bloggkommentatorerna

Vit Bella
Isabella Löwengrips nya utmaning är att inte dricka alkohol under ett år. Hon menar att hon snittat tre glas vin i veckan i tio år. Jag tror personligen att hon har druckit mer än så, med tanke på alla vinglas man sett på bloggen och instagram genom åren. Dessutom har hon sagt att hon festat och druckit lite väl mycket under singelperioder, vilket bör lyfta upp snittet. Men det spelar inte så stor roll. Jag tror inte att hon dricker speciellt mycket, hon brukar träna och jobba som vanligt efter middagarna hon varit på, så jag ska verkligen inte insinuera att hon har problem. Menar bara att de flesta verkar underdriva när de ska bedöma vad de äter, dricker samt ur mycket de använder sin mobiletelefon. 

Visste förresten redan innan jag klickade på kommentarerna under inlägget att samtliga kommer skriva att de själva inte har druckit en droppe på x antal år (ofta 8) och att de innan dess drack ett glas vin i kvartalet. Det är alltid bara den typen av kommentarer som följs av inlägg som handlar om nykterhetslöfte. Alla andra hukar sig och beger sig tyst iväg till en annan blogg. 


No more.
 
//Mia
#1 - Anonym

Kommer aldrig sluta dricka vin!
Det är så jäkla gott.

#2 - Milla

Haha åh, jag som lovat att jag ska försöka dricka mer vin! 😅 Dricker enbart ett glas till middag eller lunch under de veckor vi hänger med svärföräldrarna (de bor utomlands), samt några glas per kväll när jag hänger med vänner. Händer kanske fem dagar om året. Detta kanske mer borde vara ett löfte om att försöka träffa vänner mer egentligen. Men löftet har också varit för att spicea upp vardagen (dvs under några enstaka helger kanske) med sambon, och köra lite festligare datenights, på restaurang och hemma, med lite vin till. Ja i motsats till de vinfria datenights vi vanligtvis har. Ha ha. Vet inte riktigt vad jag vill uppnå med detta. Tänker nog bara att jag och sambon är rätt tråkiga och att vi blir lite coolare/roligare/mer spännande om vi adderar några glas vitt till tacokvällen istället för en tvåliters cola zero. 😂 Plus att det börjar bli fullt i kylen med alla vinflaskor svärisarna givit oss i gåva under åren. Vi har sammanlagt öppnat.. en. För att jag behövde vin till en risotto. Nej bättring! Nu ska vi bli sådär härliga, njutiga (med annat än typ de kopiösa mängder otroligt osofistikerat lösgodis som vi trycker i oss stup i kvarten) och glassiga! Mmmm nya livet här kommer vi! Skål! 🍷🍷🍷🍾🍾🍾🍾

#3 - Anonym

Tja är en blogg modererad blir ju svaren därefter.

#4 - Åsa Aabakken

Dricker alltid vin till maten på helgen .Vinet förhöjer smaken på maten skulle inte kunna vara utan. Men man kan ju dricka max två glas ♥️😀

#5 - Cornelia

Tror också hennes snitt är högre än så, men så länge hon inte har några problem med det så är det väl okej. Jag har alkoholism i familjen, både på nära och lite längre håll så jag har en enorm respekt för alkohol. Började dricka sent (efter 20, inte som alla bloggare, som säger sent och sedan kommer det fram att de menar 16...) och är alltid försiktig. Värsta är att jag aldrig känner mig dålig/bakis dagen efter, jag tål ganska mycket sprit och tycker att det är rätt skönt att vara lite lagom berusad. Inbillar mig att jag lätt skulle bli beroende så har som regel att jag aldrig dricker själv. Har dessutom inte så mycket vänner och är typ aldrig bortbjuden så det resulterar i att jag dricker typ fem-sex gånger om året? Och av de gångerna är det oftast max två glas vin. Men förstår att de som inte har mina "problem" inte behöver ha såna regler, då ser jag inte behovet av att sluta i ett år.

#6 - Anonym

#5 starkt av dig att inse det!

#7 - Cynisk

Är det bara jag som undrar om hon egentligen 1) är gravid 2) bara vill skapa spekulationer om en ev graviditet på sitt eget strategiska vis?

#8 - Madelene

Jag tror att det här är en del i en strategi rörande bolaget Guldkula som hon är delägare i, att de inom kort kommer lansera alkoholfritt bubbel. Samt att hon vill öka trafiken såklart.

#9 - Malin

#7 Eeexakt.

#10 - Anonym

Det är på något vis så läskigt att det blir en snackis att någon väljer att inte dricka alkohol. Eller att någon ens tycker att det är värt att nämna. Ännu mer att det beskrivs som en utmaning.

#11 - P

#7, #8 Hahaha ja!!!!! Garanterat något sådant. 😴😴😴

#12 - Anonym

Varför inte alkoholfritt vin? Finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Konsumeras i mängder utan att bli uppkäftig.

#13 - Anonym

#10 håller med till del, att det läskigt att alkohol ses som en sån naturlig del av vardagen. Dock inga moralkakor. Jag dricker ofta vin och älskar det.
Men sen upplever jag att det blir en snackis vilken förändring folk än gör i sin kosthållning. Vegan, vegetariskt, LCHF, GI m.m
Och i just Blondinbellas fall tycker jag inte alls att det är konstigt att det blir en snackis med tanke på hur stor del vin verkar vara av hennes liv, utifrån vad hon visar upp på sina sociala medier.

#14 - Anonym

Jag dricker skitmycket och planerar att fortsätta dricka ännu mer.

#15 - Anna

Kan ni inte skriva om tungårdens bröllop och underbara claras diss av det? Kan förstå både och, de som tycker det är absurt och de som verkligen vill ha en dyr fest när de gifter sig. Men är det inte lite konstigt att klaga hur någon annan gör.

#16 - zarah

Vin som är så gott!