bloggkommentatorerna

Klimatosmart
Mycket kan man säga om Blondinbella, men hon är i alla fall vår största miljöbovsinfluencer. 

(null)

Tänk om vi alla kunde tänka lite mer så! Att vi alla flyttar till en annan kontinent, eller inom kontinenten så långt som möjligt från där våra barn bor, och så flyger vi fram och tillbaka hela tiden för att träffa dem! På så sätt hjälps vi åt att avsluta den här planetens lidande och ger den så att säga aktiv dödshjälp. 

Närå, jag dummar mig. Jag förstår att Bella inte vill inspirera följarna att följa hennes fotspår. Hon bygger sitt varumärke genom att skryta, och jag förstår såklart att det inte är för världens bästa Blondinbella från och med nästa år måste bo varannan vecka i New York. (Varannan vecka i lyxhuset på Lidingö? Eller är det passé då?) Hon vill sälja extra mycket hudkräm, torrschampo och hårband och det är viktigt för henne att bli nästa Oprah Winfrey.  

Hoppas verkligen att inte en enda människa inspireras av att flytta ifrån sina barn bara för att verka glassig. 

//Mia
Sorgligt att se
Skrev för ett par dagar sedan att Ben Mitkus hade blivit dumpad. Ben och hans ex har båda många följare och vloggar tillsammans. Eller gjorde. 

Nu får Nicci, hans ex, drivor av hat från killar. Malin Wollin uppmärksammade det här  Det är så sorgligt hur små barn (mest killar) sitter och hatar en tjej på nätet. När en tjej gör slut med en kille är hon en idiot och en gold digger tydligen. Och folk säger att normer inte finns. Suck. 

//Anna-Maria

(null)

Nu tant
Nu när jag läste Fokis blogg fick jag min första tydliga signal på att jag gått från småbarnsmamma till mamma. Borde väl fått det i våras när yngsta slutade förskolan, men då ringde inte riktigt klockan. 

Nu däremot, läser jag att Foki kör blw-metoden med sitt barn, och jag förstår såpass mycket av sammanhanget att det handlar om mat. I övrigt fattar jag inte. Foki förklarar inte närmare, utan frågar, "hur många av er kör blw metoden?"

Jag känner inte till den grejen, och det är väl i sig ett tecken, men samtidigt kan man ju inte ha koll på alla rön som gäller småbarn, ens när man är mitt inne i bebisbubblan, så jag bestämde mig för att googla. Fann en hel hemsida om metoden. Barn ska lära sig äta lustfyllt. De ska få delta i familjemåltiderna och inte matas, utan äta själv, det de har lust med. 

Och här kommer min ålderssignal och börjar tjuta: jag tänker genast: "vad ÄR det här för DUMHETER?" Innan jag ens läst igenom vad det handlar om så blir jag avig och tänker att "på min tid" och "klarade man sig 2010 så klarar man väl..." och "vad det ska klemas..." Sån vill jag inte vara, jag trodde inte att jag var sån som instinktivt stötte bort allt nytt med motiveringen att det gick bra förr också. För jag vet ju att vissa rön är bättre än andra, och forskning kan visa att beprövade metoder är sämre än andra osv. 

Men jag är ändå glad att jag inte hörde talas om BLW när det var aktuellt i min familj, för då hade jag behövt ha dåligt samvete för det också. Mina barn lät sig extremt enkelt matas, de gapade som fågelungar. Det blev minimalt med kladd (jag HATAR kladd) och minskad tvätt, matningen gick fort (och utan bråk, men så har inte alla det såklart, jag fattar att BLW är räddningen för många!) och sedan blev de stora och även om de fortfarande är dåliga på att skära kött (det är jag också, jag är vänsterhänt) så har de lärt sig att äta själva. Jag kan verkligen inte nu i efterhand förmå mig till att önska att jag låtit dem sitta med vid alla måltider och kastat majs omkring sig. Som sagt, jag förstår att det är en bra metod för en del, men det behöver väl inte bli så himla trendigt med vissa uppfostringsmetoder, så att alla som inte hoppar på ska behöva känna sig urusla?

//Mia