bloggkommentatorerna

Super-Gina
Älskar att Gina Dirawi får en massa prestigefyllda jobb. Radiohjälpen, melodifestivalen och sist men inte minst julvärdskapet. Fan vad grymt! Hon kommer att göra det skitbra. //Anna-Maria
#1 - Anna

Är det inte massa frågetecken om att hon uttryckt sig illa om judar ett par gånger? Tipsade om nån bok som ifrågasatte hela förintelsen osv?

Svar: Katja - haha jag tror att om en "svensk vit man" som var programledare på SVT hade uttalat sig negativt om judar så hade han fått sparken :p
Kamilla

#2 - Hanna

Jag tycker inte att Gina Dirawi är en speciellt bra programledare - hon känns ofta oförberedd och lite för intern - men vilken galen hatstorm som pågår nu efter att hon blev utsedd till julvärd!? INGEN tidigare julvärds trosuppfattning/religion har ju ifrågasatts på det sättet som Ginas gör just nu. Och någon SD-nisse tyckte att "nu är väl snart julskinkan hotad också"... Människor, alltså...

Svar: @Lana

Du verkar inte ha firat ramadan på samma sätt som jag har. Då är det fest varje kväll när solan gått ned med fetmat och rökandes av vattenpipa.
Hanna2

#3 - Hanna

Jag missunnar inte Gina jobbet men lite konstigt tycker jag det är. Eller rättare sagt jag kan förstå båda sidor, de som tycker det är helt okej och att programmet med Kalle Anka inte har ett särskilt kristet budskap men även de som är emot. För de människor som firar jul till minne av Jesu födelse blir det konstigt.

Svar: &Tess hahaha vadå, måste jag ha fakta att Gud inte finns? När va det senaste någon träffa/såg Gud .... Hmm.... Jag vet, ALDRIG!!! Tror du jorden är platt också ?
B

#4 - Julia

Något jag kan störa mig på är att många verkar anse att man måste tycka att allt kvinnor gör är bra. Det var någon som jämförde Gina med Per lärnström, typ att han får en massa tv4jobb men ingen klagar på att han syns mycket i rutan, anledningen tyckte de var att han var man. Visst är det skitbra att kvinnor får ta plats, får jobb etc. men jag tycker inte Gina är en bra programledare, men jag tycker där emot att Per lärnström är grym (speciellt live, inte många som klaffar som honom) och det har inget att göra med deras kön. Det måste man väl få tycka? Sedan behöver man inte skriva en massa hatiska kommentarer för det, självklart inte!

Svar: Fast vänta nu. Finns det verkligen människor som tycker att Lärnström är en bra programledare? Jag trodde att alla var av uppfattningen att han är awkward, utan tajming och ställer de mest märkliga och otaktiska frågorna.
Hanna

#5 - Tess

Återigen förväxlas religion med kultur. SVTs julvärd, Kalle Anka eller TV överhuvudtaget på julafton är inte en kristen tradition, det är en svensk tradition. Ingen utanför Sverige skulle få för sig att påstå något annat. Jag föreslår att de som tycker att julen är en kristen högtid stänger av TVn och samlar familjen för högläsning av julevangeliet istället. Det är en kristen jultradition och jag kan nästan garantera att barnen uppskattar högläsning mer än Kalle Anka på julafton.

Svar: Jag måste nog rätta dig lite där. Det är alltid flera inslag om julen och den kristna traditionerna under kvällen, eller var åtmsinsonde så förr, samt att alltihop avslutas med högmässan från Rom.
Hmm

#6 - Ida

Ett helt annat ämne: varken Paula eller Hugo har uppdatera bloggarna sedan i fredags eftermiddag. Bebis på gång kanske? Så spännande!

Svar: Paula uppdaterar aldrig bloggen, och sällan instagram, på helgen. Hugo läser jag inte, men han brukar väl inte heller uppdatera på helgen särskilt mycket.
Julia

#7 - Lisa

sålänge julvärden, vem det än är, inte börjar snacka religion i rutan spelar det inte så stor roll för mig. En julvärd får tro på vad hen vill men i rutan på julafton känns det rimligt att hens åsikter och trosuppfattning lämnas utanför. Kalle Anka handlar liksom inte om religion.

Svar: Kalle är minder än en timme av hela kvällen. Det är lite mer än så som visas.
Hmm

#8 - Hanna

Jag tycker hon blir en utmärkt julvärd. Fast missar det väl som vanligt eftersom jag brukar gå till kyrkan vid den tiden.

Svar: Haha, +1!
M

#9 - Sanna

Jag tycker att hon varken ska vara julvärd eller leda Melodifestivalen. Hon är för gapig och skrikig. Barnslig.
Måste slå över när jag ser program med henne. Och helst efter hennes uttal om slöjor.

Svar: Instämmer med dig. Jag kommer inte kolla :p
anna