bloggkommentatorerna

Gotlandsguide
När man läser mycket bloggar och lyssnar på poddar och så vidare så har man bra koll på Gotland. Det är så att jag nästan hade kunnat skriva en Gotlandsguide utan att ha varit där sedan jag var nio år. 

Jag kunde alla de här platserna förutom loppisarna. Det är ju sjukt ändå. Vad är det för info jag trycker in i mitt huvud? 

När kommer jag att åka till Gotland? Vet inte? Kanske inte händer på ytterligare 29 år? 

Men jag vet vad som finns där och vilken tid på året man ska åka dit samt vart känt folk bor på öjn och så vidare...

//Anna-Maria 
(null)

#1 - Hanna Karlsson

Vi ska åka till Gotland i år på semestern. Det är fjärde året som det blir ett besök och jag kommer nog aldrig tröttna på ön.

#2 - Isabell

Är det nåt fel på mig? När jag läser Elsas blogg mår jag så dåligt. Jag blir bara påmind om vilket lite umgänge jag har, noll koll på inredning, till och från smutsigt och dammigt hem, köttbullar och makaroner till middag, svettig överläpp, halvkass relation med föräldrar, barn med funktionsvariation. hatar stan på sommarhalvåret osv.

Jag är inte på något vis olycklig jag älskar min familj men jag pallar inte läsa hennes blogg eller bloggar liknande hennes för det blir som en påminnelse om hur en "borde" leva. Någon som förstår?

#3 - Emma

#2
SOM jag förstår dig!! Gud så skönt att höra att man inte är ensam! Jag läser inte elsas blogg men många andra och tex Sandra Beijers blogg mår jag dåligt av, men kan ändå inte sluta läsa 🙄 här sitter man liksom i sitt halvruttna hus med en bebis med kromosomfel och hela ens sociala umgänge har dött ut. Halvkass relation med sambon efter att vi fått barn, liksom med föräldrarna. Ekonomin i kras efter över ett halvårs sjukhusinläggning med dottern. Fast jag ÄR otroligt lycklig över livet och över mitt fantastiska barn, även om jag inser att jag låter aaaningens bitter haha. Men jag tror det har att göra med att mitt liv är så himla olikt deras, det är lätt att tro att alla andra är så satans lyckliga och då vill man ha det där som man själv inte har. Jag skulle ju aldrig vilja byta liv med dem, men visst, vissa delar skulle jag ju inte tacka nej till... Du är inte ensam. Stor kram till dig ♥️🌸🦋 PS- det blir snabbmakaroner till middag här i dag IGEN och jag kommer inte orka städa i dag heller 😅

#4 - Emma

Kan till viss del känna igen mig i det ni skriver, men Elsa känns ju ändå så himla mänsklig? Skriver ofta om att livet även är tufft och hårt + att hon nyss haft början till cancer och därmed fått operera bort livmodern. Kort sagt, hon är ändå en av dem som inte bara visar upp sitt perfekta liv och ger en ångest.

#5 - Maria

Gotland verkar vara ön för stockholmare verkar det som. Jag sa till min man för ngt år sedan; vi borde åka till Gotland, var evigheter sedan vi var där. Min man sa, jag vill inte vara där bland en massa stockholmare. Samma dag läste jag en krönika skriven av en man från Stockholm som har sitt sommarboende på Gotland. Han använde en hel krönika till att beskriva hur en man kommit in på hans bageri och haft fräckheten att tala skånska, alltså detta på hans favoritbageri. Läste en annan krönika skriven av en kvinna boende i Malmö. Hon hälsade på en bekant som tillfälligt bodde på Gotland. Det var inte säsong som det var nästan helt omöjligt att hitta ett öppet fik. Hon tänkte att hon istället skulle hälsa på under säsong och gjorde det. Då var det jätteköer överallt. Hon var inte alls imponerad av Gotland, som sagt nog mest för stockholmare.

#6 - ToveJag blir också bara stressad av Elsas blogg för att drt är så hysteriskt fint in i minsta detalj jämt. Men jag blir obekväm av 80 % av ställena hon tipsar om på Gotland också för att de känns så extremt fixade så kanske helt enkelt gillar olika (Hemse var en bubblare i sammanhanget dock!)

Att det bara är för stockholmare håller jag inte med om, det bor ju folk där exempelvis :p Finns nog fler fik och restauranger på Gotland som har råretruntöppet än det finns fik och restauranger på ort av motsvarande storlek där man inte har någo turistsäsong som pumpar in pengar så det köper jag inte. . På typ 80 % av ön så är det ju knappt turister under turistsäsongen ens (dvs allt som inte ligger exakt vid kusten). De hänger i kluster, man ser dem bara när man åker in till IcaMaxi ;)

#7 - Ida

Tyckte att Elsas lista var väldigt pretentiös och finturistig. Är man inte en hipp person, utan en helt vanlig halvkaosig barnfamilj med halvskral semesterkassa passar det nog inte att käka på Bruna dörren eller shoppa på Akantus.

Så, mina fulturism-tips:
Sudersand på Fårö
Krusmyntagården
Lergrav
Åminne camping med strand (stor strand med vit sand, där man inte behöver trängas. Finns även en mindre pool för de som inte gillar saltvatten)
Botaniska trädgården
Glassmagasinet i Visby hamn
Fenomenalen
Högklint
Kneippbyn
LEVA kungslador
Lojsta hed
Vikingabyn
Pannkaksträdet
Ät på lokala restauranger som håller öppet året om och inte drivs av Stockholmare. Det blir billigare och ni ser till att det blir fler arbetstillfällen för de bofasta på ön.

Och åk gärna till ön före eller efter turistsäsongen. Vecka 25 och 33 är fantastiska, man slipper trängas, många turistmål är öppna och det brukar vara billigare med boende.