bloggkommentatorerna

Jakten på den stulna telefonen
Jag fattar inte hur Tramsfrans kan vara så negativ till att Måns Zelmerlöw tvingade polisen att hjälpa honom att få tillbaka mobiltelefonen som en tjuv hade tagit. Måns kunde spåra den, och bestämde sig för att åka till telefonen, mot polisens rekommendation (väldigt konstigt att han ringde polisen innan, det borde han fattat att polisen inte skulle följa med på frivilligt). Väl där vågade han väl inte konfrontera tjuven, utan ringde polisen som nu blev tvugna att åka dit för att rädda Måns. Typ så gick det väl till. Han fick tillbaka sin telefon, och tjuvens identitet avslöjades. En riktig solskenshistoria!

Egoistiskt tycker Frans, men jag hade gjort samma. Fast jag kanske hade tvingat några starka killar att följa med mig, och så hade jag åkt och jagat min telefon. Jag hade kunnat göra mycket för att få tillbaka den. Den är mitt allt. 

Men Frans kanske har en mer avslappnad attityd till sin mobil. Han kanske är som skumma människor i spionfilmer och liknande. Varje gång Peter Quinn i Homeland har ringt ett samtal så slänger han sin mobil över axeln och avlägsnar sig så fort han kan. 

//Mia
#1 - Wl

Jag är team Frans här. Man kan väl ändå utgå ifrån att polisen vet hur man på bästa sätt ska fördela resurser, och att själv sätta sig i fara för att få tillbaka en telefon (hur värdefull den än må vara för en personligen så finns det ju andra värden i samhället som är av större vikt att upprätthålla, t ex liv och hälsa) och därmed tvinga polisen att närvara när andra människor någon annanstans kanske är i ett trängt läge eller blir utsatta för verklig, ej självorsakad, fara, bara för att Månsan är nervös att det ska läcka ut bilder på hans pillesnopp. Känns faktiskt respektlöst mot polisen och deras arbete.

Svar: Jo visst, du har säkert rätt. Men fan vad frustrerande det är att det inte finns mer resurser till småbrott. Det gick ju att lösa det här brottet hur lätt som helst, och ju fler skitsaker som uppklaras desto bättre. Det signalerar att det finns en risk att åka fast. Uppenbarligen lyckades den här poliskåren avvara en patrull och tjuven åkte dit. Det är respektlöst mot landets medborgare att systematiskt lägga ner alla mindre utredningar pga brist på resurser.
//Mia
bloggkommentatorerna

#2 - Ninni

Tack WI för dagens skratt! Månsans pillesnopp... Jag fnissar fortfarande!

#3 - Coco

Team Frans all the way. Tyckte Måns inlägg var helt obegripligt och dumdristigt och visar på otrolig resursslöseri, att sen ta den där bilden också.... urk. "Called the police, told them I was going there, they told me not to. Called the police again, said I needed backup". Alltså nej så gör man inte.
Innehållet i din mobil är troligen ditt allt och det är uppbackat i molnet tar jag för givet.

#4 - Cornelia

Också Team Frans! Visst önskar man att polisen hade resurser även för mindre brott men lösningen på det kan ju omöjligt vara att göra på det här sättet, om folk läser inlägget och börjar göra likadant? Hur gör polisen då? Hur ska det lösas? Känns som att det här i förlängningen kan ge polisen ännu sämre publicitet, 'jag ringde och behövde hjälp med min telefon men polisen kom inte till mig, behöver man vara kändis för att få hjälp nuförtiden?" typ. Nä, tycker nog han kunde låtit bli att lägga upp den där bilden.

#5 - Isabelle

Alltid Team Tramsfrans oavsett. Allt han skriver är rent guld.

#6 - wigwag

Men herrejisis...vad är det för trams Frans sysslar med i sin kritik. Klart Måns gjorde rätt. På alla sätt. Det kallas förövrigt för civilkurage. Sen tvinga han inte polisen till nånting. Jisis vilken retarderad analys av händelsen. Han fick ett råd av polisen han inte följde. Sen ringde han polisen en gång till när han spårat tjuven och innan han konfrontera denne. Något polisen däremot säkert tyckte var bra. Varför man kunde skicka en patrull som handräckning. Dvs ett utmärkt samarbete mellan Måns och polis. Anledningen till att polis avrådde Måns från att spåra och följa efter tjuven är förmodligen ett standardiserat förhållningssätt polisen har för att undvika konfrontation och eventuella våldsamheter som är långt värre än själva brottet. Men i detta fall bär ju inte den bestulna på en massa hämnd/revanchlystnad i form av aggressivt utåtagerande utan ville bara ha tillbaka telefonen. Något som polisen som organisation såklart inte kan utgå från och därför konsekvent alltid avråder vid liknande händelser. Har alltså inget med polisbrist att göra som vissa här tydligen tror.

#7 - Ida

Ok, förstår att han ville ha tillbaka den och helt okej att han åker och plockar tillbaka den. Men ring inye till polisen och kräv att de ska hänga på. Fan, har ringt på fyllekörningar tre gånger senaste året och polisen har inte möjlighet att stoppa dessa. Att slösa på de få resurser som finns tycker jag är höjden av egoism.
Att Frans sen får kritik för sitt inlägg och får höra att han "bara är avundsjuk" är ju så roligt! Han är alltså avundsjuk på att få telefonen stulen och sedan tvinga polisen att hjälpa en ta tillbaka den?

#8 - Anna

Team Frans. Helt idiotiskt vad Måns gjorde.

#9 - Anna

Måns är en idiot. Så gör man om man bor landet. I Stockholm finns viktigare saker för polisen att göra. Frans har rätt som vanligt.

#10 - Sss

#9, Nej, så gör "man" inte på landet heller. Det var ett lite väl enkel tanke va, men typiskt stockholmare att inte ha någon kunskap om verkligheten utanför den lilla boxen Stureplan. Om vi nu ska generalisera.

#11 - Sss

#9, Nej, så gör "man" inte på landet heller. Det var en lite väl enkel tanke va, men typiskt stockholmare att inte ha någon kunskap om verkligheten utanför den lilla boxen Stureplan. Om vi nu ska generalisera.

#12 - WI

Mia, ja visst håller jag med dig om att det är respektlöst mot landets medborgare att de styrande i landet inte ser till att tillhandahålla polisen tillräckligt med resurser, men resursbristen blir ju inte direkt bättre av att Måns tvingar ut polisen på "kändis sätter sig själv i potentiell livsfara över en stulen telefon"-uppdrag med risk att någon som utsättas för verklig, oundviklig fara inte får den hjälp hen behöver i tid för. Det är inte lösningen på resursproblemet, eller signalproblemet heller.

Vi ser ju heller ej vad som blev lidande av att denna patrull var tvugna att närvara medan Måns lekte hjälte.