Olika former av nöjen

När det kommer till nöjen kan flera saker räknas just som ett nöje. Det beror på vem man är som person. Det någon tycker är roligt eller trevligt kan andra inte alls med. Här tar vi upp några olika former av nöjen.

Teater och musikaler

Just teater är för många ett nöje. Även musikaler uppskattas av många. De gillar att se personer spela olika roller, och de uppskattar musiken och replikerna. I Sverige är det vanligt att olika teatersällskap sätter upp teatrar som de sedan åker runt och spelar upp i skolor.

Sport

Sport kan vara ett nöje för vissa. Andra hatar det. För vissa är höjdpunkten när andra program tas bort ur tablån för att sport ska sändas. Det kan också vara så att man finner nöje i olika sporter. Vissa gillar hästsport, andra fotboll. Några tycker att det är roligt att titta på sport medan andra hellre sportar själva. Sport kan alltså vara ett stort och brett nöje.

Musik

Musik kan även det vara ett nöje för många. Några skapar musik, någon sjunger och en tredje vill bara lyssna på musiken. Oavsett hur man sysslar med musik kan det vara ett bra nöje där man får möjlighet att uttrycka vem man är.

Datorspel

Datorspel kan även det vara ett nöje. Det finns flera olika spel att välja mellan och det gör at man lätt fastnar. Även barn kan ha datorspel som nöje.

Husdjur

Att spendera tid med husdjur kan också vara ett nöje. Vissa gillar bara att sällskapa, andra kombinerar intresset för jakt med husdjuren.