bloggkommentatorerna

Poddlista för bildade
UnderbaraClaras lista över poddar hon lyssnar på inspirerar mig till att lyssna på nya grejer. Det ser ut som en intellektuell samling poddar, och den enda som hon och jag har gemensam är Filip och Fredrik, och det säger allt om mitt lyssnande. Några dokumentärpodcasts följer jag, men mest är det vardagstrams mellan två personer som når mina öron. Behöver bilda mig mer. Men jag gillar ju det där avslappnade och roliga pratet. 

Vad föredrar ni för typ av podcasts?

//Mia
#1 - anonym

Jag brukar lyssna på nån av dessa beautypoddar när jag är mörkrädd i ett ensamt hus:
Under huden med Kakan och Daisy beautys söndagsmask.

#2 - Anonym

Jag klarar bara av Fredagspodden (utan intervjuer) och Säker Stil. Är jag på poddhumör ska det vara lättsmält med hjärtlig stämning. Jag vill skratta med, rösterna ska vara lätta att hålla isär, jag vill inte lyssna på nån mansplaining eller kvinnsplaining heller för den delen. Det får inte vara för spretigt eller krystat eller snabbt. Och inte för flamsigt. Men lättsmält ändå, orkar inte tänka för mycket. Tyckte en Underbar Pod var mycket bättre än jag trodde, men kan inte hålla isär rösterna. Och det blir inte riktigt mysigt ...

#3 - Emma

Vill ha lättsmälta saker!! Typ Alex och Sigge, veckans bläcka och lillelördag. Är så mycket krav och måsten hela tiden så just poddar är min lilla oas där jag vill stänga av hjärnan för en stund 🤭

#4 - Mari

Lyssnar bara på lättsamma poddar. Vill inte behöva tänka för mycket när jag lyssnar. Filip & Fredrik är en av mina favoriter, pappapodden likaså.

#5 - C

Bildande. Älskar att lära mig saker. Historiepodden är min absoluta favorit. Den är lättsam, rolig och bildande.

Lyssnar även på dem så fort jag har en dålig dag. Blir så himla glad av dem.

#6 - Cornelia

Vill också ha lättsamt och gärna lite skratt och flams. Har typ inga vänner så känner att jag får lite falsk gemenskap av att le/skratta åt någon annans samtal, orkar liksom inte ta in elände eller för djupa saker i podformat, det är man så omgiven av ändå. Sorglig man är :)

#7 - A

Jag gillar också lättsamma poddar, MEN det måste finnas något djup/allvar som kommer fram ibland också, annars blir det inte intressant. Har precis som #6 inte så många vänner(ingen alls i staden jag bor i) och kan känna en viss tröst i ett poddsamtal som är som ett samtal mellan två vänner, där jag får delta. Lyssnar alltid på poddar när jag går promenader!

#8 - Jolu

Mina absoluta favorit poddar är P3 dokumentär och spöktimman. Andra favoriter är P1 dokumentär, P4 dokumentär, en mörk historia, rättegångspodden o creepypodden o nu senast Dystopia. Ja, ni hör ju vilken genrer som tilltalar mig. Lyssnar ibland på Skäringer och Mannheimer också.

#9 - Malin

Älskar Adam o kompani!

#10 - Anonym

Lyssnar nästan bara på nyttiga poddar faktiskt, duktiga jag :), pallar inte lyssna på sånt som bara är trams. Lyssnade på Filip och Fredrik en period dock, innan de började på engelska. Favoriter juridikpodden (bra blandning av trams och nytta), kapitalet, kreditvärden, kaliber och I lagens namn från SR. Av någon anledning har jag även börjat lyssna på Hanif Balifs God ton, inte för att jag är en anhängare men hans resonemang och twitter-retorik är fascinerande på något vis, inte nödvändigtvis på ett bra sätt. Tyckte först han framsteg som en mer enkelspårig till att börja med men den börjar faktiskt växa lite på mig på ett bra sätt. Handlar iofs ganska mycket om att Hanif känner sig oförrättad vilket är en del av grejen. Mer trams än nytta men vissa politiskt aktuella ämnen berörs ju ändå.
Inte en enda ”bloggpodd” för mig.

#11 - ab

Mark Levengood och Jonas Gardells podd samt Ronden.

#12 - S

Jag foljer "Desert Island Discs" narmast religost! Ar ett radio program pa BBC Radio 4 som gatt under 75 ar. Nutidens programledare ar Kirsty Young, som har varldens absolut basta radiorost, och varje vecka intervjuar hon nagon som ar framstaende inom sitt omrade - kan vara en skadespelare eller musker, men ocksa typ hjarnkirurger och folk som jobbar pa NASA.
Premissen ar att de kommer bli strandade pa en ode o, men de far ta med sig 7 "discs" = latar, och dessa 7 latar som intervjupersonen valt formar samtalets roda trad.
Kan inte nog hylla denna serie. Lyssna!