bloggkommentatorerna

Vad provocerar er?
Bloggvärlden kan tyckas färdig på så sätt att det inte finns fler hål att täcka. Men det tror inte jag. Ni som funderar på att starta en blogg kan ha nytta av det här inlägget. Om vi tänker efter som provoceras vi av väldigt mycket olika saker. Jag provoceras av folk som säger att de inte provoceras. Bara en sådan sak. Haha. Sen blir jag provocerad av folk som tror att det finns ett rätt sätt att uppfostra barn på. Vad provoceras ni av?
#1 - Emma

-Alla som tror att man är rasist för att man röstat på sd (vilket jag inte gjorde, men har förstånd att förstå).

- De som tror att det finns pälsdjur som ALLA allergiker tål. Jag som ex tål inga pälsdjur vare sig de har päls eller är nakenhund. Det är inte bara hår man är allergisk mot, utan kvalster, urin och saliv. Sånt restar mig till vansinne, visst vissa allergiker klarar sånt. Men inte ALLA. Jag skulle ärligt kvävas om jag vistades i samma hem som ett sånt djur i en timma.

- Folk som låter deras hundar springa lösa och sedan säger dom att hunden är den snällaste som finns. Folk som släpper ut sina katter så dom kan kissa och bajsa hos grannarna, förstöra deras utemöbler.

- Skenheliga jävlar som ställer sig in.

Kan säkert komma på mer också.

Svar: Vad tror du att han Jimmie Åkesson syftar på då?
"Allt detta är i dag en del av den svenska verkligheten. Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när den muslimska befolkningen, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Europas större städer, inklusive Malmö, med största sannolikhet har en MUSLIMSK majoritet.

Den mångkulturella samhällseliten ser kanske DENNA framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”.

Som sverigedemokrat ser jag DETTA som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år."

Hmm jag tror han syftar på att rosor är vårt största hot sen andra världskriget.
irma

#2 - Fyra Nyanser av Rosa-Stina

Jag provoceras av alla tonårsbloggare som lever som fina medelålders Östermalmskvinnor!!!!!

Ja verkligen! Kände hur upprörd jag blev när jag skrev detta :-)

❤ Stina

Svar: hahah.... roligt!!! håller med....
charlotte

#3 - Frida

Hej tjejer!
Ni som har så bra koll på omvärlden måste känna till en massa driftiga företagerskor? Vilka av bloggarna har företag? Tipsa/nominera gärna henne till Beautiful Business Award där vi bla ska utse Årets Företagerska. Vinnaren får tex ett stipendium på 50.000 kr. Tack på förhand!

http://www.beautifulbusinessaward.se/index.php

Svar: Höhö. Ge mig 50 000 så startar jag ett företag!
Mia

#4 - HanaPee

Jag blir fruktansvärt provocerad av människor som "stormar" över Kungarna av Tylösand och blir så otroligt provocerade över ett program som så överdrivet uppenbart SKA vara provocerande. "Men guuud vad GÖR dom!? De dricker hela dagarna och knullar som grisar!" Ja, det är ju programidén!! GaaaHHhh

Svar: Jag blir inte provocerad av själva programmet, jag är bara sjukt trött på att se sån skit. Däremot blir jag provocerad av att det finns TV-kanaler som vill visa nåt dylikt, och av korkade TV-producenter, som han som satt i Debatt och försökte försvara Kungarna av Tylösand utan att ha ett vettigt argument att komma med.
Agnes

#5 - Saralito

Mammor av typen som hon i Danoninoreklamen (hoppla hoppla, godis mitt i veckan-kvinnan) och folk som alltid anser att deras väg är den enda rätta. Säkert massa mer också, men det är det här jag kommer på nu.

Svar: Haha ja men den där förbannade reklamen.
Vill hoppa in i rutan och ge henne en rungande örfil. xD
Linda

#6 - lolo

Jag provoceras av:
-Alla som tror att man inte är rasist när man röstat på sd.

-Sen provoceras jag av underbaraclara och hennes kombination av konservatism och kommersialism (ja, köpa massa saker, även second hand är att stimulera ännu mer shopping) och hennes snusförnuftighet och skumma idéer om att religion bara är en annan förklaringsmodell än vetenskap.

- Även av Elsa Billgren och hennes alternativa men svindyra liv med champange och 50-tals klänningar som måste ta en smärre evighet att upprätthålla.

