bloggkommentatorerna

Orka
Jag klickade in som en lysten hök på PT-Fias inlägg med rubriken "Blottar några riktigt fula känslor nu!" 

Det var inte så farligt, men hon har insett att hon känner sig undercreddad för hur hon slitit med sitt företag och nyfödda bebis samtidigt. Hon skulle vilja att någon en enda gång såg det, och sa det till henne. Sen skäms hon över att hon har såna tankar. 

Här kommer mina tankar till henne: "Starkt att du orkar!" Att folk orkar! 

Jag tänker ofta på att ge upp. När man har pyntat hela huset med julsaker, och i och med förväntningarna haft lite vind i seglen, så är det så mycket jobbigare att plocka ner allting. Tänk om mina krafter tar slut just under de få veckor julen varar. Då blir vi hushållet med adventljusstakar framme året runt. Så som Christer Pettersson och andra utslagna är. De måste alltid ha fått slut på energi just under den mörkaste tiden på året, och därför står en julljusstake på sned i köket för alltid. En sen kväll trillar den i backen, så halva staken får ett onaturligt starkt sken sen, i flera år framöver. 

Varje dag när jag lämnar mina barn vid skolan, i mörkret och blåsten, så förundras jag över hur många vi är som orkat upp och klätt på oss just den här morgonen. 

Nyårsafton i morgon! Det firar vi med pompa och ståt, och sedan följer 365 morgnar då vi reser oss ur sängen och borstar tänderna, och sen börjar det om!

//Mia
#1 - H

Att du orkar borsta tänderna alla morgnar dessa 365 dagar ändå! Är. Föräldraledig och skiter nästan alltid i det trots att jag verkligen borde efter hur mitt stackars tandkött led under graviditeten.

#2 - Anonym

Om man ens snuddar vid tanken på att energin kan ta slut så man inte orkar plocka ned julpyntet så ska man nog prioritera bort att ens plocka fram det. Tror att alla barn mår bättre av en pyntlös jul än en utbränd förälder.

Själv känner jag mig väldigt pigg och full av energi! Så himla glad och tacksam för det!

Svar: Mm, jag brukade också vara en glad och tacksam person med mycket energi, men sen välte granen och allt förändrades.
//Mia
bloggkommentatorerna

#3 - Elin

Jag väljer medvetet att inte berömma folk i Fias situation eftersom jag inte vill bidra till prestationshetsen. Tänker att nä, det är inte lätt att jobba med en bebis, och väljer en att göra det så är det en risk för utbrändhet. Det vill jag inte vara med och elda på.

#4 - ab

Men vem är denna random "någon" som ska ge henne cred? Följer inte den bloggen men antar att Kim är partnern och bebisens pappa så det borde väl vara främst han som ger cred (vilken borde vara mer meningsfull än klapp på axeln från bloggläsare) och stöd?

#5 - Anonym

@Mia för min del beror nog min energi på att jag inte har barn. Det finns energi över till en vält gran då. Det finns energi till väldigt mycket då 😉

#6 - Anonym

#5: Haha, är i samma sits som du. Har också mycket energi :-)

#7 - Grit

#5, #6 jag har inga barn men har absolut ingen energi kvar till en vält gran.