bloggkommentatorerna

Kenzas mammapod
Kenza och hennes vän Dani ska starta en ny podcast med fokus på barn. Båda är gravida. 

(null)


Jag tror det kommer bli en succé. Många är intresserade av det där under längre period än under sin egen graviditet. Mitt yngsta barn är sex år, och mitt intresse har precis börjat avta marginellt. Jag tror jag kommer lyssna.

//Mia

#1 - Frida

Åh alltså Kenza är verkligenn intressant och det är kul att hon ska podda, men den där Dani verkar så världsfrånvänd så jag vet inte om jag kommer att lyssna. Jag lyssnade på henne och ”hannalicious” podd och fick ett väldigt dåligt intryck. Bland annat hade hennes kille släppt av henne med bilen vid Odenplan när de bråkade och hon ba ”trodde han att jag skulle gååååå hela vägen till östermaaalm”, och så vidare. Men jag ska försöka att ge den en chans eftersom jag älskar Kenza som verkar ha fötterna på jorden.

#2 - Jessica

Har också fått intrycket av att Dani är världsfrånvänd och osympatisk, jag störde mig typ varenda gång hon öppna munnen i podden med Hanna. Gillar Kenza dock.

#3 - Anonym

Men åh, hoppades på att Kenza inte skulle försöka mjölka ut varenda droppe cash från sin graviditet och sitt barn. Hade visst fel.

#4 - :)

#1

Odenplan och Östermalm är ju nästan grannar. Odenplan ligger en tvärgata från Drottninggatan, som man en kort bit in på svänger in på Kungsgatan och går några meter av den och vips är man på Östermalm. Men Dani kanske bor långt borta i utkanten av stadsdelen. Då kan det förstås bli långt.

#5 - Frida

#4, jag vet, bor också i Stockholm. Det var därför jag tyckte hon var världsfrånvänd, för att det var typ det värsta som kunde hända henne.

#6 - :)

Jaa jag förstod det, ursäkta otydligt "svar", jag "taggade" dig mer som förtydliga för alla andra att jag "fortsatte på ditt inlägg" 😂, och förtydligade för dem som eventuellt inte känner till hur gatorna där emellan går!

#7 - Anonym

Är det bara jag som har lite svårt för att Kenzas blogg plötsligt blivit en babyblogg? Helt naturligt såklart men eftersom man som läsare inte fått veta nåt om hur de kämpat så kom det lite som en överraskning att Kenza längtade SÅ mkt efter att bli mamma. Har följt henne sen 2006 o visst har hon nämnt att hon vill ha barn men att det var hennes högsta önskan kom lite som en surprise.

#8 - Frida

#6 jaha, förlåt haha! 😂

#9 - Tina

#7 - Jag tyckte inte att det kom som någon överraskning. Jag har full förståelse för att man inte vill prata öppet om att man försöker bli med barn, men kombinationen av "jag vill väldigt gärna ha barn någon gång" med "jag blir väldigt ledsen när folk spekulerar i om jag är gravid" så var det ganska svårt att anta något annat än att det försöktes tycker jag.

#10 - Anonym

Ja fast det var inte det jag menade. Att de försökte och att det var något som det var problem på den fronten fattade nog alla. Att Kenza ska ha barn är inte överraskningen, det är mer den jättelängtan efter att bli mamma som förvånar mig. Har aldrig upplevt Kenza som moderstypen så för mig blir det märkligt att bloggen nu kommer handla om graviditet o bebissnack.

#11 - Wife of a Viking - från kråkbo till husdröm

Spännande!! Jag kommer nog att lyssna. :)

#12 - ab

#7/#10 Jag tror de flesta människor ser det som ganska självklart att de kommer att få barn. När man tror att man aldrig kommer att få chansen så väcks/förstärks nog den längtan.

#13 - F

Varför ska kvinnor alltid föräldrafiera sina jobb. Inget fel i att gå upp i sin graviditet men den här tron om att alla andra ska vara intresserad av det. Jag slutar aldrig förvånas över det. Det är ju inte många killar/män som byter spår och börjar pappablogga när de får besked om att paret blivit gravida?

#14 - S

#13
Jag tänker att det måste vara svårt att INTE föräldrafiera sitt jobb när man är gravid om ens jobb består i att blogga om sin vardag. Som gravid blir man ju ofta rätt insnöad på gravditeten och bebisen och det är nog helt normalt att ens vardag börjar kretsa en del kring det, konstigt vore annars. Vilka andra jobb föräldrafieras av en graviditet menar du? Att blivande pappor inte börjar blogga om sitt föräldraskap i samma utsträckning som kvinnor gissar jag beror på dels att det är kvinnan som är gravid och dels så bloggar ju inte lika många män.

#15 - Anonym

Jag var inte ett dugg insnöad eller lät min vardag kretsa runt min graviditet när jag var gravid. Men kul att du anser att jag är konstig för det 😂😂 jag stör mig mer på att de alla influenserna ska mjölka ut pengar ur allt. Äckligt.

#16 - Alina

#10 Hon kanske inte är den typiska moderstypen - men det är ganska typiskt när man vuxit upp under trassliga förhållanden att vilja skapa sin egna familj, sin egen trygghet (hon har ju också sagt att hon vill ha många barn).

#17 - Emma

#15 tror inte hon försöker mjölka pengar tror bara kenza är genuint lycklig över sin graviditet och vill prata om den. För de flesta mammor kretsar hela ens värld kring bebisen i magen och då är det svårt att inte nämna det alls.. eller prata om det. Låt henne vara glad över sin bebis som de kämpat så för.

#18 - Anonym

#17
Det kommer komma sponsrade (i smyg såklart då för Kenza fuskar ju alltid med det) inlägg om allt från bebiskläder, vagnar, andningslarm till amningsbhar... Så jo Kenza kommer försöka mjölka ut pengar ur detta, Kenza betalar aldrig för något.

#19 - EF

#18: Fan vad lågt i sådana fall. Först sitta och gråta ut om att ha svårt att få barn och sedan använda situationen till att sälja sig själv ännu mer.

#20 - Cicci

Jag är just nu gravid med mitt första barn men skulle aldrig i livet lyssna på en mammapodd, inte ens Kenzas 😂