-sen stör jag ihjäl mig på folk (Kenza) som tror de har självdistans när det skriver att det är "lite tokiga" och har "sjuk/knasig humor"

-Sist men inte minst av Natacha Peyre och att hon tror att hon är smart, genomskådar bluffar och att man inte ska kritisera andra, när det är typ det ända hon själv gör. Sen stör jag mig också på folk som opererar in en massa skit i kroppen så det ser ut som om hela dom var gjorda av plast och sen tjatar i evigheter om att dricka filtrerat vatten och raw food. Det kanske egentligen inte är en motsättning men jag stör mig iaf.

Shit vad jag stör mig

Svar: haha.... låter precis som jag..... natasha alltså.. och elsa, blä... :-)
c

#7 - andrea

Jag provoceras av människor som inte är feminister. Hur kan man inte vara det? Människor som säger att de är för jämställdhet men ändå vägrar kalla sig feminister är nästan ännu värre.

Svar: Men vad menar du med feminism då? Själv tycker jag att vi ska skrota uttrycket helt, eftersom det nästan aldrig funnits en enhetlig, tydlig definition av begreppet(det har varit missförstånd hela vägen). Är det inte bättre att vara för jämställdhet, som täcker både kön, hudfärg, kultur och religion?
AnnaC

#8 - AnnaC

Folk som havdar att man ar bitter (alternativt hanvisar till "svenska avundsjukan") (aarrrgghh) varenda gang man ogillar eller inte haller med om nat!

Svar: Håller med, att jag har en annan åsikt betyder inte automatiskt att jag är avundsjuk och/eller bitter.
Johanna

#9 - Johanna

Jag provoceras av människor som spelar överklass. Som försöker lura i läsare att de är snorrika, typ Kissie och Dessie. De bryter alla regler som finns i överklassen! Jag blir tokig! För att inte tala om Rahlenfeldt.. Honom är jag allergisk mot! Ta bilder på ett hotellrum och låtsas att det är ens lägenhet. AH!

Svar: Okej, då är jag väl nya Kissie för att jag nämnde vad min jacka kostade i en kommentar! Shame on me!
Sara

#10 - Ann-Charlotte

Jag provoceras av folk som inte kan tillämpa sunt förnuft när dom åker kollektivt.

Svar: JA! Som att låta folk gå av innan man kliver på, enbart ockupera ett säte, stänga av ljudet på mobilen, inte spela sin skitmusik högt osvosvosv
Elisabeth

#11 - Emma

Jag provoceras av människor som skriver "kissi, dissi, pissi osv" när de refererar till "fjortisbloggarna". För mig verkar det som att man då vet vad de heter egentligen men inte vill låtsas om det och därför skriver så med flit. hatar det.

Svar: Det är faktiskt inte alla som kan namnen. Eller skulle se skillnad på dem överhuvudtaget. Konstigt va?
FATIMA

#12 - Elisabeth

Jag provoceras av människor som säger "...men är du arg/sur nu?" varpå man svarar nej, för man är inte arg/sur och får då ett "men! du är ju visst arg/sur!" - klart som fan man BLIR arg/sur när andra tror att man är arg/sur.

Sen kan jag ibland bli fruktansvärt provocerad av människor som säger "jag skulle aldrig..." till exempel nu inför valet, 20någonting sa å det bestämdaste att de aaaaaaaaldrig skulle rösta på något av allianspartierna någonsin i sitt liv. Eller vegetarianer/köttätare som säger att de aaaaaaaaldrig skulle kunna bli köttätare/vegetarian... HALLÅ! aldrig är världens längsta ord. Blir så sjukt provocerad.

Svar: Tillägg:

Blir även väldigt provocerad av människor som säger sig vara fotografer bara för att de har en stor systemkamera.
Elisabeth

#13 - sara

som någon skrev tidigare så blir jag galen på folk som tycker att de är så "craaaazy" för att de typ fiser och gör fula miner. Typ Kenza. Och sen när man är så jäkla medveten om det som hon är och spelar på det hela tiden får mig bara att bli mer provocerad. Föredrar nästan präktiga människor före den typen jag nämnt. Om man gör det omedveten så är det inte riktigt samma sak..

Svar: Mer SD åt folket!
Jag

#14 - Doktorn

Doktorn provoceras av att alla i Bratträsk (läs: Sthlm) envisas med att vara så pretto och livrädda för att bjuda på sig själva och vara: "En Go Gõbbe"

Dessutom delar Doktorn åsikten om det där med barnuppfostran i inlägget...Alla barn är olika och alla föräldrar med. *basta*

Svar: Doktorn kan även provoceras av att det bevisligen kommenteras utav folk som helt saknar känsla för ironi. Självklart finns det bra Stockholmare. Men de kallas för Göteborgare! :D
stockholmare

#15 - c

Jag blir sjukt provocerad av folk som inte kan använda "de" och "dem" på rätt sätt (d v s typ 95% av alla bloggare). Otroligt störigt! Skriv "dom" i stället för att göra fel hela tiden.

