Bjud in till seniorfest

Bara för att du blir äldre finns det inget som säger att du inte kan bjuda in dina vänner till en härlig fest. Det kostar dock att ha en fest. För att festen ska bli billigare är ett tips att du kollar in https://hejsenior.se/ för att få festtillbehören billigare. Exempelvis kan du få rabatt på allt till dukningen på https://hejsenior.se/. Du kan även använda andra rabatter för att dra ner dina månadskostnader och på så sätt få pengar över till att bjuda in dina vänner till fest. Det finns rabatter på mobilabonnemang, elavtal, tidningsprenumerationer, matkassar, försäkringar och mycket mer.

Bestäm ett tema för festen

Du kan göra en minnesvärd fest på flera olika sätt. När du ska fixa en fest kan det vara en bra idé att ha ett tema. Det är mycket lättare att planera och komma på roliga idéer. Det behöver faktiskt inte vara något stort tema utan det kan vara så enkelt som att du väljer en färg som ska genomsyra festen och fungera som en röd tråd genom allt från välkomstdrinken till festdekorationerna. När du ska bjuda in dina kära seniorvänner är det mycket trevligare att skicka ut en fysisk inbjudan än en digital. Lägg ner lite extra tid på inbjudningskortet.

Gör en festbudget

Planeringen är grunden för att lyckas med din fest. Det är bra att i god tid innan det är dags planera allt in i minsta detalj. Lämna inget åt slumpen och gör allt du ska göra i god tid så att du slipper stressa. Det är även bra att sätta en budget för festen. Då drar kostnaderna inte iväg. Men lägg på ungefär 10 procent på budgeten för säkerhets skull. Det är inte sällan som kostnaderna drar iväg. Om du vill hålla nere kostnaderna lite finns det några bra tips. Du kan absolut hoppa över att bjuda på en hel middag. Du kan ha exempelvis ett cocktailparty istället. Då kan du bjuda på goda snittar och snacks. Om du är tydlig med att det inte är middag förväntar sig inte gästerna att de ska bli mätta utan äter innan de kommer. Du behöver heller inte ha flera olika drycker att välja mellan. Du kan blanda en bål eller en eller två drinkar som du blandar mycket av och har på kanna. Då kan alla också förse sig själva.

Slå på stort med dekorationerna

När du ska dekorera är ett tips att använda starka färger. Saker och färger som ser lite avskräckande ut i dagsljus är perfekt att använda på fest. Tänk zebrakuddar, neonrosa duk eller liknande. Det enklaste sättet för att få bra effekt på dekorationerna är att inte spara på krutet utan verkligen ta in. Dekorera gärna snittblommor av olika slag som passar ihop med temat.