bloggkommentatorerna

Elsas våning
Det tjatas så mycket om Blondinbellas priviligerade bakgrund (kan i och för sig bero på att hennes egen version ändrats flera gånger) så man glömmer bort hur gött många andra influencers också har haft det. 

Elsa Billgren visar upp lägenheten hon och hennes familj bodde i när de hade flyttat till Stockholm. Elsa växte alltså upp i en fantastisk våning på Grev Turegatan, och från sitt fönster brukade hon roa sig med att spionera på Carl Bildt som bodde mittemot. Helt vanligt. Normalt. 

Älskade det inlägget. Hade med glädje läst liknande inlägg från varenda bloggare, men det är ju inte så ofta att ens barndomshem ligger ute till försäljning. 

//Mia
#1 - Sarah

House of Philia skrev ett liknande inlägg för länge sen när hennes barndomshus var till salu. Bland det bästa jag läst! Älskar såna här inlägg.

#2 - Jenny

Hej, vad tänker ni, kloka människor, om detta:

Alexandra Nilsson (Kissie) har på senare tid propagerat en del emot pälsindustrin, och gjorde ett inlägg om att man inte ska "influera" andra att bära produkter gjorda av djur.

Strax efter gjorde hon ett nytt inlägg om hösttrender i vilket hon tipsade om hur man ska matcha t ex skinn och cashmere, hon fick då under det inlägget (från den 10/11) en kommentar om dubbelmoralen med att ena sekunden vara anti päls, och andra sekunden promota skinn etc, och Alexandra svarar: "Menar givetvis faux varianter, trodde mina läsare förstod det då jag inte tipsar om döda djur någonsin.", och att säga "aldrig någonsin" blir ju ett konstigt och direkt felaktigt uttalande då inte bara päls är "döda djur", utan det innefattar även skinn med mera. Och detta medan hon ovan i samma inlägg som hon precis kommenterat poserar med en LV väska, som definitivt inte är faux-något alls (delvis canvas och delvis skinn), samt så är både hennes Chanel- och hennes Pradaväska som hon stolt visat upp i flera inlägg också är gjorda av kalvskinn, och säkert andra väskor/kläder/skor hon äger med, ja t ex hennes Acnejacka är ju gjord av döda djur både på in och utsidan (skinn och shearling).

Inlägget om hösttipsen:
https://kissi ****** es.se/2018/11/10/sakra-kort-nu-i-host/ (

Hon fick efter sitt "aldrig"-påstående en rätt lång kommentar som ifrågasatte det hon säger om att hon "aldrig tipsar om döda djur", men hon verkar ha valt att inte bemöta den "obekväma" kommentaren.

Inlägget om att skippa päls är från den 5/11:
https://kissi ******* es.se/2018/11/05/hur-gor-man-med-gamla-akta-palsar/

Tänker att man, om man som hon, verkar vilja gå i bräschen gällande politiska/etiska ställningstaganden som detta (att man inte ska använda döda djur), borde vilja se till att man iaf är hyfsat korrekt och någorlunda konsekvent?

Har själv ingen åsikt i sakfrågan då jag inte är tillräckligt insatt, men förstår hon inte att hon säger emot sig själv? Ska hon aldrig mer använda sina varken äldre eller nyinköpta märkesväskor (som ju är skinn), eller sin Acnejacka? För att inte tipsa eller inspirera andra att köpa produkter gjorda av skinn?

Det vore väldigt intressant att höra vad ni skulle ha att säga efter att ha läst de två inläggen! Ni brukar vara så himla bra på att sätta ord på saker och ting! <3

#3 - Anonym

#2 asså jag orkar verkligen inte bry mig om folks dubbelmoral, det är verkligen populärt att jaga upp sig över. Ingen är helt konsekvent så det blir tramsigt att kräva det av influencers men såklart enkelt att peka på. Tycker hon gör rätt i att ignorera, inte som att hon byggt sin karriär på att vara djurrättskämpe.

#4 - Koala

#3 Word.

#5 - Jenny

#3, Ja visst har hon rätt att göra exakt som hon vill, och i sakfrågan är jag inte brydd åt varken det ena eller andra hållet, men det ser rätt illa ut att bokstavligen skriva: "Menar givetvis faux varianter, trodde mina läsare förstod det då jag inte tipsar om döda djur någonsin.", och i samma inlägg stå och posera med en väska med äkta skinn? ÄR det inte rätt högt underhållningsvärde i det? Haha. Jaja. Det kanske är faux LV hon tipsar om. :) *Skoja*

#6 - AN

#5 Det må se illa ut men jag kan ärligt talat inte bry mig mindre. Tycker ingen borde lägga energi på att irritera sig på detta.

#7 - Petra

#6 Det finns många saker som andra har nöje av att diskutera som en själv tycker är fullkomligt onödigt!

Tycker det finns material för en högst intressant diskussion om "trenden" att köra pälsfritt och äta veganskt, medan skinn och andra djurprodukter utnyttjas hejvilt, och framförallt vad som egentligen är bättre för miljön, människan och djuren, att använda animaliska material som är både förnybara och nedbrytbara, eller att skippa det helt men istället använda sig av de syntetiska material (plast, som allt "faux", till exempel är) som vi måste ta till istället som substitut, som varken är nedbrytbart eller förnybart, och som dessutom är giftigt, och som dessutom i större utsträckning är "slit och släng"-produkter. Är glad att fler uppmärksammar problemet och framför allt problemet med "shamingen" av naturliga material samt glorifieringen av syntetiska plast-substitut som t ex faux fur.

Att Kissie tar upp det är väl ett ypperligt tillfälle för BK att väva in det i ett samtal om dubbelmoralen som råder, om hur "plakatpolitik"/"godhets"-trender kan hetsa folk till att göra ogenomtänkta val, hur unga påverkas, och rent krasst om syntetiska läderimitationer/tyg/pälsinitationer egentligen alls är bättre i långa loppet än originalen, när ändå miljön och vilda djurs och planetens framtid är en så het fråga samtidigt.

Otroligt tråkig inställning hos flera här till att en annan läsare önskar att ett ämne ska tas upp. Tycker BK att det är en intressant idé kan de väl få skriva om det och nu kan skrolla förbi det inlägget och behöver inte ödsla energi på att bry er om vad andra finner intresse i att läsa eller ej.

#8 - Anonym

#7. Jag är #3 och tycker det du lyfter är en helt annan, och mycket viktig fråga. Tycker också att det snarare rör sig om upplysning och generellt inte dubbelmoral. Det är värt ett inlägg. Men är emot att peka dubbelmoral i tid och otid. Lyft sakfrågan!

#9 - Bella

Mysig läsning! Spionera på Carl Bildt hahaha, vilken mysig barndom och snäll pappa hon verkar ha haft🙂

#10 - Petra

#8 Haha, jag håller med dig, men anser samtidigt inte att diskutera dubbelmoral som fenomen inte behöver vara något tabubelagt ämne det heller, även om exempel ges. Det är ju närmast absurt att säga att man "aldrig tipsar om animaliska produkter" och i samma inlägg posera med en skinnväska. Humor! :)