Svar: Rebecca det stavas "irriteras" och "petitesser" ;)
fanny

#16 - LADY DAHMER

Tydligen så är det förjävligt provocerande för människor att jag som kvinna inte rakar mitt kroppshår.

Ännu mer provocerande är det att jag lägger upp bild på det.

Det är provocerande att min dotter inte har klänning eller flickiga prinsesskläder. Att hon inte är klädd i helrosa. Att hon ser ut som ett barn och inte som sitt kön. Det är provocerande att min son har en rosa mololurv.

Det är provocerande att jag kör med kompensatorisk uppfostran.

Det är oerhört provocerande och upprörande att jag långtidsammar min 2.5åring. Det är tydligen pervers. Incest. Sjukt.

Om man nu ska döma av de upprörda hatmejlen jag får då och då.

Svar: varför?
Victoria

#17 - Sofie

Aftonbladets kampanjer! Nu är det "Vi gillar olika"! Alla uppmanades att sätta den där handen på sin facebooksida och visa att dom minsann gillar olika. Alla politiker skulle ställa upp på bild med den där handen. Men va gör det för skillnad??? Det är som med munkarna i Burma. Då uppmuntrade Aftonbladet alla att bära röda kläder eller göra sin dataskärm röd (alltså vaaaa?!) för att visa sitt stöd för munkarna. Minns att Alex Schulman skrev om det och sa att Adam Alsing också stödde kampanjen, han hade valt RÖDA Marlboro dagen till ära istället för vita...

Anledningen till att kampanjen Alla gillar olika provocerar mig är för att inte ens hälften som satt den där handen på sin facebook-sida är villiga att göra det som faktiskt krävs för att skapa ett rättvist samhälle. Facebook-Aftonbladet-kampanjer gör INGEN skillnad. Sverige är ett land där du har svårare att få jobb om du har "fel" namn, "fel" kön, "fel" bakgrund och vill man vara med och ändra det krävs det mer än en "Gilla"-knapp eller röd skärmbakgrund på datorn!!!!!!!!!

Svar: Men ändå kan jag tycka att det är lite fint med handen och att om vi är många som har den känner vi en gemenskap i att vi, trots att SD kom in i riksdagen, är många, många som inte vill ha rasister bland oss. Och det visar för alla med annat ursprung än svenskt att vi är på deras sida. Sedan är det ju jättebra om så många som möjligt gör mer än det, tex läser på om detta och sprider budskapet till andra och tar debatten med rasisterna (jag har gjort det, ibland är det lönlöst dock, men vi får aldrig ge upp!).
Johanna

#18 - Anna

Jag provoceras av rika (överklass/övre-medelklass) bloggare som inte förstår att deras vanor inte tillhör vardagen för majoriteten av sina läsare. Typ Blondinbella som tycker att alla tjejer ska sig en manikyr en gång i veckan, och åka på spa och vila upp sig lite då och då, för det är man ju värd! Eller Michaela Forni som gjorde sitt projektarbete av en två veckor lång lyx-semester i Italien (och bland annat storshoppar på Miu Miu) Jätte kul, varför gör inte alla det??!!

Svar: Fast Michaelas familj är arbetarklass, Michaela själv jobbade i en kiosk för att spara pengar och hade sommarjobb för att få ihop till resan.
sandra

#19 - Robin

En kompis till min kille har en pojkvän som inte dricker. Det stör inte mig alls, det får man väl göra som man själv vill, men en gång dök den här killen upp på en hemmafest med en liter mjölk. Allvarligt. Det tycker jag är lite provocerande. Inte jätte, mest en rolig historia.

Jag provoceras av:
- Okunniga människor. Många är inte ens dumma, bara ignoranta. Sämsta egenskapen någonsin.
- Självgoda människor, som bara känns falska. Det är en hårfin skillnad mellan person med självförtroende som är nöjd med sitt liv och självgoda människor.
- Folk som pratar om jantelagen och den svenska avundsjukan. Jag är inte avundsjuk för att jag inte vill ha Bellas eller Kenzas eller Kissies liv, eller för att jag kritiserar något de säger/gör.
- Folk som inte kan ta till sig något andra säger, samt deras motpart åt andra hållet, de som ska pådyvla andra sina åsikter. Mellantinget är ju någon som kan föra en vettig diskussion.
- Folk som går långsamt mitt i trottoaren eller svajar, folk som går i bredd med barnvagn, folk som låter sina barn cykla på trottoaren så att det inte går att komma fram (ja, jag är stockholmare).
- Folk med sjukt dålig klädsmak. Jag vet, det är hemskt småsint att provoceras av det men jag kan inte hjälpa det.
- Elsa Billgrens blogg, det är nog den mest provocerande bloggen jag vet. Det är inte hennes liv som stör mig, hon får väl leva sitt liv som hon vill och hon verkar ju ha det ganska trevligt, men sättet hon skriver och beskriver allting gör mig spyfärdig och jätteprovocerad. Haha

Säkert massor till.

