bloggkommentatorerna

Bloggåterhämtning
Det har blivit en paus här i helgen. För min del på grund av att jag inte för mitt liv lyckas piska upp något engagemang för hur folk väljer att leva sina liv, och hur de förmedlar det på bloggen. De får slösa hur mycket pengar de vill, försköna, göra smygreklam, stötta tvivelaktiga företag, vara dåliga förebilder och eventuellt förstöra somliga följares självkänsla. Jag bryr mig inte. Det finns så mycket skit i världen och nästan allt man hör om på nyheterna är värre än vad det bloggtjejerna gör för mänskligheten. 

Däremot är jag jättesugen på bra bloggar/inlägg som tipsar om film, serier, böcker eller poddar. Jag vill förkovra mig i kultur, fin och ful. Helst inte dokumentärt, utan hittepå. Fattar ni vad jag menar? Det känns som att jag tagit del av för mycket sociala medier de senaste åren. 

//Mia

(null)

#1 - Petra

Skriv om det ni känner för, när ni orkar och känner lust! <3 Man kan verkligen bli mätt på sociala medier ibland, det håller jag med er om. Men jag får en ganska lagom dos, då det enda jag egentligen kollar är sådant som jag klickar in på via er. Balanserat och bra. Tack för att ni håller mig iaf något så när uppdaterad om vad som händer ute i den stora bloggosfären! :)

#2 - C

Serien ”Bokhyllan” på youtube. Korta avsnitt där olika kulturpersoner berättar som sina bokhyllor och favoritböcker. Jättemysigt!

#3 - E

Precis min känsla, ska dra ner på alla socialamedier och lägga mer tid på bra kultur och det verkliga livet. Hoppas och tror att det kommer en backlash snart och att fler kommer att lägga mer tid på att leva och göra gott utan så mycker fixering på det ytliga. Kram till Er!

#4 - Annika

Precis som jag själv känner. Sociala medier suger energi. Mitt bästa råd är att stänga telefonen och ge sig ut i naturen. Det är så vilsamt för hjärnan... det är nästan så man kan känna hur hjärnans alla veck mjuknar.

#5 - Anonym

Utveckla gärna det här resonemanget. Vill läsa mer om dina tankar Mia!

#6 - Anonym

Love på Netflix!

#7 - Linnea

Ibland behöver man en paus. Från allt möjligt..
Jag brukar också tröttna på bloggar emellanåt, särskilt alla dessa livsstilsbloggar som snurrar runt Stockholm. De flesta influencers lever liv som är väldigt olikt mitt eget och ganska ofta undrar jag faktiskt varför jag ens läser de där bloggarna, som ärligt talat inte inspirerar mig till någonting (eftersom deras liv är så annorlunda, deras ekonomi helt annan än min egen o.s.v. o.s.v.).
Men bokbloggar är kul och bokpoddar likaså. Jag gillar bland annat Mellan raderna; det är en riktigt bra bokpodd.

#8 - Emma

Jag slutade läsa nästan alla bloggar jag läst under väldigt många år nyligen, nu är det bara 4 kvar i lite olika genres. Vet inte vad det var men jag blev så sjukt trött på allt bara. Ruskigt trött på Facebook också, använder det egentligen inte heller.
En kompis startade nyligen in bråd pod, du kan ju kolla om det är något för dig? Står helt still i huvudet i övrigt men kan återkomma när jag kommer på mer :)

#9 - A

Jag gillar bloggen TVdags med tips på nyheter, krönikor och recensioner om TV och TV-serier.