bloggkommentatorerna

Njuter ni?
Njuter ni av värmen som är nu? Det gör jag, så fruktansvärt mycket. Det här känns som en belöning för att jag tagit mig igenom ett år till.

(null)

Under det här inlägget kommenterade några att det är obegripligt hur man kan uppskatta det här vädret, med tanke på miljöhotet. Tänker ni också så? 

Det här är mina tankar: jag är lika orolig för miljön som alla andra. Det är otroligt skrämmande med växthuseffekten och vart allt ska ta vägen. Jag förstår folk som blir helt lamslagna av skräck och inte kan se något positivt med någonting. Men jag njuter av att det är varmt i maj i år, precis som att man säkert gjorde för hundra år sedan också, för det hände ju att det var varmt även då. Här på västkusten har vi haft tre katastrofala somrar i rad, och det är inte så att man då har tänkt: "så skönt, detta tyder ju på att växthuseffekten är en bluff." Alltså, en ovanligt varm vårmånd eller en ovanligt regnig julimånad bevisar ingenting. Jag är skräckslagen över den stora bilden, men kan ändå njuta av värmande sol just idag. 

Jag tycks inte vara ensam. Herregud vad glada svenskarna på sociala medier är just nu. Tänk så mörkt och kallt vi brukar ha det. 

//Mia