bloggkommentatorerna

En fluga på väggen
Nu går Bella just nu i dubbel terapi för att göra upp med det förflutna, och lära sig att komma närmare människor. Hon skriver att hon går i dels psykoterapi, och dels neurogena skakningar. Jag har aldrig hört talas om skakningar tidigare, och Bella kan inte riktigt förklara hur det funkar. Men hon grät och grät när hon bearbetade sina trauman. Det hade varit helt fantastiskt spännande att få ta del av en helt oklippt terapisession för att komma närmare den innersta kärnan av Blondinbella. Men det är väl inte en särskilt realistisk förhoppning. Jag fattar ju det, såklart, men det är ju något med det där att de som utger sig för att vara som mest bjussiga med sina liv, alltid har en väldigt tydligt uppsatt mur som man aldrig får klättra över. 

//Mia
#1 - SP

Är så trött på referat om Bella. Tror inte på något som hon skriver; har därför slutat läsa hennes blogg. Att hon går i terapi behöver inte alls vara sant, hon kan mycket väl skriva det för att det passar hennes image. Varför ge henne uppmärksamhet?

#2 - Pernilla

Tycker det är modigt att säga att man går i terapi. Folk ser ju det som ett nederlag annars..
Att vara offentlig kan inte vara lätt..

#3 - Anonym

Neurogena skakningar
De flästa människor har upplevt ofrivilliga skakningar (neurogena skakningar) efter en stor chock eller om en har blivit skrämd, när en är närvös inför att skulla hålla ett föredrag eller också när man är oerhört glad eller upprymd över något positivt.

Dessa vibrationer hjälper till att frigöra extrema spänningar genom snabb muskelkontraktion och avslappning av skakningar för att snabbt lugna ned kroppen efter stress och chock.

Neurogena skakningar är en medfödd egenskap för alla däggdjur och är lätt lätt att observera t ex på en häst , där det går en darrning genom "hela kroppen" efter ett fall. Andra exempel är gaseller skakar efter att flytt från ett lejon attack, ankor som flaxar med vingarna efter ett slagsmål eller skakningar när man håller en rädd kanin eller ett marsvin.