bloggkommentatorerna

Paows liv
Paow skriver om relationen med sin pappa, som hon fortfarande älskar, men känner att hon förlorat kontakten med. Hon skriver att han tycker att hon är vuxen nu, och att han inte har tid. Paow menar att man behöver sina föräldrar även som vuxen. 

Att han inte har tid för en relation med sitt vuxna barn låter fruktansvärt sorgligt. Är det så så har han i mina ögon felprioriterat sitt liv. Däremot så måste man ju som vuxet barn inse att man inte kan kräva samma hjälp från sina föräldrar som när man var barn. Om ytterligare några år så kommer balansen vara totalt motsatt, och det medelålders "barnet" behöver bistå den gamle med hjälp. Det går snabbt när föräldrarna blivit pensionärer, och man får hjälpa till med allt från fysiska lyft till alla möjliga digitala problem som uppstår hela jävla tiden. Det sker naturligt, plötsligt har vågskålen vägt över och den ena behöver mer hjälp än den andra. 

Paow skriver också, lite bittert, att misstagen hon gjort tydligen definierar henne, tvärtemot vad folk påstår att misstag ska göra. Hon tycker att bloggläsare enbart ser henne för hennes misstag. Det är väl för att hon gör samma sak hela tiden? Jag ser ingen skillnad på hennes liv nu mot för fem år sedan. Vara trött på att blogga, delta i dokusåpa, bråka med någon, bli ihop med en kille, göra slut på dramatiskt sätt, ge fan i att blogga, bli bartender, bråka med någon, bli ihop med en kille, göra slut och vara med i en dokusåpa. 

//Mia
#1 - Alina

Exakt. Gör man samma misstag hela tiden är det svårt att inte förknippas med dessa. Till och med Dessie har ju utvecklats/förändrats betydligt mer.
Sen det där om hennes pappa. De har väl bråkat eller nåt och så gör hon det till en större grej än det är - skulle jag tippa på. Eller så vill han inte längre betala hennes lght/mat. Hon var ju rätt nyligen hos honom och hans familj på landet, har jag för mig.

#2 - wigwag

Först skriver du att folk borde lämna ut sig mer på nätet. Skriva genuint om sina trauman och problem. Sen när Paow gör just det, skriver om sin pappa hon vill ha mer kontakt med, dissar du henne fullständigt. Bra jobbat!.

Svar: Det känns som att du och jag talar olika språk. Du förstår inte mig, och jag förstår inte dig.
Angående att jag skulle ha skrivit att folk borde lämna ut sig mer på nätet, syftar du då på föregående inlägg om Angelica Lagergrens inlägg? För då skriver jag verkligen inte att folk BORDE lämna ut sig mer, utan att man har en fördel om man lämnar ut sig, eftersom folk inte fattar att man har erfarenheter annars.

Sedan dissar jag absolut inte om Paow vill ha mer kontakt med sin pappa. Tycker för övrigt inte att hon gör "just det", dvs skriver genuint om sitt trauma, hon skriver bara ett par rader om att hon är besviken. Vilket är helt ok enligt mig, man behöver inte fläka ut alla sina relationer på internet om man inte vill.

//Mia
bloggkommentatorerna

#3 - T

Tycker mer det låter som hon syftar på känslomässigt stöd? Det kryllar ju av pappor som inte orkar stötta varken barn, tonåringar eller vuxna så förstår inte varför det skulle behöva handla om pengar och praktiskt.

Hur gammal kan paows pappa vara förresten, hon är väl typ 24? Tveksamt om han kan använda sin ålderdom som ursäkt för att inte finnas där för henne. Men hon är ju kvinna så statistiskt sett blir det nog hon som hjälper honom på ålderns höst även om han skulle vara kass nu

Svar: Ja, kanske det. Jag tänker inte så, eftersom jag inte fått något känslomässigt stöd från mina föräldrar sedan jag var kanske i tidig tonår. Eller jag vet inte när jag pratade om något personligt och känslomässigt med dom? Känns som att jag skulle skämmas ihjäl vid tanken redan när jag var 9 år.

Kände ändå alltid att det fanns/finns tid till mig. Det skulle vara fruktansvärt om ens förälder sa att den inte hade tid till en nu när man blivit stor.

//Mia

bloggkommentatorerna

#4 - Alina

#2 Eftersom hon alltid fått hämta hur mycket mat hon vill ur hans butik, och han ordnat med hennes lägenheter, så är det lätt hänt att man tänker att det handlar om sådant. Men vad vet jag...

#5 - StrongMama

Aj då, jag visste inte att föräldraskap hade ett bäst.före.datum eller giltigt.till.och.med..
Men ärligt, det är lite av ett samhällstänk här i Sverige. De flesta föräldrar jag känner snackar ofta om att "bara fram till 18 år, sen är man fri".. hemskt att höra. Varför skaffar man barn om det är en sån jädrans börda att man måste räkna ner dagar och år till ens "frihet"?
så det är väl inte förvånansvärt att hennes pappa tänker så, dock ser jag det som en trist sak, hemskt också, för han kommer förmodligen få samma behandling av sin dotter när han är gammal och inte kan göra något längre..
Och nej jag ser heller inte någon skillnad på hennes liv nu som för 5 år sen..

Svar: Inga föräldrar jag vet säger upp sina skyldigheter när barnet fyller 18. Men visst avtar väl ansvaret genom åren? Hur mycket man än älskar sina barn så orkar man ju inte hur mycket som helst när man är gammal.
Nu pratar jag generellt, jag vet ju inte vad som gäller i Paows pappas fall och vad saken ens gäller. Det är ju olika vad det handlar om.

Om en förälder är 68 år och har dålig rygg så kan man inte förvänta sig att den ska hjälpa en att flytta, då bör man däremot hjälpa föräldern att flytta den dagen det behövs. Om man däremot är 24 år och inte har någon att fira jul med så måste en förälder självklart erbjuda sitt umgänge, annars är man en urusel förälder.

//Mia
bloggkommentatorerna

#6 - wigwag

Ok! Bra svar Mia. Då fattar jag.

#7 - Ella

Finns så många sidor i det där med föräldraskap... När jag jobbade som socialsekreterare fick jag ofta samtal från föräldrar som tröttnat på sina barn som gick på gymnasiet. Först sa de alltid "Ni måste ge henne/hono en lägenhet för ni är skyldiga det" och sedan "Jag slänger ut henne/honom på gatan!" vilket vi ju visste att ingen faktiskt gör... Det var så sorgligt hur folk bara ville göra sig av med tonåringarna. Som sommarkatter typ, inte så gulliga längre? Suck...

Tycker överlag svenskar är så märkliga med brist på familjeband. Föräldrar vill inte ha barnen som ovan och barnen vill inte ta hand om föräldrarna när de blir gamla. Sorgligt.

#8 - Camilla

Tjejen behöver ta tag i sin allvarliga psykiska ohälsa annars kommer hon aldrig vidare i sitt vuxna liv.

#9 - Wife of a Viking

Hehe... Nä, jag måste nog hålla med om att Paow tyvärr är en av de bloggare som inte riktigt tycks komma vidare i mognaden. Både Kissie och Blondinbella har ju förändrats väldigt mycket, men Paow... njaa......