med vad.

#13 - Nina

Min är yoga och inredning. Och numera även trädgård och balkong. Har fixat i trädgård och på balkong idag med olika växter, träd och pallkragar. Så härligt att så och skörda sitt egna ❤️

#14 - Anonym

Jag är en riktig harry potternörd så det är enkelt att grotta ner sig i när behovet finns.

Sen brinner jag också för att lära barn simma. Jobbade som simlärare i 16 år och utbildar även simlärare på nationell nivå och det är min stora passion i livet. Till hösten ska jag dock byta yrke helt och det känns så jävla konstigt men det funkar inte att jobba kvällar och helger för jättelite pengar nu när jag har barn. Jag tänker mig att jag återvänder säkert till simskolan i framtiden men nu blir det en paus och jag är jättenervös över att ha ett jobb som jag troligtvis inte kommer brinna lika mycket för.

#15 - A

Äta chips och lyssna på podcasts är väl inte så illa? Kanske en förlängning, att skriva korta analystexter, reflektioner och vidareutvecklingar / spekulationer / ironiseringar över resonemang kunde vara intressant? Om man har energi och inte bara lyssnar för att slappna av.

Själv är jag mest frustrerad för att det finns så mycket intressen och så lite tid.
Odla - kul när man har småbarn och bara tid att titta till sitt intresse nån gång i veckan för då hinner det hända så mycket. Om det inte hinner dö förstås. Det är inte så kul.
Sy - kul att kunna smålaga egna kläder, pyssla ihop det perfekta innerfacket till väskan / jackan, eller den annat special som man inte hittar (för den som inte heller gillar att shoppa och leta i evighet efter den perfekta accessoaren :) )
Naturupplevelser - jaga vackra vyer, spännande dofter och nya miljöer. Hitta ställen du aldrig varit på förut.
Strukturerad träning - hur förändrar det kroppen?

Bla bla bla :-)

#16 - Suck

#12 nja, det är ju snarare kemin inom just hudvård isf, att kalla det ett intresse för kemi blir ju verkligen missvisande. Är man intresserad av hudvård specifikat så skiter man väl i om hur svavel och kolsyra bildar heliumgaser vid 150° värme.

Då det inte är kemin pga "kemi är spännande" utan pga resultatet av kemin på HUDEN som är det som folk intresserar sig för, där själva vården av huden kommer in, så förstår du ju att det är hudvård som är i fokus. Inte kemin i första hand.

Man smörjer ju sig inte med någon ickeverkande kräm bara för just smörjandet är så roligt, så att säga att man är intresserad av hudvård är helt korrekt. Intresse för hudvård med resultat (kemin ger resultatet).