bloggkommentatorerna

Gamla komplex
Paow har varit hos Malou och pratat om sitt största komplex - tänderna. Det låter så hemskt när hon pratar om att hon försökte dra ut sin skeva framtand med en tång, eller slå ut den med en tegelsten. 

Hon log aldrig på bilder när hon var ung minns jag, och det var inte förrän hon syntes i rörliga bilder som man såg att hennes tänder inte var perfekta. Men det var ju inget man som utomstående tyckte var sån big deal. Det är sorgligt att hon fortfarande lider av de gamla komplexen, nu när tänderna är åtgärdade. Men det är nog väldigt vanligt. 

Känner ni igen er i det?

//Mia
#1 - M

Japp, såna komplex kan verkligen förblinda en... Minns fortfarande känslan av att ÄNTLIGEN få den där tandställningen, och senare, när den väl var ute, känna sig tusen gånger friare att skratta och le. Men visst finns den där instinkten att "inte visa för mycket tänder" kvar ibland. Komplex kopplat till utseende kan verkligen bryta ner en och få en att känna sig värdelös, vilket är sjukt sorgligt egentligen. Usch.

#2 - Mila

Jag hade också komplex för mina skeva tänder. Blev erbjuden tandställning när jag typ 12 kanske? 13? Men avstod p.g.a. "töntigt" suck... Sedan vid 17 blev jag medveten om mina sneda tänder och ångrade mig så in i helvete. Log alltid med handen för munnen i flera år. Då jag dricker mycket kaffe och rött vin ville jag bleka tänderna när jag var 21 och en killkompis sa "Vad är poängen? De är ju så sneda. Du kanske ska ha tandställning istället?". Tack för den... :) Men jag blekte tänderna och långsamt försvann sedan mitt komplex. Jag tänkte att men hallå, jag har ALDRIG haft ett enda hål och de är ju vita och fräscha så varför ska jag skämmas? Hellre mina tänder än "snygga tänder" som jämt ska lagas och sånt. Idag skiter jag i att de är sneda. Senast i helgen kommenterade någon det och jag känner bara vem fan bryr sig?

Hade även stora komplex för min näsa i många år. Den är lite större och jag har lite stora näsborrar, men med åren har den blivit en del av mig. Skulle aldrig i livet operera den idag och sedan se ut som en annan person... Det är ju detta som är jag, såhär jag ser ut? Vore fruktansvärt trist om hela världen hade typ Nicole Kidmans lilla näsa. Vi är ju individer. :) Men men jag är 31 och har slutat jaga ouppnåelig skönhet. Dock glad jag aldrig är på TV, det kan nog göra vem som helst lite besatt av att utseenedet..

#3 - T

Hon är fortfarande ung.

#4 - Sonja

Jag brydde mig aldrig om mina tänder men blev erbjuden tandställning när jag var 17. Jag tackade nej pga var stressad för jag hälsade på min nu makes föräldrar för första gången när tandläkaren ringde. Vad jag har ångrat det efterhand. Sökte för att fixa tandställning som vuxen och min tandläkare såg ut att nästan bli förnärmad. Han sa att mina tänder är personliga och att jag har ett jättefint bett. Då ändrade jag mig. Jag är så tacksam för den tandläkaren nu i efterhand, att han brydde sig mer om funktion och kvalitet än kosmetik. Sen en gång sa jag till tandläkaren att jag ville bleka och den gången var det en kvinna som typ himlade med ögonen och frågade varför , mina tänder var ju redan vita. Så jag blekte dem aldrig. Är tacksam för den tandläkaren också :)

#5 - Bella

Jag hade och har komplex för mina snea tänder! Hade jag råd skulle jag vilja göra som alla andra som har råd och sätta en snygg tandfasad! Min syrra tipsade mig om att i Japan är mina tänder ideal och dom opererar sig för att se ut som jag ser ut, det kallas yaeba. Försöker tänka att alla anses vi snygg i någon del av världen, det gäller bara att bo på rätt ställe😛

#6 - Hundtand

Har också komplex för mina tänder inte är kritvita eller helt raka. Men som #5 skrev berättade nån för mig om japanska trenden om tänder som sticker ut, så nånstans är man alltid trendig ;)

#7 - Anonym

Tycker det är vackert med lite snea tänder, tänk vad tråkigt om alla gick runt med porslinsfasader och perfekta tandrader.

#8 - Anonym

Tycker det är vackert med lite snea tänder, tänk vad tråkigt om alla gick runt med porslinsfasader och perfekta tandrader.

#9 - Anonym

Trendenser verkar ha blivit hackad :/