Svar: haha. måste bara säga att elsas beskrivningar av det som händer i hennes liv är mitt störobjekt nummer ett också. kan inte ens läsa hennes blogg mer... allt ska vara så pluttenuttigt och gulligt på nåt sätt.. det stör mig jättemycket att en del verkar leva i någon slags fantasivärld.
sandramaria

#20 - Anna

Jag blir provocerad av:

Människor som skyller precis allt på jantelagen. och säger "det är så typiskt svenskt!"

Särskrivningar. Jätte irriterande

Alla indiekids som tror att de är skitspeciella trots att de alla är exakt likadana. (röstar rött, åker till Berlin, dricker öl och rött vin, lyssnar på "svår musik", fotograferar/målar, har lugg och kjol och bakar cupcakes. typ!)

Kenza när hon ska bevisa att hon är så himla craaaazy. och alla kommentarer hon får sen. typ "hahahahaha du är så skön, du gjorde min dag!" när hon lagt upp en bild där hon räcker ut tungan eller liknande.

Michaela Fornis blogg. Sättet hon skriver gör mig lite lätt illamående.

Folk som går långsamt och brer ut sig så att man inte kommer förbi. Död åt dem.

Svar: Hahaha vad lika saker vi provoceras av, älskar din beskrivning av crazy Kenza sticker ut tungan och äcklas såå av "vad skön du är, du gjorde min dag" :D
Isa

#21 - FIa

Jag kan inte hjälpa det men...moderater. Just moderaterna, eller högersympatier i allmänhet kanske. Jag förstår inte alls hur man kan rösta på dem och hur man ser på sina medmänniskor och de som har det svårt när man röstar blått. Jag fattar bara inte, jag är säkert trångsynt. Jag bara känner så. Nu provocerar säkert jag med mina ord men men ;)

Elakhet. Spydighet. Brist på empati. Blir förbannad och provocerad av mobbning. Kissie brukar jag inte bry mig om så ofta, men i dag fick jag ont i magen faktiskt, när hon hade lagt ut youtube-klipp på Animissen (tror jag hon hette) och några nedsättande kommentarer. Varför vill hon vara så jäkla kall och elak? Det fattar jag inte heller.

Blir tydligen provocerad av sådant jag inte förstår :)

Svar: Jag känner likadant fast tvärtom. Jag provoceras av dom som röstar rött. En anledning till det är att var jag än tittade under valet i år (i bl a Stockholm och Malmö) så var det bara klottrat på Alliansens reklamskyltar. Vad ger dom röda rätt (för jag gissar på att Allians-anhängare INTE sätter mustascher eller vampyrtänder på sina egna politiker) att klottra och slita ner bilder? Jag skojar inte när jag säger att jag såg inte en enda klottrad röd skylt. Antingen beror det på att alla älskar de rödas reklam eller så beror det på att de blå väljer att inte förstöra motståndarnas reklam...

Kom ihåg när jag var ung och var och varannan dag så krossades MUF:s fönster i staden där jag bor... Vad är det för människosyn? Att inte acceptera att andra tycker olika...?
Sofie

#22 - mika

En pinsam sak jag provoceras av är folk med mindre budget än min, typ när någon säger att vissa kläder är dyra bara för att de är lite dyrare än H&M. Jag vet att jag är elak som blir irriterad, men det är liksom "Vad förväntar du dig av livet egentligen?!"

Provoceras av white trash, feminister, vänstersympatisörer och folk som inte tycker som jag, för liksom, varför?! >.<

Svar: Jag provoceras av obildade och ignoranta människor, såna som du Mika.
u

#23 - Sophie

Jag blir väldigt provocerad av människor som inte kan acceptera andras politiska åsikter ens när det kommer till blockpolitiken. När någon skriver "jag ska rösta rött" eller "jag ska rösta blått" och det kommer en miljon hatkommentarer på det eller när folk säger att de vill att de skulle sluta vara vän med någon om de röstade på andra blocket. Skillnad att argumentera för sin egen sak och att gå på olika typer av personangrepp i stil med "du vill leva på bidrag och ta andras pengar" eller "du är egoist som inte vill dela med dig". Tycker man ska ha lite mer förståelse för andras ideologiska uppfattningar. Man behöver inte alltid vara så enkelspårig även om man inte håller med kan man ju respektera att andra tycker annorlunda.

