bloggkommentatorerna

Drömmen för gästerna
På alla inspirerande inredningsbloggar jag besöker så är det gästrummen jag helst läser om. Det är ju så enkelt att göra ett fint och inbjudande gästrum. Det behövs inte så mycket grejer. En säng, fina, nytvättade sängkläder, en läslampa, några tavlor, ett nattygsbord, gardiner och en byrå med rena handdukar och några tvålar. Så fruktansvärt härligt att komma hem till någon som har ett sånt rum färdigt till en. Det är ju som att bo på ett personligt hotell. Bella kör hotellstilen rakt igenom, med ljudanläggning och fräscht vatten. Mokkasin har ett särskilt sommargästrum, med dubbla glasdörrar och vackert ljus. På vintern äter de där inne, men under semestern får gästerna sova i husets finaste rum.

Hos mig är det såhär: under middagen så övertalar man folk att stanna över natten. "Ta ett glas vin, ni kan sova här! Det är lugnt! Vi har gott om plats!" Sen blir det sent och jag säger samma sak varje gång: "Ni kan ta barnens rum. Nu har jag inte bytt sängkläder idag, men..." och gästerna bara: "Det gör ingenting!" Det funkar också, men det ÄR inte lika trevligt. 

Å andra sidan har vi inget ledigt rum att vika för gäster, och vi vill hellre umgås än att ställa in, så de får sova där de får plats. 

//Mia