Jobba som makeupartist för festliga tillfällen

Älskar du att testa nya sminkstilar och är du riktigt bra på att se vilka färger som människor passar bäst i? Då kan arbetet som makeupartist vara något som passar dig. Förr var makeupartister inte lika populära som de är idag. Nu för tiden är det däremot många som vänder sig till professionella sminköser när det är dags att vara lite extra festfin.

Till vardags är det ytterst sällan man väljer att ta hjälp av en makeupartist, men när det vankas större festtillfällen, till exempel en 50-årsfest, invigningar, galor och bröllop kan en makeupartist komma väl till hands. Vill du arbeta inom branschen kan du själv välja om du vill vara anställd på en skönhetssalong eller i en kosmetisk butik, alternativt arbeta som frilansare och ta uppdrag allt eftersom kunderna kommer in.

När anlitar folk makeupartister?

En makeupartist kan anlitas vid många olika tillfällen. Det är till exempel inte ovanligt att man väljer att ta professionell hjälp med sminkningen inför en fotografering eller inför ett bröllop då man vill vara extra fin. Även filmbolag använder sig av makeupartister såväl som företag, till exempel inför en marknadsföringsvideo. Det vanligaste är dock att du kommer arbeta med privatpersoner som vill vara extra fina inför fest eller tillställningar.

Vad ska en makeupartist kunna?

Som makeupartist inför fest och nöje är det viktigt att du har en förmåga att se vilka färger och färgskalor som passar kunden bäst. Du bör även vara social, lyhörd och kunna förstå vilka behov som kunden har. Idag är det inte ovanligt att många makeupartister även erbjuder andra tjänster inom skönhetsvård. Det kan t.ex. vara ansiktsbehandlingar eller lashlift.

Lashlift är något som har blivit otroligt populärt under de senaste åren och är ett bra alternativ till lösögonfransar eller ögonfransförlängningar. Genom att gå en lashlift utbildning kan du som makeup artist få fler kunder och nå ut till en större målgrupp. Naturligtvis är en lashlift utbildning inget krav, men det kan vara ett sätt att få fart på karriären lite bättre.

Makeupartist – mer än bara smink

Som makeupartist kan du få arbeta med så mycket mer än bara smink. Är du frilansande kan du själv sätta dina egna gränser. Som tidigare nämnts kan du gå en lashlift utbildning för att vidga ditt tjänsteutbud, men du kan även utbilda dig inom hår och håruppsättningar såväl som inom ansiktsbehandlingar, massage, vaxning, nagelförlängningar och mycket mer.

Ju fler tjänster du har möjlighet att erbjuda, desto större målgrupp kommer du också att kunna nå. Se bara till att du är riktigt duktig på alla de tjänster som du erbjuder. Du får inga nöjda kunder genom att utge dig för att vara makeupartist, men inte kunna klara av uppgiften.