bloggkommentatorerna

Utan triggervarning
Underbara Clara har skrivit en krönika om Triggervarning. Vet inte om jag håller med om inledningen, för det första tror jag verkligen inte att triggervarning är ett begrepp som är allmänt känt. Folk som debatterar på nätet har hört det till leda, men vanligt fölk har ingen aning, tror jag. Och det som hon själv beskriver som trams, om att varna för sånt som låter äckligt, det är lite väl tramsigt. 

Men slutklämmen och kontentan är spot on, tycker jag:

Problemet är att vi lever i en tid där vi inte vill ta ansvar – bara utkräva det av andra. Och jag är rädd att vi uppfostrat en generation människor till att bli offer för omständigheterna. Som i stället för att hitta strategier för det svåra – vill slippa det svåra helt.  Men den inställningen gör oss inte till starka, fria människor. Det gör oss till krymplingar.
 
In och läs, tycker jag. Och återkom gärna med era åsikter om kravet på triggervarningar. Jag avskyr just det aggressiva kravet som ofta kommer efter någon skrivit en viktig text. "Triggervarna TACK!" Man undrar: "Ok, den enda reaktionen på det här är att DU mår dåligt av att läsa det här?"

//Mia