Anordna trevlig hemmafest

Det är inte jättelätt att anordna en trevlig fest, speciellt inte om det är spontant. Det finns flera saker du måste tänka på i förväg. Du kan även behöva laga mat ifall du bestämt dig för att bjuda på middag. Det finns ett antal tips som kan hjälpa dig planera en riktigt trevlig hemmafest, oavsett anledning. Det spelar alltså ingen roll om du ska anordna en nyårsfest eller endast en trevlig kväll med dina närmaste vänner. Tipsen här nedan kan hjälpa dig komma igång med planeringen.

Planera mat & dryck

En av de första sakerna du bör planera är vilken mat och dryck du vill servera. Vill du servera alkohol bör du välja sådant som går ihop med maten. Du kan lätt beställa vin med hemleverans ifall du inte har möjlighet att besöka Systembolaget. Att köpa vin med hemleverans är både bekvämt och du kan hitta bra med information om de olika sorterna på nätet. Det gör det lättare att matcha vinet till den mat du vill servera.

När det kommer till maten är det bra om du vet vad gästerna tycker om samt eventuella allergier. Det finns tips på festmat som de flesta tycker om. Ska du laga maten själv är det dock bra ifall du provlagar några dagar innan så du är säker på att maträtten är någonting du kommer klara av.

Viktigt att tänka på

Förutom mat och dryck bör du även varna de i din omgivning om att du ska ha fest. Ifall ni spelar hög musik kan grannarna bli störda av allt ljud. Speciellt om festen pågår under flera timmar. Därför är det rekommenderat att du varnar dem i förväg.

En annan sak att tänka på är att ställa undan små föremål som du är rädd om. Det händer att saker går sönder när många gäster samlas på samma plats. Genom att ställa undan dessa föremål behöver du inte oroa dig för att någon ska råka knuffa ner dem.

Sist men inte minst, be alla gäster ta bilder. Det leder till att du får många trevliga minnen och du själv behöver inte fokusera på att ta foton, utan du kan fokusera på att spendera tid med gästerna istället.