bloggkommentatorerna

Jobba kreativt i höst
Trendenser-Fridas inlägg om hobbies var så peppande. Hon vill minska skärmandet och börja måla akvarell, jobba med lera samt sy lapptäcken. 

Det gjorde mig jättesugen på att göra något kreativt själv. Just akvarell är jag inte så sugen på, jag höll på med det när jag var yngre, däremot har jag köpt en del blyertsmaterial för att bli bättre på att rita. Det är ju väldigt trevligt att göra även med barn. Man kan sitta bredvid varandra och rita och prata. Att sy ett lapptäcke är en dröm, men för mig med alltför begränsade kunskaper skulle det vara mer jobb än nöje. 

Frida frågar om läsarnas idéer, och någon berättar om Lises lettering, och den där ser ju jättekul ut. Mer? Har ni några andra idéer? Det gör inget om det är jättesvårt, just JAG behöver ju inte haka på, men någon annan kanske vill. 

//Mia
#1 - Anonym

Har börjat lite med lettering. Det är så rogivande! Och härligt att göra/skapa något med händerna!

#2 - Karolina

Det fantastiska kulturhuset i lilla stan där jag bor erbjuder ”öppen konstateljé”. Varje torsdag 10 veckor framåt hålls konstkurs med lärare och material som man kan droppa in på, och det är helt gratis! Förra veckan var jag där för första gången och då handlade det om just akvarell. Det var verkligen så roligt! Då det är dagtid var det jag (som är sjukskriven) och åtta pensionärer :) Känner att detta kommer bli mitt kreativa andningshål nu under hösten och är så tacksam.

#3 - J

Jag har börjar sticka. Det fanns absolut inget jag var sämre på eller ogillade mer när jag gick i skolan, men plötsligt ville jag bara ha revansch på det. Jag är inte bra, men har med lite hjälp fått ihop ett par sockor. Nu vill jag lära mig sticka en tröja. Skulle kännas amazing för mig att gå omkring i ett plagg jag själv tillverkat. Sen är det faktist överraskande avkopplande att sitta med stickorna, förstås också rätt så frustrerande mellan varven (haha) men även rogivande.

#4 - Anonym

Vilken stads kulturhus erbjuder workshop? Så grym idé. Finns länk så att man kan läsa mer?

#5 - Åsa Aabakken

Jag tänkte prova på makramé kanske en ampel eller en bonad.

#6 - Alice

Broderar mycket, terapi för själen att skapa med händerna 😊

#7 - Cami

Jag ar lite sugen pa att borja knyta makramesmycken efter att ha sett hur fina grejjer en van till mig gor, relativt billigt och variationsrikt tanker jag och inte allt for svart att komma igang med.

#8 - Karolina

#4 Varberg. De har inte så många fler detaljer på hemsidan, men i kalendern står det med: http://kulturhusetkomedianten.se/arrangemang/oppen-atelje-drop-in/2018-10-04/

#9 - Sanna

Jag målar om en del möbler. Det är väldigt rogivande. Snart är möblerna slut så jag ska gå igång på väggarna här hemma :D

#10 - P

#9, Sen när du är klar är det bara att byta färg och börja om från början! :D

#11 - Tove

Ja! Virka en kofta! http://tovetankar.blogspot.com/2018/02/koftan-ar-klar.html?m=1

#12 - Isabelle

#4 Anonym: Blå stället i Angered har(/har haft?) också en liknande grej på tisdagar:)

#13 - Hanna

Punchneedle!!! Kolla in @bookhou på instagram.

#14 - Sanna

#10 Exakt så!! :D

#15 - Anna - stories from the city

Jag stickar (gärna med ljudbok eller bra podd) och pysslar med bullet journaling. Jätteskoj och fantastiskt avkopplande.