bloggkommentatorerna

Kenza berättar allt
Kenza har släppt en vlogg där hon i över en halvtimme beskriver sitt senaste år, med fokus på kampen för en graviditet. Året började med att hon förlorade sin pappa, och direkt därefter fick hon beskedet att hennes kropp börjat komma in i klimakteriet, cirka 20 år för tidigt. Det påverkar naturligtvis fertiliteten negativt. 

Det är en så fin och naken och sårbar video. Kenza har vi ju följt sedan hon var barn, och hon har med åren blivit allt mer professionell och opersonlig i bloggen. Men det här ämnet har hon bestämt sig för att vara öppen med, för att sprida kunskap. 

Hon gråter när hon spelar in, och det är svårt att hålla ihop när hon berättar. Det är så underbart att hon nu är gravid. 

//Mia
#1 - Linn

Wow vilken video. Tårarna har sprutat, man är verkligen så genuint glad för hennes skull. Helt underbart. Stort grattis kenza och Alex.

#2 - Anna

Kan vara årets viktigaste blogpost!

#3 - Anna

Eller vloggpost såklart.

#4 - Åsa

Vilken bra och fin vlogg jag blev verkligen tagen

#5 - Henna

Mitt internet är så dåligt (befinner mig i Portugal) så kan tyvärr inte kolla på videon :( kan någon sammanfatta den i fråga om hur hon märkte att hon börjat komma in i klimakteriet? Och hur det påverkar? Hur snabbt det går? Jag kan endast hitta information om när det händer i ca 40 årsåldern online, vore verkligen otroligt snällt då jag personligen oroar mig för samma sak i och med att min mens aldrig varit regelbunden och jag är rädd för att jag ska ha problem med att få barn, med mera. Givetvis andra symptom men orkar inte skriva allt här. Tack på förhand!

#6 - J

#5: hon sökte hjälp pga oregelbunden mens och svårigheter att bli gravid. Fick söka flera gånger innan hon togs på allvar pga ung ålder. Gynekologen som tog det på allvar tyckte det såg ut som att äggreserven kunde vara låg och tog därför tester. Hennes svar var då normalt för någon som är 45, dvs hon hade väldigt få ägg kvar. Hur fort det kommer gå kan de inte svara på, inte mer än att det kommer ske ca 20 år för tidigt. Kan ta 1 år, kan ta 3 men inte i närheten så långt som det borde.

#7 - Hanna Karlsson

Jag har aldrig varit med om att en halvtimme gått så fort. Jag kunde inte sluta lyssna och jag blev så tagen av det hon berättade. Jag är så glad för henne skull att hon blev gravid till slut och jag önskar henne verkligen all lycka.

#8 - L

#5
Där hon till sist fick bra hjälp var när hon sökte om hos en gynekolog som också jobbade på en ferilitetsklinik. Så kanske leta upp en sån om du är orolig.

#9 - Julia

Jag har samma problematik och tom precis samma amh-värde som Kenza. Hade i flera år haft en känsla av att något var fel men kollade inte upp det ordentligt förrän jag var 31 och inget hände med min graviditetsönskan. Var ju en chock att få det beskedet och man känner sig så jävla misslyckad och samtidigt rädd och sorgsen för allt som kanske aldrig kommer bli. Kunde därför relatera så mycket till Kenzas situation. Har ett barn nu genom ivf och är evigt tacksam för det.

Men till #5: kolla upp det nu! Jag önskar verkligen att någon hade sagt det till mig så hade jag börjat med ivf tidigare och kanske haft en bättre chans till syskon än vad jag har idag.