Organisering och planering

Ju större fest man ska ha, desto mer måste man planera. Men det där med organisering och planering är förstås inget för alla. Men vad bör man ha koll på kring planeringen?

Börja i god tid

Att planera en fest tar tid. Det är därför extremt viktigt att man börjar planera i god tid. Ska man hålla en stor fest måste man kanske börja organisera allt redan ett år innan. Så gör många inför till exempel bröllop.

Saker att ha koll på

I planeringen finns det en hel del saker att ha koll på. Avtal ska tecknas, lokaler hyras, personal anställas och tider planeras in. Det skadar inte att sätta upp en checklista för att se till så man verkligen kommer ihåg allt. Då blir det också lättare att se om man trots allt missat något. Om man känner sig osäker kan det också vara klokt att läsa någon av de böcker eller internetsidor som handlar om att fixa fester av alla de slag. Där finns mycket information att hämta kring hur man skapar den bästa festen för sina vänner.

Organisation i lokalen

När man ska hålla en fest ska man också organisera i lokalen. Titta till exempel på hur man ska placera bord och stolar, gör i ordning en hörna där gästerna kan hänga ytterkläder och skapa ordning till toaletterna. Om lokalen är av det mindre slaget, kanske man måste flytta undan serveringsbord och liknande för att man ska kunna dansa. Hur löses det på bästa sätt? Se också över hur det ser ut med musikanläggningar, tv och annat som kan vara aktuellt att ha på en fest. Kanske behöver man ta med en del saker hemifrån för att få bra ljud i lokalen?