bloggkommentatorerna

Att utseendet kan vara så viktigt
Detta är ingen ny spaning, men jag blev mer övertygad om att den stämmer när jag såg Kissies senaste vlogg. Spaningen om att utseendehets är skadligt. Influencers är själva med och piskar på den hetsen, men de är antagligen också de som är mest drabbade. 

Kissies video börjar med att hon berättar om att hon har varit och gjort naglarna, men att hon inte blev nöjd med resultatet. Sen åker hon iväg och blir fixad i håret inför ett event. Eventet är att hon ska sitta på en scen och bli sminkad och stylad medan folk tittar på. Sen pratar hon lite om hur läpparna ser ut medan hon går vidare till nästa event. Dagen efter åker hon till en klinik för att undersöka om hon har fillers kvar i kinderna, från några år tillbaka. Hon är inte nöjd med dem. Hon säger att hon ser ut som en hamster. Sedan är det plåtning för nya bokens omslag. Tacokväll med tjejerna, och den verkar härlig men Kissie stör sig återigen på hur hennes kinder ser ut när hon filmar sig själv. De gör ont, hon har plockat ut något tror jag. I inlägget som sammanfattar veckan skriver hon att hon måste vänta i två veckor innan hon kan göra något nytt ingrepp i kinderna. Lördagen består av shopping och hon provar en massa kläder och filmar hur det ser ut. Hon och pojkvännen har en kvällsaktivitet som inte handlar om utseende. Dagen efter visar Kissie alla skönhetsprodukter hon fått i goodiebagsen efter eventen och så åker hon iväg och fotar bilder med en kompis.

Det är så orimligt! Ingen borde ha dessa arbetsuppgifter. Jag dömer verkligen inte Kissie här, det är fullständigt naturligt att utseendet tar så mycket tid och energi av henne, hur skulle det kunna bli annorlunda med den karriären hon har? 

 
Och så handlar allt bara om att få människor att betala. Jaha, nu blev jag deprimerad också. Inte bara ful, nu även nedbruten.

//Mia
#1 - Michaela

Ja det är inte klokt... Jag önskade att alla bara såg sin egna skönhet utan operationer och dylikt..

#2 - Suck

Ja visst är det tråkigt att det ska få ta så mycket fokus. Se bara inlägget under som exempel, att människor inte ska kunna engagera sig politiskt utan att fokus hamnar på huruvida de är snygga eller inte.

Hur foton på enskilda politiskt engagerade människor plockas ut ur sitt sammanhang för att i ett öppet kommentarsfält få förkroppsliga diskussionen om huruvida tjejerna på plats är där som prydnader eller ej. Hur kul tror ni att tjejerna tycker att det är, genast har vi reducerat alla kvinnorna i den valrörelsen från att vara politiskt engagerade människor som vågar, och tillåts, ta plats bland männen, vars åsikter man ska respektera, till en spekulation om att de enbart "valts ut" för sitt utseende och inte för sitt driv, engagemang eller kunskap. Tomma skal som ska se söta ut.

Och de unga killarna som googlar sitt parti får mötas av texter om hur gamla tanter tycker att de är fula. Fan vad tråkigt.

Varför är det relevant? Varför låter man det ta fokus? Varför dömer vi människor efter deras yttre? Fråga din kollega.

#3 - Netz

Tragiskt att det yttre är så otroligt viktigt, medans det inre är totalt bortglömt. Det gör mig ledsen att hetsen drabbar främst unga tjejer som skriver/läser bloggarna.

#4 - Petra

Detta har inget med inlägget ovan att göra, men jag hoppas på att kunna få lite hjälp! <3

Här på bloggen tipsades det om en blogg som skrevs av en svensk kvinna som bodde i USA, New York om jag minns rätt, hon var gift har jag för mig och bodde i en flådig lägenhet, och var på fest med massa mer eller mindre kändisar om jag kommer rätt ihåg...? Haha. Gud så flummig och ospecifik beskrivning. Har för mig att hon var brunett, men sånt kan ju ändras på en kvart så lägg ingen större vikt vid det. Hon var "äldre", dvs inte 19. Fast mer specifikt än så minns jag inte, då jag inte ens minns hennes ansikte. Hon kan ha varit alltifrån typ 26-38....

Hur som helst, jag minns inte ens om det var i kommentarsfältet eller i ett blogginlägg jag hittade hennes blogg, det här var alltså jättelängesen, men om någon känner igen beskrivningen så skulle jag uppskatta om någon iaf ge tips om vem det skulle kunna vara! Läste flera sidor av hennes blogg då jag snubblade in där, fastnade liksom, men sparade såklart inte namnet eller länken men har efter det tänkt på henne flera gånger men kan inte för mitt liv komma ihåg vad hon hette! Så hoppas på att någon här kanske tycker att beskrivningen låter bekant och kan ge tips om vem det skulle kunna vara!

...Det gör inget om någon träffar fel, i värsta fall hittar jag kanske någon ny spännande person att börja följa ;)

Svar: Det var kanske Stakka Bo:s fru?
bloggkommentatorerna

#5 - C

#4 det va en kvinna som kommenterade mycket här som hette något i stil med ”sohowife” eller liknande. Något med ”soho” var det iaf.#6 - Linnea

Hon heter sarah! Kallade sig sohohousewife. Nu lifeofsarahnyc.com

#7 - Christa

Det är verkligen tragiskt. Jag tror att som influenser så blir man så otroligt mycket granskad hela tiden att man lätt får utseendeångest, men hur fint vore det inte om alla influenser OCH deras följare började se skönheten i just det unika - så som bara den personen ser ut?? Tänk att släppa på den där pressen. Så skönt det skulle vara.

/C

http://fondofhome.blogg.se - nyinvigd renoverings-/inredningsblogg

#8 - TAAAACK! <3

Ja! Elin Renck var det ja! Visste dock inte vem Stakka Bo är, men googlade honom och hittade då henne såklart! :D Jättetack för hjälpen!

Den här andra personen ska jag definitivt kolla in! Låter spännande!

Kan inte ni, Mia och A-M, tipsa om olika USA-svenskar i något inlägg!? Är själv påväg att flytta till New York för en tid och skulle gärna följa olika svenska tjejer som bloggar därifrån! Eller amerikanska tjejer med för den delen, känner inte till en enda bloggare därifrån! :D Skulle vara kul!

#9 - Petra

...Alltså, känner inte till någon amerikansk tjej som bloggar menade jag ju då, jag känner ju faktiskt till "Stakka Bo's fru" och .... kanske Sofi Fahrman och Aning Bing...? De har väl iaf bott där? och Maria Montazami bloggar väl med? Haha ja jag känner uppenbarligen inte till många svenskar där heller. Skulle gärna se några mode- och inredningsinriktade bloggar därifrån! :D Men gärna alla typer!

Och det är alltså bloggar som efterfrågas, inte instagrammare. Haha. Använder inte instagram, jag har en men det är ju sååå tråkigt. Eller har jag missat något?! Är instagram kul?! Borde jag ge det en chans? :/

#10 - Anonym

#Petra Jennie Hammar bor i L.A, bloggar iofs inte men har en pod och Instagram. Cecilia Blankens, också pod.
Men sen har det varit flera stycken som kommenterat här som har bloggar och bor i USA. De kanske kan ge sig till känna igen?