bloggkommentatorerna

Skit i skönhet
Varför ska alla bloggare ge sin in i skönhetsträsket? Går det inte att tjäna pengar på annat än andra kvinnor om du är kvinna? 

Det verkar inte så i bloggvärlden i alla fall. 

När det gäller youtubers så är det mer jämställt. Där finns det spel, pranks och pyssel också. Lite andra saker än bara skönhet. 

Jag hoppas på barnen som växer upp nu. De kanske blir lite mer jämställda än vad det är nu. 

//Anna-Maria

#1 - Malin

...och i headern på er blogg finns reklam för en magic mask med sheasmör från Urban gloss...

#2 - A-M

#1 Det är inget vi har med att göra eller kan bestämma över. Jag menar de som är modebloggare, ”designar” kläder, ger ut egna skönhetsmärken. De som jobbar med skönhet. Det gör inte jag och Mia.

#3 - Hannele

Elaine är ju iaf ett undantag, och säkert några mat- och bakbloggar som typ säljer kokböcker? Finns säkert vissa träningsbloggar av kvinnor som fokuserar på typ en viss sport (boxning/fotboll/längdhopp eller vad som helst, menar inte alla "gymbloggar" med typ "bygga rumpa"-fokus, även om de antagligen mot den senare nämnda kategorin säkert är få.) som har någon business vid sidan av som har med sport att göra? Haha, ja nu gissar jag bara eftersom att jag tyvärr bara läser ytliga modebloggar med skönhetsfokus.....

#4 - Jenn

Finns pengar där? Eller är produkter som är lätta att sälja = tjäna pengar.

#5 - JELLICA

För att vi kanske helt enkelt tycker det är roligt att blogga om just de sakerna, ta foto på såna produkter och känner att vi kan vara kreativa på ett personligt sätt då skönhet och mode är personligt och unikt för varje person. Det är ett sätt att uttrycka sig själv och den man är!

Svårare än så var det inte.

#6 - Fnulan

Många av oss bloggare skriver om livet och en del i livet av livet är skönhet (att ta hand om sig själv) så jag tycker inte att det är konstigt. Det blir bara konstigt om man en dag gillar ett märke mest i hela världen för att dagen efter gilla ett helt annat märke mest av allt. Det ger ju inte ett trovärdigt intryck direkt.. Då måste det handla om pengar.
Kram i solskenet

#7 - Linnea

Det finns ju designbloggar, matbloggar och även företagsbloggar. Det finns ju så mycket man kan göra. Men företag som vill synas är ju så ofta såna som säljer kläder och skönhetsprodukter. Då är det ju lättare om influencer kan verka som modeller också.

#8 - Christine

Hej. Vilken catchy rubrik! Fångade mitt intresse. Jag är helt ny inom bloggvärlden och tillika jättegammal (48)! När jag började blogga letade jag såklart efter likasinnade (dvs nära 50) som också bloggar. Kanske har jag inte letat tillräckligt noga för jag tycker det är svårt att hitta bloggare i min ålder. Vad gäller yngre bloggare, finns det en hel del fokus på skönhet där ute men jag tycker ändå det är ganska många, som trots att de ser bra ut, gärna betonar vikten av att vara sig själv, göra sina egna val och allt det där. Men jag är som sagt ny, så jag har inte hunnit bilda mig så mycket åsikter än. Jag skriver bl a om magmuskeldelning (diastas) och bukplastik. Det kanske också räknas som skönhet. Fast egentligen handlar det ju mer om kvinnohälsa! Tack för att ni fick mig att tänka till en stund.

#9 - Anonym

#5 Men det är ju intressant att det i stort sett bara är kvinnor som uttrycker sig och är kreativa på ett sätt där utseendet spelar roll eller ska förbättras. Precis som normen föreskriver.