bloggkommentatorerna

Önska kön
Paula är provocerad av människor som förutsätter att hon och Hugo drömmer om en son, med tanke på att de har två döttrar. Hon skriver att hon aldrig skulle skaffa ett barn till för att jaga ett visst kön. 

Jag förstår att hon blir arg när folk frågar om hon inte vill ha en son i framtiden, eller om hon önskar att hon hade en av varje. Det är en onödig sak att kläcka ur sig, eftersom det inte ändrar situationen. Ställ inte frågan! Antingen så bryr sig personen noll om det, och då är frågan bara en onödig pik, eller så bryr hen sig om det, och då är det ett uttalande som kan såra ordentligt. Det är ju känsligt att säga att man önskar något annat, när man pratar om sina egna barn som man oavsett vad inte skulle vilja byta ut för allt i världen. 

Men anledningen till att vissa människor ändå ställer den oartiga frågan är att väldigt många har önskan om kön. Se bara i Paulas kommentarer. Flera skriver att de har eller har haft önskningar. Dom som ställer den oartiga frågan tillhör den gruppen. 

Många är faktiskt öppna med att det finns eller har funnits en viss önskan. Några jag kommer ihåg på rak arm är Hugo RosasKatrin Zytomierska, Blondinbella, Magdalena Graaf, Vanja Wikström, Angelica Lagergren, jag själv, och jag vet några till men hittar inte inlägg om alla så jag hoppar att droppa de namnen. 

Det är helt onödigt att önska, och egentligen löjligt eftersom alla människor är individer före kön, men jag antar att det är mänskligt, eller i alla fall inget ovanligt. Men man kan få välja själv om man vill vara öppen med det i så fall. 

//Mia