bloggkommentatorerna

3 som är besvikna
Idag har jag följt tre konton på olika medier, som alla är besvikna på samhället. Jag hör deras berättelser och förstår var och en av dem. 

  • Jonna och Joakim Lundell  som var inskrivna på psyket i Stockholm, för att Jonna mådde piss, nu inne på åttonde dagen efter beräknat datum. Psykiater har sagt att hon har någon form av depression och inte ska skrivas ut innan förlossningen.  Idag blev hon förflyttad hem till Norrköping pga platsbrist i Stockholm. Hon var lovad en förlossning på BB Stockholm igår, men blev hänvisad till kvinnohälsan i Norrköping idag. 
  • Anithas (Schulman) Clemences föräldrar har Alzheimers, men Anitha har ingen fullmakt och är därför maktlös inför hur föräldrarna omhändertas. De har tidigare motsatt sig vård, vilket Anitha inte har kunnat bestrida. Nu är de omhändertagna men deras dotter har haft minimal insyn och makt över hur föräldrarna lever. 
  • Blondinbellas stalker greps igår, och Bella tänkte fira det med att gå på en obevakad promenad i city. Då visade det sig dock att han redan var släppt. Hon fick ringa in sin vakt igen.
Detta var ju inga roliga nyheter. :/

//Mia
#1 - Jenny

Fast... det är ju så här samhället fungerar? Massor av skyddsmekanismer på olika sätt för att behålla främst mänskliga rättigheter (tex att ingen privatperson ska få styra över dig när du inte är kapabel till att göra det själv, eller sitta häktad mer än nödvändigt). Tycker det är bra att samhället fungerar lika för alla (nåja) och att våra skattepengar används med eftertanke.

Svar: Men bara för att samhället är uppbyggt för att skydda mänskliga rättigheter så är det inte automatiskt felfritt. Ibland ställs rättigheter mot varandra och någon drabbas av andras rättigheter t ex.
//Mia
bloggkommentatorerna

#2 - Anonym

Var skrev Jenny att hon tyckte det var felfritt?

Svar: Jag har inte skrivit att Jenny har påstått att systemet är felfritt. Jag beskrev tre situationer där människor mår dåligt och Jenny svarar då att det är såhär samhället fungerar. Vet inte hur tungt det påståendet bör väga, men hon sticker också in att hon tycker att det är bra. Skönt att hon är nöjd. //Mia
bloggkommentatorerna

#3 - pernilla

https://nouw.com/pillaan

🌸Du är den starkaste personen jag känner en riktigt krigare 💕
🌸hur mycket ska en människa klara av innan orken tar slut?
🌸kämpa sig uppåt