bloggkommentatorerna

Egoär vi allihopa
Inne hos Cissi Wallin diskuteras föräldrar vs icke-föräldrar. Det började med ett inlägg om hur lite föräldrar och barnlösa förstår varandra i vissa lägen. Diskussionen hamnar så småningom i frågan om egoism. Vissa frivilligt barnlösa tycker det är egoistiskt att skaffa barn, för att bekräfta sig själv, för att suga ut miljön, överbefolka jorden och så vidare. En del föräldrar svarar med att det är egoistiskt att inte föda barn, eftersom människoarten då skulle dö ut, och att nya generationer behöver växa upp för att ta hand om den gamla. Är det inte fånigt? Det klart att det främst är egoistiska skäl som avgör ens beslut? Ge mig en enda människa som drömmer om ett barn, men väljer att avstå av miljöskäl. Säg också någon som inte vill ha egna barn, men ändå av plikt inför arten föder fram två för att tillsammans med sin partner gå plus minus noll tillväxtmässigt. Träd fram, om ni känner er träffade. //Mia
#1 - Blomma

Är det någon som vet vad som hänt med bloggbevakning? Jag kommer inte in.

Svar: Läste på hennes insta att bloggen ligger nere.

Hoppas hon lämnar finset nu.
Hmm

#2 - Joline

Jag funderar verkligen på vad som har hänt med Elaine och Isabella. De har ju gått ut och sagt att de inte är osams men de är inte vänner på Facebook? Mycket märkligt. Det var en kompis som sa det till mig, och jag kollade precis och de är inte vänner på FB ...

Svar: Elaine skrev om en 10 år yngre kompis som snackat om Elaines privata saker med bekanta. I samma veva slutade Elaine hänga med på Bellas tjejkvällar och de har inte skrivit att de umgåtts sedan dess. Inte konstigt att folk börjar spekulera. Att de glatt hävdar att de fortfarande är vänner kan ju vara för att Elaine insåg sitt misstag när hon skrev så "detaljerat" om den här skvallrande vännen och de inte vill bekräfta ryktet. Att Bella skickade blommor kan ju vara för att hon har dåligt samvete och önskar att det inte hade blivit som det blev.

Eller så är det helt enkelt så som de säger att det är. Även om det är rätt märkligt att hävda att de är i olika faser av livet när de om något verkligen befinner sig i samma fas i livet med småbarn, karriär, renovering osv.
Lisa

#3 - L

Jag tror att det är så självklart att man skaffar barn när man blir "vuxen" att folk inte stannar upp och tänker efter om de verkligen, verkligen vill.

Svar: Jag vill ha barn och är inte så framgångsrik på den fronten. Så gick en kollega ut med att hon är gravid och vi diskutera hur länge de försökt etc. Hon sa då att hon inte varit direkt barnsugen men att hon är 33 år och slutade med p-piller för ska hon vänta till hon är sugen blir det kanske aldrig av. Så blev hon gravid efter 2 mån och ja, nu är det kul osv. Jag blev så förvånad att hon inte tänkt igenom det mer och att det var ett beslut som inte kom från hjärtat utan lät mer som att det är så man ska göra.
Det förvånade mig ännu mer då jag själv är så genomtänkt i mitt beslut och min önskan att få barn.
Tove

#4 - Sara

Är det rätt att sätta ett oönskat barn till världen bara för att man ska ha barn? Jag tänker speciellt på ett par i min närhet som fick barn för något år sedan. Tjejen råkade bli gravid och eftersom killen blev överlycklig och hon just hade fyllt 38 bestämde de sig för att bli föräldrar. Hon avskydde graviditeten då den hindrade henne från att tillbringa sina dagliga tre timmar i crossfitboxen. Barnet föddes och hon kunde inte snabbt nog lämpa över henne till pappan. Den lyckligaste stunden var när hon efter 20 dagar kunde springa två km på löpbandet. Pappan tar hela ansvaret för dottern medan hon tycker det är klagar över att de inte kan gå på middagar, resa utomlands eller delta i crossfittävlingar som tidigare. Är det rätt? Är det rätt mot dottern, mot pappan eller den ofrivilliga mamman? Så nej. Barn är inte livets mening, inte för alla.

Svar: MD, jag håller absolut med dig. Jag önskar att alla barn vore efterlängtade och älskade, inte att de finns till bara för att man "ska" ha barn. Jag hoppas att den här lilla tjejens mamma kommer till sans och inser vilken härlig unge det är och faktiskt bry sig lite mer om henne än om sina abs.
wigwag

#5 - MD

Ett ofött foster i aborteringsbar vecka har ingen vilja, så det hade gett blanka fan i om det föddes eller inte. Hur jobbigt dottern kommer tycka det är med en mor som inte riktigt vill ta sig tid till sin dotter kommer nog ingen få veta än på fler år.

Svar: Det skulle vara svar till Sara ovan
MD