bloggkommentatorerna

Kvinnorollens offer
Underbara Clara skriver en mycket bra krönika om kvinnor och utmattning. Håller med. Det är      sant att det är så här. Förväntningarna på vad en kvinna ska orka med och vad hon skall göra är så mycket högre än mäns. Bara det gör att kvinnor gör så mycket mer för att man inte vill att någon ska tycka att man är värdelös. 

Sen finns det en aspekt till och det är att kvinnor oftast blir de som tar hand om allt för att vi inte klarar av att se barn och gamla lida. Vi är mer omhändertagande. Jag tror att det beror på att vi har lärt oss att vara mer empatiska. Man kan lära sig att vara mer inkännande och det är just vad kvinnor socialiseras in i att bli. 

Jag skulle önska att män också fick lära sig detta. Att de inte kom undan för att kvinnor gör saker åt dem. Tänk om de i lika hög utsträckning som kvinnor var omhändertagande. Det hade alla vunnit på. 

Har förresten Underbara Claras bok "Hjälp jag är utmattad" hemma nu och har skummat lite i den. Verkar intressant och välskriven. Den ska jag läsa när jag orkar och har tid. Hehe. Får bli på sommarlovet. 

//Anna-Maria

(null)

#1 - Katja

Vägrar läsa ännu ett PR-inlägg för hennes senaste bok, känns som att hon gjort utmattningen till en industri (älskar UC:s kolumner annars men nu är det lite väl mycket utmattning iom boksläppet).

#2 - Anonym

Men varför skriver hon inte om det på sin blogg då istället för att skapa ännu fler drömmiga ideal om hur kvinnor kan leva det ljuva ekologiska lantlivet?Jag tror på allvar att vi kvinnor skapar en del av denna stress genom idiotiska ideal och för mycket skärmtid med för den delen. Att det finns hemska arbetsförhållanden med chefer som pressar är väl ändå inte samma sak som att ta på sig för mycket?
Sen skulle jag generellt gärna höra mer om att känsliga människor kan bli utmattade bara av att få barn. Jag har flera exempel i tjocka släkten men dessa kvinnor syntes aldrig i statistiken eftersom de var hemmafruar på 70- och 80-talet. Men de fick insomnia och sköldkörtelproblem likväl. Hemma.

#3 - Hanna

Märkte man ens på hennes blogg att hon var sjukskriven?

#4 - Anonym

#3 Ja det gjorde man. Kanske inte att det var just utmattning. Men att det var nått.
Intressant att tänka på vad det är som gör att man märker att nån går igenom nått tufft eller nått har hänt fastän det är en proffesionell blogg och det inte skrivs om i bloggen förrens oftast långt senare.
Tex med Blondinbella så märkte man ju som läsare att det var nått redan på sommaren 2016 och hon började få kommentarer på hösten, inlägg om skilsmässa kom våren 2017.
Detta tycker jag gäller andra bloggar också. Det märks oftast när något sker/dåligt mående etc. Tänker att precis som en människa ”droppar” hintar omedvetet om mående genom kroppsspråk, språkbruk, samtalsämnen, humör, energinivå etc så är det liknande att läsa en blogg.
Tex - hur ofta blogginlägg kommer, om det är ytligt/påklistrat djupt eller avslappnat skrivet, hur man reagerar på kommentarer, ansiktsuttryck på bilder osv.

#5 - Georg

Både kvinnor och män måste våga sätta krav i en relation. Ska ett samboskap fungera i längden måste båda bidra. Hur man bidrar borde man försöka göra upp på ett sätt som fungerar för båda parter. Jag har exempelvis lite problem med ryggen, vilket gör att dammsugande snabbt blir jobbigt. Då läggs ryggen i en position som blir onödigt jobbig och det gör ont. Därför skippar jag gärna det momentet om jag kan. Däremot går jag gärna och handlar (vilket många tycker är tråkigt eller jobbigt), gå ut med soporna, köper och fyller på toalettrullar, källsorterar, lyfter tungt, lagar mat.

Man får prata ihop sig och dom saker båda ogillar får man försöka dela upp bördan på. Har man en partner som inte går med på mycket utan bara är "lat".. Då kanske man borde söka upp ny partner? :)

Är man två vuxna som arbetar heltid borde väl löner tillsammans efter skatt ligga på mellan 35.000 - 60.000 ? Jag menar... Dom flesta drar väl in 17.000 - 30.000? Det gånger två är ganska bra pengar! Då kan man kanske unna sig en städare som dyker upp då och då? Det är en investeringar som kan vara värd!

#6 - Camila Rodela

Hej vänner jag heter Camila Rodela och jag är från Michigan, United State. Jag är här för att vittna om DR.OGAGA ​​KUNTAs goda verk i mitt liv. Min man och jag har varit gift i 27 år med två barn. Bara för två år sedan kom allting till slut. Jag ville ha min man tillbaka och jag bad honom men han lyssnade aldrig, så jag stötte på flera vittnesmål om denna speciella stavningskastare. Några människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern och botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att stoppa skilsmässa och också stava för att få ett bra betalt jobb så vidare. Han är fantastisk, jag kom också över ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Vera, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin ex älskare och i slutet av sitt vittnesbörd släppte hon sin email.After att ha läst alla dessa bestämde jag att ge honom ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. Och han berättade för mig vad jag behöver göra, jag gjorde det och min man kom tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi var ännu lyckligare än någonsin tidigare DR.OGAGA ​​KUNTA du är en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man. Om du har något problem och du letar efter en riktig och äkta stavningskastare, prova honom när som helst, han är svaret på dina problem. Du kan kontakta honom via email: ogagakunta@gmail.com och få dina problem att lösa mig. Han kan lösa följande problem och mycket mer.
(1) OM DU VILL DIN EX-BACK
(2) DU ÖNSKAR ATT KONVINTERA DIN HUSBAND FÖR ATT STOPPA DIVORNET
(3) DU ÖNSKAR ATT FRAMFÖRAS I DIN KONTOR
(4) DU ÖNSKAR MÄN OCH KVINNER ATT KÖRA FINNA DIG ATTRAKTIVA
(5) OM DU ÖNSKAR ATT TÄNKA EN BARN
(6) du vill vara rik
(7) DU ÖNSKAR DIN HUSBAND FÖR ATT ÄLSKA ENDAST DIG FÖR RESTEN AV HANS LIV
(8) DU BEHÖVER GOD LUCK SPELL
(9) DU BEHÖVER EN LOTTERIPELL
(10) DU BEHÖVER EN JOBB
ogagakunta@gmail.com