bloggkommentatorerna

Det mest provocerande jag läst respektive hört
Detta Underbara Clara skriver om här gör mig passivt ilsken. Jag vet att jag inte har någon rätt att reagera negativt, och jag vet att ingenting av det hon skriver drabbar mig, eller någon annan, men ändå blir jag provocerad. Hon hoppas att vintern kommer tidigt i år, som förra året när snön föll redan i oktober. Hon bildsätter med jättemysiga bilder, men jag vet ju att det är värre i verkligheten än på bild. 

Men det där gör mig såklart inte arg på riktigt. Hon får tycka som hon vill, naturligtvis.  

Saker som gjort mig arg på riktigt är senaste avsnittet av Lillelördag, "Kreddig nog", som faktiskt visade sig vara värre än vad ryktet säger. De pratar om kroppspositivism på ett extremt korkat och dubbelmoraliskt sätt. Jag läste innan lyssningen att de oroar sig över att övervikt är ohälsosamt och därför problemtatiskt att promota. De tycker att det är minst lika farligt att förespråka fetma som smalhet. Och det är ju jättekorkat på det sättet att det inte förekommer någon propaganda för att vara tjock, utan bara om att tjocka också ska få synas. 

Men sen tyckte de också att det är så tröttsamt att prata om kroppen överhuvudtaget. De vill komma vidare, och inte se tjocka som kroppsaktivistar sig, utan prata och titta på annat. Nu har de tjocka börjat kräva uppmärksamhet också, och då blir det snarare "skönhetshets åt båda håll" (alltså nu är Ann och Anitha rädda att man som kvinna ska känna sig hetsad att vara BÅDE tjock och smal). I samma avsnitt, i samma sekvens till och med, ger Ann Anitha pyttelite kritik för att hon satt med löshår och svankade på en baddräktsplåtning förra veckan. Men då förklarar Anitha att hon hade en väl utarbetad plan att differentiera den modellpersonen från henne själv, och gå in i en karaktär, och det handlar om att locka ny publik till sina sociala medier. 

Det är ok, enligt Anitha, men det är tröttsamt med tjockisar som visar upp sig. Men ändå är hon övertygad om att smala modeller får mer kritik än vanliga kroppar, för det har hon kollat med ett företag som saluför baddräkter på nätet. Det är så snurrigt, men båda två låter så glasklara och övertygade när de förklarar att det behövs en ändring, så att inte unga kvinnor hetsas till att bli feta. 

Nu ska jag sluta tänka på det, och istället be om en mild vinter, och sen ska jag fira helg.  

//Mia
#1 - Grit

https://highline.huffingtonpost.com/articles/en/everything-you-know-about-obesity-is-wrong/
Här är en bra artikel om fetma. Allt är inte så lätt som man vill tro. Att var smal är inte alltid likställt med att vada hälsosam och tvärtom.

#2 - Burgschki

Fruktansvärt provocerande den här iden om att alla duger som de är och inte bara duger, de är rentav vackra och lyckliga. Om alla är tillfreds vad ska man då sälja? Iden om att man kan leva och må bra utan självhat? Är inte det subversivt vet jag inte vad som är det. Ska vi gå runt och vara tillfreds och ägna tiden åt att njuta och uppskatta det som är? Se livet som en gåva? Så sjukt 🙅

#3 - Stilkontot_

Tack för att du skrev om detta!!! Skrev också ett inlägg på min insta och Anitha ställer sig helt ansvarslös och frågande till kritiken...

#4 - Annie

Fina ord om er på Friendforce insta ⭐️

Svar: Jag såg det! Så himla fint. 😍
//Mia
bloggkommentatorerna

#5 - Anna

Håller verkligen med ang podden. Så svartvitt och nyanslöst. Jag hade verkligen väntat mig mer förstånd av dem. Anitha får såklart medverka i en baddräktsplåtning och njuta av det, men då får hon också stå för det till 100%

#6 - Sofia

Jag stängde av efter 15 minuter vilket jag ofta gör med deras podd. Jag vill gilla den för jag gillar Ann. Men det går inte. Ofta är det Anithas tvärsäkra analyser som irriterar mig. Jag vill ju gillar kvinnor som gillar sig själva men det går inte.

#7 - Ess

Vi behöver en massa snö för att öht ha vatten nästa sommar! Det fyller på våra grundvattennivåer! 👍🏻😃

#8 - Anonym

Fast Anita har ju en poäng och allt är inte svart eller vitt. Klart fetma är ett stort hälsoproblem.

Dessutom så håller jag med henne i att snart vågar man inte säga nånting utan att bli kölhalad. Man måste kunna få ha en åsikt om fetma utan att man ska bli kallad för tjockis hatar, man måste få tycka stt islam många gånger har en taskig kvinnosyn utan att man är rasist, man måste kunna få gilla att träna och leva hälsosamt utan att folk ska skrika att man triggar andra.

Å jag måste få skriva detta utan att bli hatat. Annars börjar Sverige bli riktigt farligt. Å ni måste självklart inte hålla med mig.

Svar: Och allt det du skriver är att slå in en öppen dörr. Man får säga allt du skriver. Folk gör det hela tiden. Du säger att fetma är ett stort hälsoproblem och du blir inte häktad. Ingen säger ens emot dig.

Ärligt talat, är det ett stort problem för dig att du får mycket skit för att du tränar? Om du lägger upp en svettig bild på sig i ett löparspår, får du någonsin en kommentar om att du hetsar och triggar då?

//Mia
bloggkommentatorerna