bloggkommentatorerna

När ingen vill ha en
Män som kvinnor inte vill ha är tydligen ett växande problem. De blir bittra, arga och våldsamma. Anledningen till att kvinnor inte väljer dem är att de har låg utbildningsnivå bland annat. 

Jag läste om detta och sen läste jag att Malin Wollin hade skrivit om det jag läst. Jag håller med henne. 

Kvinnor har inget som helst ansvar för att lösa de här männens problem. Män verkar inte ha fattat att jämställdhet skulle lösa delar av det här problemet. Då hade vi till exempel inte haft en machoroll som gör att killar struntar i skolan. 

När jag hör om det här så ser jag det här klippet framför mig. 🙈

Skärpning! 

//Anna-Maria 


#1 - Ing

Friendforce publicerade precis en hyllning till er på sin story. Skriver under varje ord!

#2 - T

Jag tycker det sär är en av de obehagligaste grejerna i manskulturen - att man liksom tycker sig ha rätt att kräva att kvinnor ska vilja vara med en. Att man har rätt till det, för att man är snäll t ex. Som om tjejer skulle gå runt och tycka det var så himla kasst av män att välja bort dem, trots att de faktiskt är jättesnälla tjejer?

Som kvinna som aldrig väckt något stötte intresse hos män så känns det helt främmande att börja vara kränkt över det - det är ingen rättighet att vara åtrådd liksom.

#3 - wigwag

Ingen man tänker ens i de banorna. "Ingen vill ha mig" låter som nån fjprtis på klassfesten eller deprimerad kärring med psykiska problem. Dvs någon med betydligt större problem än att ingen vill ha dem. Vuxna friska normalstörda människor vet nämligen att det finns många många många därute just for you Den som tror nåt annat är det fel på och behöver uppsöka psykolog

#4 - Jessica

Kan väl aldrig va kvinnors fel att vissa män är oattraktiva. Naturligt urval, precis som i djurriket, den som ses som lämplig att avla på och kan charma honor är den som får para sig. Inte den det är ”synd” om.

#5 - Kristin

När kvinnor har problem ( "duktig-flicka-syndrom", läge lön, obetalt hushållsarbete) , då anser ni att det är samhällsproblem. Men när män har problem, då är det skylla sig själv som gäller. Menar ni verkligen att 30 % av alla lågutbildade är inte värda relationer och barn? Alla människor är inte bra på att plugga. Alla har inte de förutsättningarna eller den traditionen med sig. Det betyder inte att de skulle vara sämre människor. Ensamhet är ett otyg. Det är till och med lika farligt med ensamhet som det är att röka. Jag tycker att det här är ett samhällsproblem och någonting vi måste åtgärda. Och det första steget är då att erkänna att det finns ett problem.

#6 - Karin

Ännu ett lager av det "kränkta stackars männen"

#7 - A-M

#5 Självklart är det ett problem. Men jag tänker inte offra mig. Vill du? Tycker du att andra kvinnor ska ställa upp? Det är ju inte klokt. Jag skrev att problemet är ojämställdheten. I det är det män som behöver göra saker för att det ska bli bättre. Av den enkla anledningen att vi lever i ett patriarkat.

#8 - MD

#5 Jag tycker det är ett problem om killar väljs bort pga hur tjusigt jobb de har, det grundar sig i sexism. Jag tycker det är ett samhällsproblem att killar utbildar sig i lägre grad och inte hänger med i samhällsutvecklingen. Men jag tycker inte att det är tjejers jobb att bli ihop med självutnämnda schyssta killar med attitydproblem som någon slags välgörenhet. Och framförallt är det inte tjejers ansvar hur de som inte blir valda (oavsett anledning) hanterar sina problem.

#9 - wigwag

Men alltså...är det inte lite märkligt att det skulle vara ett samhällsproblem att massor av män skulle känna sig bortvalda och ensamma i patriarkatet??! Så är det naturligtvis inte. Och speciellt inte för dem som hävdar att Sverige är ett patriarkat. Lite mer logisk stringens efterlyses.

Svar: Nej det är inte alls konstigt. Vi ser det redan i skolan. Machorollen gör att killar misslyckas i skolan och det gör att de inte lyckas senare i livet. Om samhället blev mer jämställt så skulle män tjäna på det.
bloggkommentatorerna