bloggkommentatorerna

Hugo socanmäld!
Har ni läst att Hugo Rosas har blivit socanmäld för något som en läsare trodde var han. Herregud! 

Vet folk inte vad soc är till för? Det är inte bara att anmäla någon dit för att man tror att det kanske var personen i fråga. Jisses. 

Jag hoppas att hen ber om ursäkt och meddelar soc så att de kan lägga krutet på barn och föräldrar som verkligen behöver hjälp. 

Slöseri med resurser. Minst sagt. 

//Anna-Maria 

#1 - Xx

1. Det heter orosanmälan för barnen. Han är inte anmäld.
2. Det heter socialtjänsten. Inte soc. Skulle ni skriva bängen/Aina om polisen? Det är respektlöst och förminskar socialtjänsten.

#2 - M

Håller med Xx. Reagerade också på att uttrycket "soc" används.

#3 - Anonym

Nej, motsvarigheten till soc är inte bängen/aina utan just polisen! Polisens hela namn är Polismyndigheten i region xx (t.ex. Syd, Mellan, Öst), precis som soc är en förkortning för socialtjänsten (alt. när det rör sig om myndighetsövning: Socialnämnden i xx kommun).

#4 - ab

Tyckte hans svar till personen var väldigt bra, just att han medgav att det var rätt av personen att agera trots att han nu blev felaktigt utpekad.

#5 - Lyssna på Anonym.

Men snälla, på vilket sätt är soc. förminskande?! Skärpning.

#6 - C

Då får man inte säga ”kassan” om Försäkringskassan eller ”försvaret” om Försvarsmakten eller ÄNNU värre ”militären” heller.
Själv säger jag socialen.

#7 - Hannas krypin

Jag säger också soc. Ser inget fel i det. För övrigt tycker jag att det är skruvat att anmäla när man inte är säker på vem det är.

#8 - Anna

Källkritik tack. Det här är ju Hugos version av historien.

#9 - Tove

Vadå ”källkritik tack!” Det framgår ju tydligt av anmälarens egna meddelanden att hon inte hade en aning om det var Hugo eller vem pappan var, utan skrev historien i en FB-grupp (utan foto alltså) och fick till svar att ”det skulle kunna vara Hugo”. onekligen väldigt långsökt anmälare, om det är någon som borde ha lite källkritik är det väl dessa personer som skickade in anmälan.