bloggkommentatorerna

Ideal och självbild
Camilla Läckberg skrev ett vettigt inlägg på Instagram häromdagen. Kanske det vettigaste hon har skrivit någonsin. Det handlade om vikt, bantning och hennes självbild. 

När hon skrev att hon inte skulle åka till Bokmässan i år för att hon inte orkade, så tänkte jag att en dela av det handlar om att hon inte trivs i sin kropp. Nu fick jag det svart på vitt. Jag hade rätt, för jag vet precis hur det är att begränsa sig inom utseendets gränser. Det måste vara så mycket värre när man är känd och "alla" dömer en. Så jag förstår henne så mycket. 

Det var ju därför hon ville hålla på med fitness för ett tag sedan också. För att det hade varit ett sätt att hålla kontroll på kroppen. Det fattade jag också. 

Tänk vad hemskt att det är så många som begränsar sig på grund av hur man ser ut. Att vi inte gör saker för att vi skäms över att vi inte ser ut som vi borde. Det gäller både män och kvinnor. Men kvinnor kan sällan bli lika härliga som män om de ser ut som LeifGW. Har ni något exempel? Jag kommer inte på ett enda. 

Jag följer en tjej som heter JoJoSiwa  Min dotter gillar henne. Hon är 15år och har en stil med mycket rosetter, kjolar och käcka sånger och dans. Hon får så mycket skit från vuxna människor på sitt Instagramkonto så att man mår illa. Folk tycker hon är för gammal för att klä sig som hon gör och att hon sjunger för barnsliga låtar. När någon kommenterar att de är elaka, så svarar de att de inte är elaka utan att de försöker få JoJo att fatta hur hon borde vara och se ut. What?!

Det är inte så märkligt att människors självbilder blir helt skeva när vi piskar in varandra in i ideal- och normramen hela tiden.

Lägg av för fan! 

//Anna-Maria

(null)

#1 - Lina

Usch. Läste nu femtonåringens kommentarer på insta. Blev mörkrädd.

#2 - Isa

Kommer faktiskt på ett exempel! Babben. Upplever att hon är älskad i alla läger.

Svar: Hon pratar om bantning i typ varenda intervju. Det gör iofs Leif GW Persson också, så inför fettföraktet är de lika. //Mia
bloggkommentatorerna

#3 - wigwag

Sara Down Finer. Förmodligen felstavat men ändå. Aldrig fet.

#4 - Anonym

👏

#5 - Camilla

Det är en helt störd och osund kroppsfixering överallt idag. Så det är inte konstigt att så många barn, ungdomar och vuxna i alla åldrar mår dåligt psykiskt

#6 - tove

Babben Larsson? Hon är la härlig?

#7 - Anna

Kom att tänka på Amy deasismont (Diamond) som lite liknande hur du beskriver jojo siwa. Hon har också blivit förlöjligad pga folk som tycker att hon är barnslig osv. Hon bemötte detta SÅ HIMLA BRA i nån intervju (värvet skulle jag tro) o menade att det handlar om förväntningar på att kvinnor alltid ska sexualiseras och att hon medvetet valde bort det facket, vilket stör folk. Ok väldigt dåligt återgivet, men lyssna på intervjun. Hon verkar så trygg och ba rent allmänt BRA ❤️