bloggkommentatorerna

Bachelor utan spoiler
Jag sitter fortfarande och ser på första avsnittet, men har höga förväntningar på säsongen. Det känns som att det kommer att bli mycket drama.

Det är fortfarande ovant att höra göteborgska på tv. Folk runt omkring mig pratar sådär som Bachelorn hela tiden, men på tv känns det så märkligt. 

Han frågar liksom tjejerna: "vad heter du för nåt?" och jag skrattar ihjäl mig. 

Mer finns inte att säga än, men jag kommer se varenda avsnitt. 

//Mia


RMS Mänskligheten
Igår var jag på Titanic-utställningen i Göteborg. Gå på den om ni har möjlighet. Man får följa historien i en kronologisk ordning där de byggt upp allt, med bilder, montrar med fynd, från idén fram till att de hittade skeppet på botten av Atlanten 1985. 

Eftersom Titanic är en av mina favoritfilmer och jag har använt händelsen i min undervisning så kunde jag en hel del om det innan. Därför var det i och för sig extra intressant att se alla fynd från skeppet. Men det är inte historien att skeppet sjönk, natten mellan den 14-15 april 1912, som är det mest intressanta. Det som är intressant är tidsdokumentet. Det här var precis innan krigen, framtidstron var stark, kapitalismen i sin linda. Saker var på gång. Folk var på tårna och ingen tänkte på miljön. 
När båten byggdes sparades det inte på något. Det slog mig att Titanic var ett magnifikt skepp. Även med våra mått mätt. Det var kvalitet. Ingen plast utan allt var gjort av gediget material. Det fick mig att vilja släppa en bomb över Gekås och all skit vi producerar. Vad har vi gjort?! Vi måste göra något åt vår situation. Det kan inte fortgå. Jag läste den här krönikan av Jonatan Unges mamma, Cecilia Hagen, och jag förstår nu varför jag älskar Jonatan. Jag älskar hans mamma och barn ärver mammans intelligens. Hon har skrivit om människors flygvanor och jag håller med om allt till sista punkt. Sluta upp med att se flygandet som en mänsklig rättighet! 

Men vad har det här med Titanic att göra? Jo. Jag skulle inte bara säga att Titanics historia är osänkbar, som den sista meningen löd i audioguiden. 

Titanic är en symbol för världen idag. Hela mänskligheten åker just nu båt och det är kväll den 14april. Kommer vi att hinna styra undan för isberget? Eller kommer RMS Mänskligheten sjunka och vi med den. 

//Anna-Maria

(null)

Pengarna måste in
Tycker att Underbara Claras inlägg om sponsrade inlägg och reklam i sociala medier har många bra poänger. 

Jag kan bli deppig av att spons och reklam driver den här världen och är trött och livrädd för att köpa och sälja är det som får jorden att snurra och gå under, men nu ÄR det ju så. Tjejer som lyckats bygga en karriär via sociala medier lever ju i samma samhällssystem som alla andra, och de måste också dra in pengar. Varför ska just den gruppen jobba gratis? Varför ska inte idrottsstjärnor och musiker göra det i så fall? De jobbar ju också med en härlig hobby, med att underhålla andra. 

//Mia