Så får du vacker hy inför festkvällen

Ska du iväg på bröllop eller någon annan fest? Oavsett om du själv ska gifta dig eller om du ska iväg på något annat stort kalas kan det vara kul att göra sig extra fin till festen. Om du vill få strålande vacker hy är det viktigt att du använder produkter som passar din hudtyp. Se även till att vänja huden långsamt om du använder nya produkter för att undvika risken att huden reagerar negativt precis innan festen. Här ger vi dig de bästa tipsen för att få fin hy inför festkvällen.

Bra hudvårdsrutin för långvariga resultat

Nyckeln till fin hy är högkvalitativa hudvårdsprodukter som passar just din hud. Hos den populra webbutiken hudoteket.se hittar du ett brett sortiment av bra produkter från kända märken som RMS, Babor, Clarins, Filorga, Klairs, Medik8 och Esse. Hudoteket.se har ofta olika kampanjer vilket gör att du kan handla ditt favoritmärke till rabatt eller få en gåva vid köp. Hutoteket.se är en av Sveriges ledande nätbutiker för skönhet. Förutom ett stort sortiment av hudvård och smink till konkurrenskraftiga priser kan du även få hjälp av deras kunniga personal att hitta rätt produkter för din hud. De erbjuder en kostnadsfri hudanalys online där du svarar på några frågor om din hy och preferenser. Inom ett par dag får du en skräddarsydd produktrekommendation från en certifierad hudterapeut på Hudoteket.se. Du väljer själv som du vill köpa produkterna eller ej, men det kan vara ett bra första steg för att ta reda på din hudtyp och vilka produkter som passar just dig.

Vänj in produkterna långsamt

Om du vill få fin hy inför bröllopet rekommenderar vi att du påbörjar din hudvårdsresa ett par månader innan den stora dagen. Det tar nämligen tid att se resultatet av en hudvårdsrutin. Dessutom är det viktigt att du vänjer in nya produkter långsamt för att undvika att din hy reagerar negativt. Det gäller framför allt om du testar nya produkter med aktiva ingredienser som retinol, C-vitamin och niacinamide. En bra tumregel är att vänja in en produkt åt gången. Applicera produkten en gång i veckan för att se hur huden reagerar och öka därefter successivt vid behov.

Om du har bråttom

Vill du snabbt få fin hy med lyster? Då är en rengörande och lystergivande ansiktsmask att rekommendera. En lermask eller en exfolierande ansiktsmask ger snabbt ett fint resultat inför festkvällen.