bloggkommentatorerna

Fusk och sorgbearbetning
Magdalena Graaf är på retreat i Thailand, för att bearbeta sorg och läka kropp och själ. Det är tydligen ganska stränga regler som gäller där nere. 

Det roliga är att Maggan verkar bete sig som en huvudrollsinnehavare i en komedi med typ Martina Haag i huvudrollen. Hon har åkt dit för att finna ro, men bryter mot reglerna i smyg. Det är strikt mobilförbud, men Maggan smygfotar till bloggen. Hon låtsas läsa en bok, men lyssnar egentligen på en ljudbok i lurar. Kaffeförbudet trotsar hon också, än så länge. Hon planerar att börja med "kina-ört-grejerna" på måndag, men smugglar nu med sig pulverkaffe i en termos. 

Utvecklar det sig som en komedi så kommer hon trots allt fusk till slut inse vikten av att sluta lura sig själv, och finna ren lycka genom programmet, och komma hem som en helt ny människa bla bla bla. 

Nåväl, jag tror faktiskt inte att det är så farligt att hon dricker lite kaffe, och lyssnar på en bok istället för att läsa den. Det är väl främst känslorna hon ska bearbeta, det där med matintaget och så är nog en bisak i sammanhanget. 

//Mia


#1 - Burgschki

Jag bor i Thailand sen en tid tillbaka och det är väldigt lyxigt att kunna ha så många spiritual retreats inom räckhåll. De flesta går till ett tempel i djungeln där man sover på en stenbädd och går upp innan 5 varje dag och mediterar äter två mål, frukost o sen lunch vid 12 och sen inget förrän nästa dag och man måste jobba lite göra en syssla om dagen tex städa toaletter. Jag vet inte vilket är bättre att låtsas leva munkliv i sju dagar (förresten har munkar problem med övervikt då folk donerar ohälsosam o mkt mat googla obesity+thai monks tips) eller köra all-in retreat som MG. Det jag dock tror är viktigt är att logga av och inte låta sin uppmärksamhet snos av sociala medier-reaktioner. Bara stäng ner och möt dina känslor cigg eller kaffemugg i handen eller ej. Låt dem komma. Acceptera dem. Andas.

#2 - Anonym

Retreat för att bearbeta sina jobbiga känslor/upplevelser låter fantastiskt. Hoppas Maggan får ut exakt det hon söker av resan. Jag skulle gärna också åka, men har inte i närheten av det bagaget Maggan har. Bra för henne att komma iväg! 💚

#3 - Carro Blomqvist, författare

Haha så roligt! Nått jag skulle kunna göra också!

#4 - Hanna Karlsson

Känns som att det förlorar lite syftet när man fuskar så där. Men ett kul blogginlägg blir det ju.

#5 - Strongmama

Jag undrar fortfarande vad hennes son dog av, det verkade så mystiskt, så hemligt, så konstigt. Men oavsett vad det var, så är det hemskt och jag hoppas absolut att hon kan bearbeta sina känslor. Att hon kan få må bra, vara lycklig och oavsett fusk eller inte så är hennes hälsa den viktigaste. All lycka till, till Maggan.

#6 - Bella

#5 enligt hennes intervju i Aftonbladet låter det som att det var drogproblem som var orsaken

#7 - Sanna

#5 Isak ramlade ner från en balkong.

#8 - Anonym

@strongmama jag har förlorat min man under omständigheter som människor har ”gillat” att spekulera, undra och skvallra om. Det är inte omtanke eller stöd, det är sensationslystnad. Jag ryser när jag tänker att jag skulle behövt uppleva det som känd. Det räckte med att behöva gå till skolan med barnen och möta de andra föräldrarna. Vad har du med det att göra? Man kan visa och uttrycka stöd samtidigt som man håller sin sensationslystnad för sig själv. Det är ingen vacker sida hos mänskligheten. Och du har nog varit i tillräckligt många kommentarsfält för att veta att ställandet av frågan är en uppmaning att börja skvallra. Var en större människa än så.

#9 - C

#5 leta upp intervjun som Jesper Börjesson gjorde med henne i TV4 Nyhetsmorgon där pratar hon om det. Så slipper vi spekulera och hör det direkt från henne.

#10 - Petra

Hej. Har precis hittat hit och hunnit läsa en massa intressanta inlägg.
Hur väljer ni ut vilka bloggar ni ska kommentera?

#11 - p

Jag hoppas verkligen att hon inte håller på och gör sig lustig för att hon känner att hon måste skaffa content till sociala medier... Liksom sådär "ohohoj vad tokig jag är", när hon kanske skulle må gott av att kanske fokusera på "andligheten" retreaten erbjuder och följa programmet.

Jag tänker att man kanske inte alltid kan känna efter själv vad man mår bäst av. Det kan ibland vara jobbiga känslor som gör att man inte "orkar" göra det som är bäst för en. Jag vill såklart inte låta som att jag kommer med pekpinnar, det vore ju fullt förståeligt om det vore så såklart, men vi alla önskar ju henne allt gott och att hon kommer närmare sin inre frid.