Sedan provoceras jag otroligt mycket av människor som saknar ödmjukhet i allmänhet, som tror att allting alltid måste vara på ett sätt, DERAS sätt. Typ fotbollsfrun.

Svar: Det var precis sådant jag menade, att respektera andras åsikter utan att behöva vara så ytlig. Behöver inte vara neutral :) Bara för att du röstar blått behöver du ju inte vara osolidarisk utan bara ha andra ideologiska ideal precis som det är omoget att påstå att de röda vill leva på bidrag.
u

#24 - Jenny

Jag provoceras av bloggare som skriver mycket i stil med "Killar är sådana, tjejer är sådana..." Flickvänner blir sådana när deras pojkvänner är sådana..." Fast det gör mig kanske mer TRÖTT än provocerad, suck. Sedan provoceras jag av jättefitta människor som äter hur mycket onyttigheter som helst och aldrig tränar. Wtf liksom?

Svar: Haha, I feel ya!
Ida

#25 - Lisa

Off topic: Det vore väldigt intressant att höra kommentarer kring Kenza&Tyra show. Dessutom, vad var det för vidrig inledning? De kör lite av vinjettmusiken till Bella&Tyra show och Kenza klär ut sig i blond peruk och låter "fejkad". Sen säger Tyra typ, "Men gumman, vad gör du? Det är ju du och jag nu" Så tar Kenza av sig peruken och de går iväg. Är det menat som en pik mot Bella? Sjukt omoget och oproffsigt. Det störde mig verkligen! Med tanke på att Tyra verkar vilja ta avstånd från Bella&Tyra show och hela tiden ligger på gränsen till att snacka skit om den showen och hur de agerade där, vilket många tolkar som pikar mot Bella, som att det var Bella som ville att det skulle vara uppstajlat osv för "så är ju iiinte Tyra, hon är ju så gaaaalen och det kan hon bara vara tillsammans med Keeeenza". Får obehagliga vibbar bara, Tyra är säkert jätteduktig men det är så otroligt dåligt att hon hela tiden verkar pika Bella.

Svar: jag provoceras av tröga människor
Stina

#26 - jenny

Jag provoceras av folk som bor i lägenhetsområden, i stan eller sämre områden, som släpper ut sina katter. Jag har katt själv, och jag stör mig inte på det för att de kissar och bajsar. Jag stör mig på det för jag förstår inte hur man kan släppa ut sin katt i ett område som innebär fara för katten! När den inte kan gå in och ut som den vill, och även om den är världens snällaste och lydigaste och kommer när man ropar så finns det idioter som kan göra vad som helst mot dom!

dessa faror finns ju även om man bor långt ute på landet, men långt ifrån lika riskabelt. Bor man inte i ett område som är bra för en katt att gå ute i då ska man ha den inne! Och innekatter mår lika bra som utekatter, speciellt om de aldrig har fått gå ute så de inte vet vad de missar. Så länge man ger dom uppmärksamheten de behöver.

Riskerar man sin katt på såna sätt kan man inte älska den.

Svar: håller me, bättre för katten att få vara inne i såfall. jag bor i stan och skulle aldrig i livet släppa ut den här med tanke på alla puckon som finns. Man är ju rädd för egen del så fort man går ut...
c

#27 - charlotte

Jag provoceras av Blondinbella som hela tiden tjatar om hur DRIFTIG hon är, hela jävlka tiden i varannat inlägg plus hur KUL hon tycker det är att tjäna mycket PENGAR! Ge mej en käftsmäll hellre än henne ärligt talat.

Sen nu nyligen har jag börjat bli provocerad av Kenza, först när även ni uppmärksammade att "mitt hår blir inte fett" och nu med att "jag blir itne svettig i ansiktet när jag ansträrnger mej mycket".Jag vill kräkas för att människan verkar vara så perfekt och gjord av luft och änglar, trots att hon verkat levt på sprit, pizza och choklad sens födseln. Usch.

Svar: Jag blir inte heller svettig i ansiktet, ytterst sällan det händer. Men å andra sidan så svettas jag (precis som kenza, tydligen) väldigt mycket på ryggen. Jag blir inte bara svettig, jag blir sjöblöt.
Och det är faktiskt inget ovanligt, vet flera som har så. Vi bli rödblommig och varm i ansiktet kanske, men inte svettig. Man är ju för den sakens skull inget underbarn ( nej, inte kenza heller), då det rinner svett från andra kroppsdelar istället.
ida