bloggkommentatorerna

Underbara Clara
Så befriande att se Claras hem på riktigt. Det var inte riktigt så som man är van att se det på bild. 

Lägg er på soffan en stund, titta på Claras klipp och känn er helt avstressade efteråt. 

Det här kanske är den nya avslappningsövningen? Titta på minuterlånga klipp på folks vanliga hem. 

//Anna-Maria 

(null)#1 - Jennifer Sandström

Åååååh. Bra tips! Hade skippat den videon för jag tänkte att det inte var så intressant att se ett perfekt hem som ser ut som ett magasin, hahaha. Älskar däremot att se äkta levande hem. Älskar t.ex. att komma hem till folk som inte har städat. Det är så befriande.

#2 - J

Jag får verkligen panik av den videon, det fullkomligt kryper i hela kroppen. Hade mått så dåligt av att ha det så. Dömmer absolut ingen utan det är verkligen bara hur jag är. Typ det minst avslappnande jag sett.

#3 - Karin

Har ni missat facebookgruppen "Family living - the true story" rekommenderas den starkt. Starkt humoristiskt om vardagen! :)

#4 - Ida

Mycket skönt att se andras röriga hem när man själv är en "jag lägger den här så länge" - person! Jag är totalt oförmögen att hålla ordning, bor jag på hotell EN natt och har med mig en miniliten väska lyckas jag ändå sprida ut mig i hela hotellrummet och således stöka till. Har kämpat och försökt hitta sätt för att strukturera upp mina saker, men jag fixar det inte. Jag är inte ens medveten om att jag stökar till förrän det redan är gjort.
Därför är det en lättnad för mig när jag får komma hem till och se andras röriga hem - jag är inte ensam!

#5 - Petra

Alltså jag är fröken stök i egen hög person, totalt oförmögen att hålla ordning hemma, men finner inget nöje alls i att se andras oreda. Tvärtom så njuter jag av att se välpolerade hem med färgkoordinerade bokhyllor och perfekt veckade gardiner. Antar att jag helt enkelt söker mitt lugn och harmoni någon annanstans bortom alla klädhögar och smutsliga glas som står lite varstans här hemma. För att inte tala om energidrycksburkarna som min käre sambo hoardar kring databordet. Brrrr. Nej då drömmer jag mig hellre bort.

#6 - COUNTRYGIRL and HOMEWIFE

Fantastiskt!!! :D Clara är bäst.

/C

http://fondofhome.blogg.se - en annorlunda lantlivsblogg

#7 - A-M

#3 Den har vi inte missat. Kommer ni inte ihåg inlägget där med de fula Halloweengodisarna som jag la upp där? //A-M

#8 - Hanna Karlsson

Jag blev glad av att se Claras stökiga hem. Fick mig att känna mig mindre ensam i det kaos som jag har här hemma.

#9 - C

Och här sitter jag och tycker att jag har det stökigt för att det ligger ett kvitto på soffbordet 😂😂.

Blir stressad av att se det där men samtidigt är det befriande. Älskar hennes självdistans.

#10 - Anna

#5 håller med! Har själv stökigt men vill inte se andras stök också. Ser hellre på fina hem. Typ Casa Castle haha.

#11 - Åsa Aabakken

Jättehemskt att se, jag har aldrig haft så stökigt inte ens när barnen var små. Får panik när jag ser sånt är stök, usch.

#12 - T

knäppt med alla som känner sig nödgade att påpeka att de mått dåligt av att ha det sådär stökigt?! . Ja, det gör väl (nästan) ALLA? Och gissningsvis vill clara inte alls ha det så heller, utifrån hur hennes hem annars alltid visas upp på blogg och instagram. Och på hennes bakgrundsprat där hon går runt och drar ironiska kommentarer om hur mysigt och avslappnat det är att vistas i vardagsrummet osv, hon hånar ju i princip hemmet. Det är liksom inte hennes idealmys hon visar upp och uppenbarligen ogillar hon det. Hon tog väl årets stökigaste dag och passade på att göra en rolig video för att skratta åt eländet.

Men vi som är duktiga på att stöka till och dåliga på att hålla ordning mår oftast också dåligt av stök. Jag älskar också städat men är lite som Clara tror jag, att det lätt blir stökigt i explosioner när allt dragits fram samtidigt och man inte städat för att det ”ändå är så stökigt”. Sen blir det heldagsträning och såååå skönt nä stök-ångesten släpper, och så försöker man hålla fast vid det städade hemmet så länge det går, men det kantrar alltid och urarar till stök igen... (Blir med åren långsamt bättre på att hålla städat dock, men jag har inga barn eller hundar som stökar ner och jobbar inte hemifrån med projekt som till så som Clara gör)

Jag förstår inte heller varför folk tar henne på orden när hon säger att hon inte dammsugit på ett par månader, i en video där allt hon säger är på skämt. Har för mig att hon sagt att hon våttorkar listerna varje vecka och dammsuger ofta för att minska damm med skadliga kemikalier så folk behöver nog inte oroa sig för hennes barns hälsa.

Att hennes hem beskrivs som befriande jämfört med allt annat perfekt på instagram är också konstigt, för alla andra dagar i typ 10
år har vi ju bara sett perfekta bilder på Claras hem. Jag försår verkligen inte varför folk envist vill beskriva Clara som naturlig och avslappnad samtidigt som hon själv verkligen inte hymlar med hur mycket energi hon lägger på smink, kläder, och inredning. Bara för att hennes stil har en retro och gammaldags ton, men den är ju forfarande massor av jobb bakom.

(Syftar inte bara på reaktionerna på den här bloggen alltså utan på reaktioner på videon jag stött på lite överallt och funderat över)

#13 - Anonym

#12 det är just det som är befriande. Att hennes hus inte är så perfekt som hon ger sken av.

#14 - T

Jo jag menade att själva hennes hem beskrivs som befriande, inte just den videon, men det var utifrån ett inlägg på bloggbevakning där det beskrevs just så, som befriande jämfört med andra influencers hem, så det hade jag ju kunnat förtydliga :)